URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2014, 13:25

Angajaţii Direcţiei Vamale ies din nou în stradă. Mang s-a sucit şi sugerează că de vină pentru mutarea la Cluj sunt chiar funcţionarii

Angajaţii Direcţiei Vamale ies din nou în stradă. Mang s-a sucit şi sugerează că de vină pentru mutarea la Cluj sunt chiar funcţionarii Angajaţii Direcţiei Regionale Vamale Oradea (foto) au mai protestat faţă de mutarea lor la Cluj şi în luna august.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Epopeea mutării la Cluj Napoca a celor 39 de angajaţi ai Direcţiei Regionale Vamale Oradea nu s-a încheiat, în ciuda promisiunilor politicienilor.

Angajaţii au anunţat că vineri, de la ora 14.30, vor picheta sediul Prefecturii Bihor, ca o reacţie faţă de ordinul primit pentru mutarea, începând cu data de 20 octombrie, la Cluj.

Întrebat joi, de BIHOREANUL, cum se face că angajaţii trebuie să-şi împacheteze lucrurile, deşi el însuşi spusese, în urmă cu o lună, că a obţinut promisiunea vicepremierului Liviu Dragnea că Direcţia rămâne la Oradea cel puţin în acest an, Ioan Mang a dat-o cotită.

"Ieri (n.r. miercuri) m-am interesat de situaţie şi am aflat cu surprindere că angajaţii au dat în instanţă conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi pe 17 (n.r. octombrie) au termen. Dacă instanţa va spune că trebuie să plece şi hotărârea rămâne definitivă, nimeni nu mai poate să facă nimic", a declarat Ioan Mang, joi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat, concret, de ce el şi colegii săi parlamentari, Florian Bodog şi Ioan Sorin Roman, care s-au lăudat că au obţinut chiar acordul ministrului Finanţelor pentru amânarea deciziei mutării, n-au reuşit să păstreze sediul direcţiei la Oradea, Ioan Mang a sugerat că de vină ar fi chiar angajaţii Direcţiei Vamale, "care n-au avut răbdare".

"Factorul politic a intervenit şi s-a amânat cu o lună hotărârea (n.r. de mutare la Cluj Napoca) prin decizia doamnei ministru, vă amintiţi când au fost în audienţă la dumneaei domnul senator Bodog cu domnul deputat Roman. După o săptămână, domnul preşedinte ANAF a dat o dispoziţie, cu data de 8 trebuiau să se mute. Apoi a fost o discuţie şi s-a amânat. Dânşii (n.r. angajaţii Direcţiei Vamale Oradea) între timp n-au avut răbdare şi au dat în judecată. Atunci decizia ANAF a fost să dea un termen de 20 pentru mutare", a declarat Ioan Mang,insinuând chiar că dacă angajaţii nu ar fi contestat ordinul în instanţă, nu li s-ar fi cerut să se mute. "Puteam să facem şi altceva", a spus el, fără să zică şi ce anume.

Mai mult, şeful PSD Bihor nu mai este la fel de convins că mutarea Direcţiei este o greşeală, aşa cum era în luna august, când spunea că nu se justifică din niciun punct de vedere, nici măcar al funcţionării instituţiei.

"Mutarea la Cluj este o greşeală pentru cele 39 de familii. Nu mă pot pronunţa dacă este greşeală din punct de vedere a funcţionării ANAF. Directorul ANAF spune că nu poate conduce, nu are cu cine vorbi. Nu are cui să dea ordine şi nu are cine să îi raporteze, toţi sunt la distanţă. Conduceţi dumneavoastră prin telefon...", a mai spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
mutare
uitati-va la ce v-am spus in urma cu o luna,chestiune de timp daca veti citi si ce scriem unii aici, va veti pute asigura spatele unii"altii sunt asa ,ca ei'numai sa va primeasca si clujul.
Postat 10 Octombrie 2014, 12:04 de ganditorul
dreptate? în instanță?
Victimele adevărate ale ciclului "Ieşi afară...ja.vră ordi.nară!" sunt amărâţii din M.A.I. Au fost transformați in nişte ordinari şomeri. Si-au căutat dreptatea in justiţie, dar nimic!
Postat 09 Octombrie 2014, 23:18 de escu
Interesanta opinia
Interesanta opinia din partea unui "fauritor" al statului de drept cum ca e o gresala sa-ti cauti dreptatea in justitie. Acuma cu datul la intors...ori i s-a pus pumnul in gura, ori a constatat si el ceea ce stiam cu totii: ca politicienii de bihor sunt pe nicaieri (nime'n drum) si ca prin obtinerea amanarii mutarii institutiei cu o luna si-au atins maximum de potential, ba chiar s-au autodepasit, si acum incearca s-o scalde, ca oricum nu puteau obtine mai mult. Sa vedem daca justitia e mai mult decat un apendice al anumitor sefi de institutii si al...instrumentelor acestora din teritoriu
Postat 09 Octombrie 2014, 22:29 de P. Daninos
maria stie verdictul?
Marie, ce te incorzi asa? Decizia n-a fost luata! O va lua instanta! Inteleg ca asta deranjeaza!P Probabil ca din toata treaba asta va iesi Diaconu si locotenentii! Vom trai si vom vedea, asa ca Marie nu zi hop pana n-ai sarit gardu!
Postat 09 Octombrie 2014, 22:09 de Pisto baci
maria alias adina
Mario alias Adino! Fato adica sa-ti aperi dreptatea in instanta inseamna ca faci de capul tau? ? Deci concluzia ta este ca daca se bazau pe cei ce "le vor binele" erau mai castigati? Inteleg ca situatia a fost fortata, deci cine le voia binele? Tu Marie? Esti varza n-ai inteleles nimic din articol! Concluzia e ca n-are rost sa mai alegem reprezentanti de-ai nostri ca nu ne reprezints interesele ci mai degraba pun in executare ordine nele vasalilor de la capitala! Sunteti o maaaare dezamagire domnule Mang! Prost e cine va vota sleahta psd-ista!!!
Postat 09 Octombrie 2014, 21:58 de Vasilica
Politicienii ca politicienii... da postacii
Politicienii se "scot" ....erau alte mijloace... asa a hotarat centrul... dar acestia au ceva postaci de serviciu (PDL era AS in asa ceva dar metoda a fost aplicata si preluata de conducerea PSD). Deci daca nu dadeau in judecata nu se muta... e la nivel national (dl. Rus e tare) i-au calcat pe coada (e care pe care?!) ... daca justitia i-a hotararea pe 17.10 si nu pe 20. 10 (cum a propus centrala ANAF) - 3 zile va dati seama!!! inseamna ceva!! Si noua ce ne ramane... fostul PDL mutat partial la PSD, PNL prostit si aliat tot cu PDL?! Ce sa votam? Daca nu mergem la vot vor stampila ei in locul nostru! Un vot ANULAT! Macar sa fim cu toti ca atunci ne va fi bine?!
Postat 09 Octombrie 2014, 17:06 de Adi Oradeanul
decizia a fost luata
asta este ... ne pare rau pentru familiile acelor angajati dar si-au cautat-o cu lumanarea. Pacat ca s-au lasat influentati de pesroanele nepotrivite in decizia pe care au luat-o. hotararea e hotarare si nu se mai poate da inapoi. poate asa vad si oamenii cine le vrea de fapt binele si in cine ar trebuie sa aiba incredere
Postat 09 Octombrie 2014, 15:07 de Maria
mai multa rabdare
Nu cred ca se poate comenta ceva negativ ... dupa cum spune si articolul, factorul politic a intervenit, dar daca beneficiarii au intervenit de capul lor si i-au calcat pe cei de la ANAF "pe coada", sa suporte consecintele!
Postat 09 Octombrie 2014, 14:56 de Adina
Neputinata si minciuna
Acest domn Mang este din pacate neputincios.Nu are nici un cuvint la Bucuresti.Acum se scuza.Apropo de conducerea prin telefon, e jalnic. Domnule Mang, traim in secolul informaticiii.Toate ordinele, raportarile se fac PRIN PROGRAME INFORMATIONALE.Nu e nevoie de prezenta noastra.Oricum am crezut in d-voastra.Voturi in minus .Si destul de multe.Oricum numai asta va interesat
Postat 09 Octombrie 2014, 14:52 de Mircea
Mang sau instanta s-a sucit?
Bai ebihorean. Tu ai fi in stare sa dai foc institutiilor de drept din tara asta doar ca sa poti sa publici articole la comanda. De cand vii tu sa contesti masuri si proceduri in materie de drept. Toti din redactie ati terminat inginerie sau jurnalism. Habar ni aveti drept. Noroc cu cititorii care nu sunt la fel de redusi ca si jurnalistii care scriu articole.
Postat 09 Octombrie 2014, 14:45 de ebihorean
Pacat ca acesta este subiect de campanie
Pacat ca e bihoreanul in loc sa publice articole de ancheta sau ce ne intereseaza, posteaza imagini cu angajati care trebuie sa fie mutati, strict in interes de campanie. Pe langa asta, mai si directionati mesajul impotriva unui anumit partid, fara sa mentionati ca fostul ministru si director au facut parte din partidul PNL. Rusine ebihoreanul pentru astfel de articole.
Postat 09 Octombrie 2014, 14:41 de Ionut
instanta
Speram ca instanta sa nu mute vama la cluj..
Postat 09 Octombrie 2014, 14:37 de Vasile
Stat de drept
Traim si vom trai intr-un stat de drept. Daca acesti oameni au considerat ca trebuie sa actioneze in instanta o decizie a ministrului, prevad mici sanse de izbanda. De admirat ca si-au luat soarta in propriile maini si nu s-au increzut in parlamentari, dar de data aceasta chiar nu si-au evaluat corect sansele, si poate ca nu au comunicat eficient doleantele catre politicieni. Existau alte solutii mult mai tacite si mult mai eficiente.
Postat 09 Octombrie 2014, 14:36 de diviu lragnea
Sfaturi proaste ale ACL
Sfaturile proaste venite din partea unor apropiati ACL au condus ca acesti oameni si familiile lor sa isi condamne existenta. Va dati seama ca daca pe data de 17.10 Instanta se pronunta DEfavorabil, acestia sunt nevoiti sa se mute incepand cu aceasta data si nicidecum pe 20.10. Pacat. Mare pacat. Ar trebui totusi ca acei colegi care au insistat cu aceste masuri sa fie supusi oprobiului public. Prea tarziu sa se ia alte masuri.
Postat 09 Octombrie 2014, 14:30 de pictor vonta
A fost o decizie
A fost o decizie luata la nivel national si nu ar trebui sa tot comentam atatea. Felicitari domnule Mang pentru tot ce faceti pentru judetul nostru.
Postat 09 Octombrie 2014, 13:47 de Cosmin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON