URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2014, 19:04

Anchetat pentru o fraudă de 14 milioane de lei, afaceristul Dorinel Edu este primul arestat la domiciliu din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a dispus, marţi, înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu în cazul omului de afaceri Dorinel Edu, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru devalizarea propriilor firme, fraudarea bugetului de stat, dar şi pentru spălare de bani.

Solicitarea a fost respinsă iniţial de Tribunalul Bihor, însă decizia a fost atacată de avocatul afaceristului, Răzvan Doseanu, printr-o contestaţie, care a fost admisă, marţi, de Curtea de Apel Oradea. Decizia instanţei este definitivă.

"Noi am solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar şi, în subsidiar, cu arest la domiciliu, instanţa dispunând cea din urmă variantă. Cred că a contat foarte mult faptul că încă nu s-a stabilit exact prejudiciul, faptul că era deja în a patra lună de arest, că are o vârstă înaintată dar și că este bolnav", a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Comisarul şef Adrian Bucur, adjunctul şefului Poliţiei Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că, potrivit noilor reglementări, afaceristul va putea să-şi reia activităţile, aşa cum sunt ele stabilite în decizia instanţei, urmând să fie verificat periodic de poliţişti. "Vor fi poliţişti care se vor deplasa periodic la domiciliul inculpatului, pentru a verifica dacă se conformează deciziei instanţei", a explicat reprezentantul Poliţiei.

Conform noului Cod Penal, pe perioada arestului la domiciliu, Edu poate părăsi locuinţa doar cu permisiunea instanţei şi nu are voie să comunice cu martorii ori experţii, precum şi cu orice alte persoane care nu locuiesc în mod obişnuit împreună cu el sau care nu se află în îngrijirea sa.

Dorinel Edu a fost arestat anul trecut, pe 15 noiembrie. Afaceristului i se impută că, în perioada 2007-2008, respectiv, noiembrie 2010-decembrie 2012, ca administrator al firmelor Eduflor Construct SRL, Romaro Impex SRL şi Doriconstruct SRL, a înregistrat facturi care atestă operaţiuni nereale, respectiv achiziţii de bunuri şi prestări servicii de la firme fantomă, ca Cosbric SRL, Belcecris SRL, Pan Internaţional SRL, Iovera Construct SRL, Biu Blue SRL şi Pasante SRL, de peste 36.600.000 lei. Prejudiciul imputat afaceristului depăşeşte 14,2 milioane de lei.

Odată cu Dorinel Edu, procurorii l-au inculpat şi pe fiul afaceristului, Viorel Edu. Tânărul de 29 de ani a fost arestat tot pe 15 noiembrie, pentru fapte similare, însă un prejudiciu mult mai mic, de 676.435 lei, şi fost eliberat pe 16 decembrie, pe o cauţiune de 150.000 lei, tot de Curtea de Apel Oradea.

Citiţi pe această temă şi articolul "Dorinel Edu şi fiul său, Viorel, au fost arestaţi: au spălat prin firme "fantomă" peste 36 milioane de lei"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
:)))
O perucă, neşte yegheri, o haină tigrată, dar nu stridentă, atenţie, neşte tocuri d'alea cu platformă şi :))) nici d.r.e.k nu îl distinge printre ... sute de catarge :))))
Postat 12 Februarie 2014, 21:12 de ADINA
Decat sarac si prost, mai bine bogat si frumos
vreau si eu 14mile ca sa pot sa-mi asigur traiul linistit acasa. promit sa nici nu ies, o sa am cativa servitori care sa-mi faca cumparaturile, masaj, concerte de camera, etc., doar imi permit nu? - traiasca justitia baaaah
Postat 12 Februarie 2014, 19:33 de cordelia
asta este democratia...
Dece va mirati ?asta este democratia, prin noul cod penal nu am facut nimic altceva decat sa ne aliniem standardelor europene.Acum avem si noi un cod penal mai permisiv asa cum este afara.Mai ramane sa avem si noi un salar de 1000 euro /luna zi suntem boieri.
Postat 12 Februarie 2014, 12:11 de Dobonzi
asta este democratia...
Dece va mirati ?asta este democratia, prin noul cod penal nu am facut nimic altceva decat sa ne aliniem standardelor europene.Acum avem si noi un cod penal mai permisiv asa cum este afara.Mai ramane sa avem si noi un salar de 1000 euro /luna zi suntem boieri.
Postat 12 Februarie 2014, 11:55 de Dobonzi
alin
ce mai tara!!!!!!!! fur 14mil dolari si raman in casa .........vai si amar de tara asta!!!!!!!!!!fugiti toti cat mai puteti
Postat 12 Februarie 2014, 10:37 de alin
incredibil
Tara de KAKAAAAAAAAAST ESTI HOT ai valoare, platesti impozite , dari peste dari esti luat de prost....ai credite ti le platesc altii ..tare de tot PANA UNDE SE POATE AJUNGE/////??????
Postat 12 Februarie 2014, 10:16 de eu
ehe''
Trai pe vatrai !!! imi pare rau....putea mai mult...
Postat 11 Februarie 2014, 20:52 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON