URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2012, 16:26

Analiză după alegeri: Aleşii PDL Bihor care n-au luptat pentru partid zboară în funcţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima conferinţă de presă de după alegerile locale, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, şi fostul prefect Gavrilă Ghilea, au făcut, miercuri un scurt bilanţ al rezultatelor. Principalii competitori ai partidului, Radu Ţîrle şi Mihai Groza, nu au dat faţă cu presa.

Votanţi pulverizaţi

"Obiectivul propus de PDL a fost păstrarea celor 32 de primării şi câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean. Din păcate, în acest moment PDL a rămas cu 23 de primării, între care două oraşe, Vaşcău şi Nucet, pierzând două oraşe, Marghita şi Ştei. Am avut pierderi la nivelul unor primari cu vechime importantă: la Căbeşti - 5 mandate, la Pietroasa - 4 mandate, Măgeşti şi Holod - câte 3 mandate, la Cociuba, Criştior, Batăr şi Gepiu - câte 2 mandate. Am avut şi două reuşite, două primării câştigate de la USL: Şoimi şi Cefa", a declarat Ionel Avrigeanu.

Liderul PDL Bihor a spus că, la nivelul primarilor s-a înregistrat un singur traseist, fostul primar din Uileacu de Beiuş, Ioan Balint, aflat din 1984 în funcţie, care a anunţat că părăseşte partidul cu două zile înainte de depunerea listelor. "A şi suferit o înfrângere usturătoare după 28 de ani de primărie, din partea unei tinere de 33 de ani, cu experienţă puţină dar cu foarte multă dorinţă", a spus Avrigeanu.

Liderul filialei a arătat că în judeţ PDL are 251 de consileri locali. "La număr de consilieri suntem primul partid românesc, după UDMR. Avem 251 de consilieri locali, cu 2 mai puţini decât UDMR şi sigur mai mult decât cele trei partide din USL", a spus Avrigeanu.

Chiar dacă rezultatele au fost mici, acesta a spus că, totuşi, PDL Bihor a strâns voturi peste media partidului pe ţară. "La Consiliul Judeţean, PDL a obţinut 17,85%, faţă de o medie naţională de 15,22%, deci două procente şi jumătate peste. La preşedinţia CJ, avem 18,44%, faţă de aproape 15, cât este media naţională, deci cu 3 procente în plus", a zis Avrigeanu.

"Din nefericire pentru noi, bazinul de votanţi ai PDL s-a pulverizat în mare parte, foarte multe voturi contabilizându-se la PPDD. Foarte mulţi din votanţii noştri au mers în aceeaşi direcţie, şi aceştia au reuşit să intre în CJ", a mai spus Avrigeanu.

S-a votat cu ură

Liderul PDL Bihor a arătat că în perioada următoare conducerea filialei va lua mai multe "măsuri organizatorice", în urma unei analize în tot judeţul, măsuri care vor fi dure.

"Vom avea demiteri de conduceri şi nevalidări de consilieri acolo unde primari în funcţie câştigători sau preşedinţii de organizaţii ne vor informa că am avut inactivitate a unor consilieri ieşiţi pe mandat dar care nu şi-au făcut datoria de membru de partid", a zis Avrigeanu, care a arătat că există deja mai multe propuneri din teritoriu, ca de exemplu la Husasău de Tinca, la Cociuba, Sânmartin, "dar şi alte localităţi".

La rândul său, fostul prefect Gavrilă Ghilea a ţinut să puncteze că PDL Bihor nu se fereşte să îşi asume rezultatele şi consecinţele acestora, recunoscând că la aceste alegeri românii şi implicit bihorenii şi-au manifestat în primul rând "ura" acumulată la adresa PDL, ură care s-a manifestat împotriva tuturor candidaţilor, indiferent de calitatea acestora.

Mulţumiri tuturor

La fel ca Avrigeanu, Ghilea a spus că rezulatele mici sunt datorate şi "erodării partidului" din cauza măsurilor de austeritate luate de Guvernul Boc, dar şi din cauza dezechilibrului partidului de pe plan local şi chiar a presei, a trusturilor media, care "ne-au fost ostile şi ne-au tocat indiferent dacă s-au luat măsuri bune sau mai puţin bune".

Cei doi lideri ai PDL au spus că evenimente precum demisia lui Ştefan Seremi de la preşedinţia PDL Bihor chiar înainte de startul campaniei electorale, dezertarea din partid a parlamentarilor aleşi ai PDL dar şi luptele din grupurile adversare din interiorul filialei au dus la aceeaşi erodare a partidului. "Vă amintiţi, cât timp am fost prefect a fost numit un subprefect care pe orice linie era ghidat să îmi submineze autoritatea", a spus Ghilea, referindu-se la Cristian Bitea.

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de rezultate, Ghilea a spus că "s-au făcut lucruri care nu trebuiau". "Nu s-a acţionat aşa cum trebuia în anumite situaţii. Rezultatul putea fi mai bun, cu acelaşi efort", a spus fostul prefect.

Ghilea le-a mulţumit public atât votanţilor PDL, pentru încrederea acordată, dar şi celor care nu au votat PDL, pentru că "ne-au trezit la realitate", dar mai ales primarilor care au luptat pentru rezultate.

Candidaţi uitaţi

De la conferinţa de presă au lipsit chiar cei doi pioni principali în aceste alegeri, Mihai Groza, candidatul PDL la Primăria Oradea, şi Radu Ţîrle, aspirantul la funcţia de preşedinte al CJ. Dacă Groza a şi declarat, de altfel, la aflarea exit-poll-urilor, că se va concentra pe jobul său de manager la Hidroelectrica Bihor, Radu Ţîrle, pe cât de vocal în campanie, a trecut cu totul în silenzio stampa şi nici la telefon nu e de găsit.

Cât priveşte alegerea făcută în ce-i priveşte pe cei doi cadidaţi, atât Avrigeanu cât şi Ghilea au subliniat că la momentul respectiv atât Ţîrle cât şi Groza au părut alegerile potrivite şi că au crezut cu adevărat în şansele lor, de aceea au fost nominalizaţi.

Totodată, întrebaţi dacă cei doi candidaţi nu au fost cumva "carne de tun", adică sacrificaţi, tocmai pentru că şefii PDL ştiau că vor avea un scor slab (mai ales Groza, care a fost anunţat candidat pe ultima sută de metri), cei doi au spus că nici vorbă. "Nu, nu este corect. Noi nu i-am ales pe cei doi ca să fie carne de tun. I-am ales să fie candidaţi cu şanse, să se bată cu şanse pentru Primărie şi pentru Consiliul Judeţean", a declarat Ghilea.

La final, cei doi lideri PDL i-au felicitat pe Cornel Popa şi pe Ilie Bolojan pentru rezultatele obţinute, spunând că "a fost o victorie categorică şi detaşată".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
TDS,oligofren
TDS,tu esti un oligofren cu scoala facuta la Tileagd,la Ajutatoare,ai avut prof super asa ca parerea ta conteaza cat un Mare RAHAT in ploaie!
Postat 14 Iunie 2012, 10:03 de bihorean
vai, vai, vai PDL partid de tarani analfabeti ca si PNL
o hartie nu tine LOC DE CREIER :))) cum vor ei sa ne faca sa credem :)) usl ce strategie a folosit cati mai multi la ei si munca lor nu e in van nu au opozitie majoritara, pdl ce a facut a furrrat si furat azi pensie maine indemnizatie si au tinut porcii la igrasat in frunte cu BLAGA , realitatea PDL s a distrus cand Blaga a cazut ca ministru dar NU VOR sa recunoasca,.ia calcat in picioare BASESCU si stiti de ce :au furat si a aflat :))) si coboram capul e mai usor :))) in rest PUSCARIA .DEBILI MINALI nu pricep dar cei care au intuitie, vocatie de MORALISTI stiu si cunosc foarte in adamncime faptele.
Postat 14 Iunie 2012, 07:42 de felicitari!
Zbor deasupra unui cuibi de ciumpalaci
Daca n-au luptat pentru partid, sa zboare. Adica nu poti fi sef la Garda Financiara, spre exemplu, sa dai 50.000 pentru campanie si, tu care te vezi si destept si frumos si cu bani, sa nu oferi solutia miraculoasa. Dar ce trebuie facut cu cei care au luptat pentru partid, si nu oricum, ci degeaba, ca sa se bage in seama.
Postat 13 Iunie 2012, 20:56 de Carp III
GHILEA + AVRIGEANU =
Asa le trebuie la final .Conferinta la inca PDL tinuta de GHILEA (fost PSD poate iar PSD ) cu Avrigeanu (fost UFD ). O adevarata conferinta de presa a fostilor.
Postat 13 Iunie 2012, 20:27 de politicos
tu da
@oradean: te rog sa vorbesti la singular! ceea ce este valabil pentru tine nu este si pentru mine! EU UNUL NU AM VOTAT EVER PD-ul(respectiv PD-L-ul). I-am urat dintotdeauna, ura accentuata dupa 2006! Din punctul meu de vedere pot sa plece 99% dintre membri, NEVER nu voi vota PD-L-ul!
Postat 13 Iunie 2012, 20:24 de TDS
lipsa
Scapati de Ghilea, Corches, Adelina Coste si popandaii din jurul lor si va votam din nou. Daca nu, nu vedeti niciun vot.
Postat 13 Iunie 2012, 18:22 de oradean
Nu-s cadre...
Dl.Tirle poate-i plecat in SUA.(dus e fara oprire).PDL e-n situatia tamplarului de poveste: taie de cinci ori din scandura mirandu-se ca tot scurta a ramas...
Postat 13 Iunie 2012, 17:39 de gyorgy tozser
sa faci ce face politica sa le iei felia !!!!
cand un membru va transmite vezi brrree ca e ratat /a intelectual si vorbeste OAMENILOR fara simt rational oratoric , nuuuu banul conteaza, ingropati va in banii acum :)))) nu va ajuta banul ? capul nici asa sunteti debili mental la capitolul calitate politica , ZEROOOOO
Postat 13 Iunie 2012, 17:34 de bravooooo
udrea mai lipseste :))) in PNL are malai la cat a luat din banul public.
trebuie sa fi cretini sa suti PDL ca ghilea si blaga sa se INGRASE cu banul publiccccccc, CRETINI VOTEAZA si sutin HOTIA !!!
Postat 13 Iunie 2012, 17:22 de bravooooo
udrea mai lipseste :))) in PNL are malai la cat a luat din banul public.
scapati de GHILEA un alt furacios care traieste din banul public, scapati de BLAG alt finut cu N fini la comanda sa incarce banul public, scapati de toata mizeria daca puteti si de sigla PDL, ingropati ooo e un sfat , urmeaza USL, DOAMNE AJUTA! VREM DEMOCRATIE nu hotie legalizata de hoooti :)))
Postat 13 Iunie 2012, 17:19 de bravooooo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON