URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2018, 16:24

Ana Maria Tiron către Ioan Mang: „Lăsaţi poveştile muiereşti, faceţi ceva constructiv pentru Bihor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvăluirea BIHOREANULUI potrivit căreia PSD Bihor a fost amendat de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru că în anii 2015 şi 2016 a „produs” şi cheltuit bani negri, vină pe care şeful filialei, Ioan Mang, a aruncat-o asupra fostului secretar executiv Ana Maria Tiron, a prilejuit o replică dură din partea acesteia, adresată politicianului.

Cu Statutu-n mână

În condiţiile în care Mang a declarat BIHOREANULUI că sancţionarea filialei pe care o conduce „este motivul pentru care am dat-o afară pe domnişoara Ana Maria Tiron” întrucât “documentele contabile erau în sarcina secretarului executiv, dar nu ştim ce a făcut domnişoara Tiron nici cu actele, nici cu banii”, Tiron explică, citând Statutul PSD, că nu a avut nicio atribuţie referitoare la încasarea, gestionarea şi cheltuirea banilor organizaţiei judeţene, aşadar Mang a minţit grosolan.

În replica destinată şefului PSD Bihor se arată că, potrivit articolului 88 din Statutul partidului, secretarul executiv al unei organizaţii judeţene are atribuţii privind activitatea organizatorică şi administrativă la nivel judeţean, coordonarea activităţii de centralizare a evidenţei membrilor de partid, planificarea întrunirilor şi acţiunilor organelor de conducere, constituirea arhivei de documente ş.a.m.d.

Trezorierul este cel care coordonează activitatea de încasare şi gestionare a cotizaţiilor, conduce activitatea financiar-contabilă şi gestionează fondurile organizaţiei, având ca sarcină să prevină disfuncţiile, să constate “erorile, abaterile și deficiențele activității financiar-contabile, pentru a le remedia” și să le evite în viitor etc.

Mang hotăra tot!

Ana Maria Tiron afirmă că singura persoană care lua toate deciziile privind sponsorizările şi donaţiile primite de PSD Bihor, dar şi felul în care erau cheltuiţi banii era preşedintele filialei, Ioan Mang: “Doar dl. Mang Ioan, presedintele PSD Bihor, discuta si negocia toate contractele, facturările pentru PSD Bihor, şi nicio factură nu era plătită fără aprobarea verbală a preşedintelui”.

De asemenea, fosta secretară executivă, mazilită de Mang în toamna anului trecut, precizează că într-o singură ocazie a solicitat decontarea unui drum de la Oradea la Bucureşti şi retur, pentru această cheltuială depunând documente justificative, în timp ce “alţii” nu au respectat această obligaţie. “De la colegul Dan Ardelean care a fost trezorier, eu am cerut bani pentru decont al transportului de la Oradea la Bucuresti atunci când am dus semnăturile de susţinere (n.r. – în campania electorală din 2016) şi mi-a mai dat bani să plătesc cotizaţia la Bucuresti, aşa cum este prevazut în statut. Pentru toţi aceşti bani eu i-am dus bonuri de combustibil şi chitante, nu ştiu alţii...”, arată Tiron, cu trimitere la Mang.

Nu în ultimul rând, fosta secretară executivă subliniază că niciodată preşedintele PSD Bihor nu a pus problema încasărilor şi cheltuielilor de fonduri în vreo şedinţă de partid: “La şedinţele la care eu am fost invitată, şi am participat la toate, nu s-a discutat niciodată că ar lipsi actele contabile şi că eu aş fi vinovată de aşa ceva, e ciudat cum apar acum astfel de minciuni”.

Să nu mai mintă şi să nu mai ameninţe!

În finalul replicii sale, fosta colaboratoare îi cere lui Mang să lase deoparte “poveştile muiereşti” şi să muncească pentru a-şi merita postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, primit ca urmare a alianţei dintre PSD, UDMR şi ALDE, dar în care acumulează eşecuri.

“Domnule Mang, poate lăsaţi la o parte poveştile muiereşti şi vă ocupaţi să faceţi ceva contructiv pentru judeţul Bihor, ar fi păcat ca PSD Bihor să deconteze pentru eşecurile unui vicepreşedinte în conducerea judeţului. Drumurile judeţene sunt praf, plombate cu pietriş, şi proiectele câştigate de CJ Bihor pe bani guvernamentali bat pasul pe loc”.

De asemenea, Tiron îl somează pe Mang să nu mai ameninţe membrii de partid şi să nu-i mai şantajeze că “dacă mai vorbesc” nu vor mai beneficia de alocări de fonduri publice. “Ar fi bine să încetaţi să mai ameninţaţi membrii PSD Bihor că îi daţi afara din funcţii dacă nu îl execută la vot pe X sau primarii că dacă mai vorbesc cu Y nu le mai daţi bani de la CJ Bihor, pentru că în ambele cazuri vorbiţi de bani publici şi nu de cei ai dvs personali!”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
#insist
Ati facut praf si pulbere acest partid si v-ati batut joc de oameni! tic-tac, tic -tac...!!!
Postat 01 Martie 2018, 09:27 de carlos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON