URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2012, 17:23

Americanii de la Plexus investesc 30 milioane euro în construcţia unei noi fabrici la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Plexus, producătorul american de echipamente electronice, va construi o nouă fabrică în parcul industrial Eurobussines. Conform unui comunicat al municipalităţii noul spaţiu de producţie va avea o suprafaţă de 26.000 metri pătraţi, cu posibilitatea de extindere ulterioară, şi va înlocui actuala locaţie din Sântion unde firma stă în chirie.

Construcţia noii fabrici presupune o investiţie de 30 milioane euro, iar finalizarea construcţiei este anunţată pentru primăvara anului 2013. Extinderea spaţiului de producţie va face posibilă apariţia a încă 250 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Plexul Oradea urmând să ajungă, când fabrica va fi complet operaţională, la 500 de salariaţi.

Plexus a anunţat construcţia noii fabrici, marţi, în cadrul unei ceremonii organizate în plan local la participat printre alţii preşedintele regional Plexus, Steve Frisch, primarul Ilie Bolojan şi reprezentanţi ai GSE Group, partenerul firmei în domeniile design şi construcţii.

"Investiţia în această nouă clădire ne va permite să furnizăm clienţilor noştri o ofertă cu o valoare sporită în sectorul de piaţă al volumului de producţie mic spre mijlociu. Această locaţie poate oferi clienţilor noştri, în special celor care au piaţa de desfacere exclusiv în Europa, o soluţie europeană la un cost total mai scăzut", a declarat cu această ocazie Steve Frisch.

Frisch a mai spus că investiţia făcută la Oradea demonstrează angajamentul companiei într-o strategie de dezvoltare pe termen lung în această zonă. Plexus mai deţine spaţii de producţie similare în Kelso şi Livingston (Scoţia) şi Darmstandt (Germania).

Plexus produce componentele electronice pentru peste 130 de companii din diferite domenii de activitate de la industrie şi telecomunicaţii până la medicină şi apărare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
carcotasi de serviciu
teo - esti penibil! era mai bine sa ramana teren viran iar oamenii care castiga (te asigur mai bine decat scrii tu acolo din nestiinta; habar nu ai ce inseamna un salariu minim pe economie) salarii acum sa fi plecat in spania. de ce nu pleci tu? aaa, nu esti capabil? pai atunci pune mana si invata in loc sa te plimbi pe net. am auzit si eu ca in TM si B umbla mieii cu dolari in coada. frate esti pierdut pt societate rau de tot! de ce nu te gandesti la salariile de 2-3-4-5000 Ron din fabricile respective? oare pt. ca nu ai experienta si scoala suficienta sau pentru ca nu esti capabil? vezi cum iti dai singur de gol (ne)pregatirea pt. viata.
Postat 09 Aprilie 2012, 21:44 de bdm
HARTA Investitii Ro 2011
storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3936/9480817/1/hartainvestitii-vass.png
Postat 06 Aprilie 2012, 15:07 de Bihorul? o gluma
salariul
toate firmele din parcul industrial dau oamenilor salarii mizerabile, 600-700 ron, inclusiv laudata Celestica, Connectronics, Shinheung si Plexus care s-a format cu neprofesionistii din cElestica unde era cooperativa de neamuri si relatii....deci nu avem de ce sa ne entuziasmam ca se mareste inca unul care trateaza bihorenii ca pe cetatenii de mana a 3-a...cand vor fi salarii cala Timisoara sau Bucuresti atunci da...dar pana atunci sunt niste profitori lacomi si hrapareti care profita ca lumea e saraca...
Postat 06 Aprilie 2012, 08:23 de teo
pt. om
interesant. poate iti aduci aminte si cine a insistat pe terenul respectiv - parca era sa fie dat ca despagubiri altora. pe linga demarare in cresterea si mentinerea unei afaceri este nevoie si de buna administrare! despre asta vorbim. ia du-te de te plimba prin celebrul Jucu sa vezi 2 hale in mijlocul a 120 de hectare goale, si acolo a fost inclusiv directionare de investitii pe linie de guvern - bosch vroia in alta parte.
Postat 05 Aprilie 2012, 22:28 de bdm
lingai...
Eu nu am nimic cu bolojan si realizarile lui, dar parcul industrial a fost initiat si dezvoltat inaintea lui bolojan ... a se vedea proiectul de finantare laudat de primarie: oradea-business . ro unde contractul de finantare era semnat de prin 2007. Astia se lauda ca au infiintat parcul in 2007 - 2008... Dar bolo a avut noroc ca altii i-au facut munca si el poate sa se laude... cu realizarile...
Postat 05 Aprilie 2012, 21:06 de om
excelent
dupa numarul imens de comentarii imi dau seama ca postacii n-au timp de lucruri serioase. Sau inca mai cauta "vina" primarului care a realizat acest parc? daca si Plexus va avea o atitudine fata de comunitate si business precum Celestica (care iata, impreuna cu altii, ne propulseaza pe locul 3-4 la exporturi /tara si sta de atatia ani nefacand doar asamblare) atunci nu putem fi decat castigati. Felicitari celor implicati!
Postat 05 Aprilie 2012, 15:06 de bdm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON