URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2010, 13:34

Amenajarea giraţiei din Centrul Civic va sista circulaţia tramvaielor

Amenajarea giraţiei din Centrul Civic va sista circulaţia tramvaielor Planul viitorului traseu al liniilor de tramvai
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amenajarea giraţiei din Centrul Civic se va face cu sistarea circulaţiei tramvaielor. "Începând cu 24 iulie se va suspenda circulaţia tramvaielor pe tronsonul Centrul Civic, staţia CFR Oradea, cimitirul Olosig. Nu va fi o perioadă uşoară nici pentru noi, nici pentru orădeni", a anunţat directorul OTL Csuzi Istvan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă în teren.

Managerul a spus că pe tronsonul afectat de lucrări se va înfiinţa linia de autobuz TRV 3 după numele Tramvaiului 3 care circula pe această rută. Linia de autobuz va porni din Centrul Civic şi va avea staţii în Bulevardul Magheru, peste drum de magazinul Crişul, la Staţia CFR Oradea, în strada Berzei, la capătul străzii Olimpiadei şi retur.

La ore de vârf autobuzele vor circula la un interval de 7 minute, iar în afara orelor de vârf şi în zilele nelucrătoare la un interval de 15 minute.

Pe toată perioada lucrărilor, biletele de călătorie folosite pe tramvai vor fi valabile şi pe autobuzele de pe aceeaşi linie. "Dacă un călător doreşte să ajungă din cartierul Nufărul la gară şi şi-a validat biletul de călătorie pe tramvai, acesta este valabil în continuare şi pe autobuzul înlocuitor de pe aceeaşi linie în limita a 60 de minute, interval suficient pentru efectuarea călătoriei", a spus directorul Csuzi.

Întreruperi de etape

Pentru a afecta cât mai puţin traficul în municipiu, intervenţiile la calea de rulare şi lucrările de înlocuire a macazelor se vor face pe etape. Prima etapă, în care va fi închisă circulaţia pe tronsonul Centrul Civic, Bulevardul Magheru, Parcul Liniştii, va dura până în 20 august, dată după care până la 5 septembrie va fi sistată circulaţia pe tronsonul Centrul Civic, strada Primăriei, Biserica Emanuel, Parcul Liniştii. În perioada 5-10 septembrie se va sista circulaţia tramvaielor pe strada Corneliu Coposu, iar din 10 până în 15 septembrie nu vor circula tramvaiele pe tronsonul Centrul Civic - strada Nufărului. "Dorinţa noastră este ca până în 15 septembrie, la începerea şcolii, toate lucrările să fie deja finalizate", a declarat Csuzi.

Lucrările de amenajare a giraţiei din Centrul Civic vor fi executate de firma Drumuri Bihor, care se va ocupa de infrastructură, în colaborare cu Rivara Cons, ce va face lucrările la calea de rulare. Investiţia se ridică la 7,7 milioane lei şi este necesară pentru redesenarea traseului liniei de tramvai astfel încât să fie eliminate curbele strânse din intersecţia străzii Cele Trei Crişuri cu Piaţa Independenţei, care periclitează siguranţa circulaţiei şi pot provoca defectarea noilor tramvaie Siemens.

Cu ocazia lucrărilor va fi înlocuită şina de tramvai pe o lungime de circa 1,3 kilometri şi vor fi montate şapte macaze noi, complet automate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Filip fratele lui Porches
trebuie sa ii multumim lui Groza si Filip ca au cumparat tramvaie noi fara sa se intereseze daca pot rula in siguranta. Nu e mai bine ca trebuie cheltuiti niste bani acum? Filip, sper sa nu te mai vedem in zona. Ramai in Slobozia ta natala!
Postat 15 Iulie 2010, 16:19 de Porches
grafice
interesante grafice ne prezinta d-l Stefan Guta(acuma daca putem traduce Jean Calvin in Kalvin Janos este chiar recomandabil sa traducem si Csuzi Istvan, chiar daca traducerea nu este 100% exacta!). Sa speram ca vor fi si respectate!
Postat 15 Iulie 2010, 14:46 de daniel
transportinoradea.ro
no, cica nu avem bani, :P ... :)) da imi place oricum, si-au dat seama dupa ce au luat tramvaiele :))
Postat 15 Iulie 2010, 14:36 de transportinoradea.ro
SENSURI
MAI TREBUIE CHELTUITI NISTE BANI
Postat 15 Iulie 2010, 13:39 de SOFER
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON