URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2016, 19:41

Alianţa România Curată: Adelina Coste şi Ştefan Herchi, pe "lista neagră" a candidaţilor la alegerile locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alianţa pentru o Românie Curată a dat publice rezultatele unei analize, făcute în ultimele săptămâni, între candidaţii care luptă pentru funcţia de primar la Bucureşti, sectoarele acestuia şi în municipiile reşedinţă de judeţ.

"O primă analiză a Listei Negre arată că PSD "conduce" în clasamentul candidaţilor cu probleme de integritate, cu 26 de asemenea candidaţi, urmat de PNL (cu 21), ALDE (cu 20), PMP (cu 8) şi M10 (cu 3). O cifră mai mult decât semnificativă ţinând cont că e vorba doar de candidaţii din municipiile reşedinţă de judeţ, Bucureşti şi sectoarele acestuia", se arată pe site-ul asociaţiei, romaniacurata.ro.

Potrivit listei, care citează ca sursă articole de pe site-ul eBihoreanul.ro, între cei cu probleme de integritate se regăsesc şi candidaţii orădeni Adelina Coste, de la PSD, şi Ştefan Herchi, reprezentant al ALDE.

În vreme ce Ştefan Herchi (foto dreapta) este nominalizat deoarece "a fost propagandist pe probleme de politică externă a Comitetului Judeţean de Partid Bihor", fosta PDL-istă Adelina Coste (foto stânga) apare pe listă deoarece "are afaceri de succes cu statul".

"În 2013, la scurt timp după ce nu a mai fost functionar public şi demnitar, firma familiei sale, Act Legis Consult SRL a încheiat 17 contracte de consultanţă cu primării, 16 având la conducere edili PDL şi UDMR. În 2010, Adelina Coste a renunţat la poziţia de consilier local, acuzată de incompatibilitate si conflict de interese", mai arată precizarea ARC.

Alianţa România Curată consideră că alţi trei candidaţi la Primăria Oradea, Ilie Bolojan (PNL), Huszar Istvan (UDMR) şi Horea Vuşcan (PMP) corespund criteriilor de integritate, dar nu pomeneşte nimic despre al şaselea, Zatyko Gyula (PPMT).

Criteriile de integritate de care a ţinut cont ARC sunt următoarele:

- Nu este şi nu a fost implicat(ă) în comiterea de infracţiuni sau cazuri de corupţie, nu a fost condamnat(ă) şi nici nu este trimis(ă) în judecată pentru astfel de fapte;

- Nu este şi nu a fost implicat(ă) în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese;

- Nu este şi nu a fost implicat(ă) în migraţii politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcţii publice;

- Nu este şi nu a fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziţii sau proiecte care contravin statului de drept;

- Nu a ocupat funcţii de conducere în fostul PCR, nu a fost informator (informatoare) şi nu a făcut parte din fosta Securitate, nu este şi nu a fost ofiţer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete;

- Nu a promovat şi nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Alianta Romania Curata = Alianta Sorosista Jegoasa
Aceasta alianta sorosista este pe lista neagra nu numai a romanilor ci si a meghiarilor. DE CE SI A MAGHIARILOR? Pentru ca premierul Ungariei, Orban Viktor este cel care l-a expulzat pe stirpitura de soros din Ungaria. Dusmanul romanului nu este maghiarul si nici invers nu se aplica. DUSMANUL COMUN ESTE UNUL CARE TOATA VIATA A TRAIT DIN FURT, HOTIE SI CRIMA, pe numele lui, george soros.
Postat 28 Mai 2016, 13:18 de Aghaurr
Ce-i place lui soros si Aliantei Jegosilor lui?
Multi primari, premier si presedinte "anticomunisti", minjiti si corupti cu protectie de la "statul de drept", isi mai doreste liniste si supunere totala, astfel ca Romania sa mai imprumute niste multe miliarde de dolari de la TOVARASII lui camatari cu baza pe Wall Street si London City.
Postat 28 Mai 2016, 13:07 de Aghaurr
Nu le plac sorosistilor nici de PSD si nici de ALDE
De ce? Pentru ca PSD si ALDE nu vor o Romanie ajunsa distrusa de unul ca soros. Stirpitura asta e cel care ne-a impus raminerea Basinelului in 2012. Tot stirpitura asta ni l-a imppus pe Printul Sibiului in 2014. Si aceeasi stirpitura si-a scos trepanatii in strada ca sa-l dea jos pe Ponta.
Postat 28 Mai 2016, 13:03 de Aghaurr
Titlul real al acestui ONG sorosist
nu este "Alianta Romania Curata" ci "Alianta Romania Murdarita de Soros"
Postat 28 Mai 2016, 12:59 de Aghaurr
Ce gluma sinistra
Sa fii ONG sorosist, sa te numesti "CURAT" si sa dai lectii de moralitate.
Postat 28 Mai 2016, 12:54 de Aghaurr
ciuma rosie psd
gunoaiele pesediste nu au facut nimic altceva decit sa saboteze orasul Oradea. Au bagat strimbe si bete in roate de cite ori au avut prilejul, strategia manglitorilor e sa moara si capra vecinului.
Postat 27 Mai 2016, 14:30 de garceamilitianu
@TDS
Really? WTF? Pe moment, m-am declarat incult si-am gogalit! Pe bune, Delia? Daca o sa ajungi sa citezi din Guta sau Salam, va fi semn clar ca nu-ti prieste atata "dezbatere". :)
Postat 27 Mai 2016, 14:09 de User anonimizat
Ciudat
De Coste si de Herchi am inteles ca au si de ce au. Dar Vuscan nu are probleme de integritate? Serios? Oricum, toti trei laolalta nu aduna nici 15%.
Postat 27 Mai 2016, 12:40 de trotineta
De râsul curcilor ... !!!
Bolojan nu apare pe lista asta pentru că a avut numai eșecuri în afacerile cu statul (falimentul gospodăriei comunale din Aleșd când era consilier local acolo), dar și un propagandist de o rară ignoranță, care a reușit încă din primul an de mandat să scoată Oradea de pe harta Europei, prin refuzul de a participa (cică nu avea timp că era ocupat să dea afară competenții din primărie, pentru a-i înlocui cu lipitorii liberali de afișe) și boicotul secțiunii transfrontaliere a Conferinței Europene de la Bruxelles (din septembrie 2008) !!!
Postat 27 Mai 2016, 11:03 de WinDos
MORALA CRESTINA SI FAMILIA
Ce are ea și nu am eu? / E acolo la bine, va fi și la greu? / Te strânge noaptea-n brațe / Când dormi cu spatele la ea? Ce are ea și nu am eu? / Desenează oare pe cer un curcubeu Când ploaia ți-a ajuns / Și nu găsești răspuns? Spune tu / Nu e ciudat? Ai venit / când ploaia te-a udat Spune-mi tu / Nu e ciudat? / Te-am uscat, îmbrațilșat / Și-ai plecat / Sper că ești fericit / Vreau să fii doar iubit / Poate n-am oferit / Ce are ea / Sper că la răsăîrit / Să te simți împlinit / Când te strânge în brațe / Cum poate ea / Ce are ea, sigur ești mulțumit? / Spune-mi dacă de la ea vreodată-ai auzit / Că tu și fără flori ești / Ușor de iubit / Ce are ea, nu găsesc raăpuns / De nori eu cum scap, ploaia m-a pătruns / De ce în fața mea / Vă zâmbeați pe ascuns?
Postat 27 Mai 2016, 10:57 de TDS
Lol
Stai că imediat apare TDS să ne explice cum el votează doctrina şi nu omul.
Postat 27 Mai 2016, 09:10 de Mekong_Delta
psd - partid de corupti, sir indian la puscarie!!!
adunatura de comunisti(securisti) si scursuri din alte partide, aceasta tumoare pe capul poporului ar trebui intai desfiintata (trecuta in afara legii) - apoi confiscate toate averile dobandite ilicit. Plini de bubele plagiatului si pusi pe distrugere, fac gura mare pe la emisiuni ca duc grija poporului...Bine si-a batut joc marele condamnat Dra(c)nea si de Oradea..dar nu e problema - astea se vor intoarce impotriva lor. Rusine ticalosilor pusi pe capatuiala - Adelina si Man(galita)!!
Postat 27 Mai 2016, 06:41 de TC
Bravo, tovarăși!!!
Ca de obicei (nici nu s-ar putea altfel, de altminteri), iată o nouă încercare - cam brută în construcția jurnalistică abordată - de manipulare grosolană (dar extrem de evidentă) a publicului cititor, orchestrată subtil, însă neasumata public (lipsind precizarea semnatarului articolului cu pricina)... Bravo, tovarăși!
Postat 27 Mai 2016, 05:10 de Danutz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON