URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2011, 13:49

Alexandru Kiss: "Nu am fost certaţi pentru protocolul cu USL din Bihor"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, susţine că reprezentanţii organizaţiei pe care o conduce nu au fost "certaţi" pentru încheierea protocolului de colaborare în plan local cu structura judeţeană a USL, şi că este "convins" că şi în alte judeţe filialele UDMR "vor merge pe acelaşi drum".

"Noi nu am fost certaţi de nimeni. Fiecare organizaţie a UDMR din fiecare judeţ are autonomie şi este oarecum independentă. UDMR nu este un partid, şi asta nu se prea înţelege de mass-media română, ci o uniune de organizaţii care poate să aibă alte dorinţe decât la centru. Noi sperăm că acest drum va fi urmat şi de alţii, şi până la urmă de tot UDMR-ul. Eu cred acest lucru", a declarat duminică, pentru BIHOREANUL preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss.

"Eu cred că dacă UDMR central va lua o altfel de decizie, vom respecta acea decizie, dar niciodată n-a luat UDMR central o decizie împotriva organizaţiilor sale", a mai spus Kiss, întrebat dacă va respecta o eventuală hotărâre a conducerii centrale de a renunţa la colaborarea oficializată joi cu USL în Bihor. "Sigur că am vrea ca ceea ce facem noi în Bihor să fie general", a adăugat preşedintele UDMR Bihor.

Alexandru Kiss a spus că UDMR Bihor a încheiat protocolul de colaborare cu USL în plan local în baza unei alianţe pe care organizaţia pe care o reprezintă o are de cinci ani cu PNL Bihor, şi care a fost extinsă şi cu partenerii liberalilor după structurarea USL. "Noi şi până acum am fost în coaliţie cu opoziţia, cu aşa-zisa opoziţie din Bihor. Această opoziţie s-a unit, PNL cu PSD şi PC, şi era normal să lărgim această alianţă cu ei", a explicat Kiss.

Întrebat dacă tendinţa de cooperare în plan local cu USL va fi urmată şi de alte organizaţii judeţene ale UDMR, liderul celei din Bihor a afirmat că este "convins" de acest lucru, şi că primele care pot urma acelaşi drum sunt organizaţiile din Satu Mare şi Sălaj.

"Bineînţeles că acest gest al nostru sună altfel şi sună interesant pe plan central, dar sunt şi alte judeţe care au alte coaliţii, cum sunt Satu Mare şi Sălaj. Ele n-au făcut până acum protocoale (n.r. - cu USL), poate ca să nu fie înainte de Congres, sau nu ştiu din ce motiv. Dar sunt convins că o să facă", mai spus Kiss.

După cum se ştie, UDMR Bihor a încheiat joi un protocol de colaborare cu USL în plan local, cu valabilitate până în anul 2016, prin care părţile semnatare se obligă - între altele - să formeze majorităţi în toate consiliile locale, precum şi "să susţină extinderea colaborării de la nivel judeţean la nivel naţional".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
No fight
Nici o cearta pentru ca nu era mpmentul dar, foarte curind ... urmeaza ...
Postat 28 Februarie 2011, 16:37 de Dupa potop ...
mangalita
plesneste mangalita.
Postat 27 Februarie 2011, 23:02 de huh
de o cam data! :)
O sa fiti, Kissule, o sa fiti...
Postat 27 Februarie 2011, 20:21 de shadow
Curvasarie politica.
Place sau nu, presedintele UDMR Bihor este, inainte de toate, un om pragmatic atunci cand este vorba de bani si poilitica. Dovedeste, in modul cel mai credibil cu putinta, ca politica este o curva.
Postat 27 Februarie 2011, 15:56 de safe
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON