URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2016, 15:38

Alegeri pestriţe: Partidul România Unită propune un fost fotomodel pentru funcţia de primar al Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile locale din Oradea se anunţă a fi pestriţe. Marţi, Partidul România Unită (PRU) Bihor, format în mare parte din foşti membri PRM, a prezentat-o drept candidata formaţiunii la Primăria Oradea pe orădeanca Elena Sim, în vârstă de 39 de ani, originară din localitatea Roit.

Femeia nu a făcut parte din alt partid şi s-a alăturat echipei PRU Bihor cu doar o lună şi jumătate în urmă. Conducerea formaţiunii care o susţine crede, însă, că acest lucru este o virtute. "Înseamnă că nu a fost lipitoare de afişe", a declarat avocatul Ioan Romoşan, preşedintele filialei judeţene a PRU.

Elena Sim a locuit ani buni în străinătate, iar acum s-a întors în Oradea unde lucrează "pe cont propriu" ca traducător din limbile engleză şi germană. În paralel, ea este masterandă la Studii Europene la Universitatea din Oradea. "Am un băieţel de 11 ani, nu sunt căsătorită. Despre studii, pe plan local am terminat Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, în limba engleză, am fost şefă de promoţie. Acum sunt masterand cu bursă la aceeaşi facultate", s-a prezentat candidata.

În conferinţa de marţi, Elena Sim a afirmat că, "în tinereţe", a locuit în Canada unde a lucrat pentru "o agenţie de fotomodele şi de acting (n.r. – actorie)". Ulterior, bihoreanca a lucrat şi în Africa de Sud ca translator pentru o fabică de piese de maşini. "Chiar şi anul trecut în vară am lucrat ca asistent manager la aceeaşi firmă. Ştiu ce înseamnă străinătatea, dar îmi doresc să fac ceva în oraşul şi în ţara mea", a spus femeia. Potrivit declaraţiilor acesteia, în Africa de Sud, a urmat cursuri de "competitive politics".

Pretendenta PRU Bihor la fotoliul de primar al Oradiei nu a vorbit prea mult despre proiectul pe care vrea să-l propună orădenilor, spunând că-şi propune să facă acest lucru în campanie. Culmea este, însă, că între puţinele puncte pe care le-a dezvăluit în conferinţa de marţi se numără şi… montarea unor tabele electronice în pieţele din oraş pe care să fie afişate preţurile celor mai importante produse. Totodată, femeia s-a arătat nemulţumită de gradul de îndatorare la care a ajuns Oradea.

De menţionat este faptul că Elena Sim este sora geamănă a altei bihorence implicate în politică înaintea alegerilor locale. Este vorba despre Mariana Kofler (foto), purtătoarea de cuvânt a PMP Bihor, şi ea fost fotomodel şi actriţă aspirantă. "Ea nu face parte din nici un partid, nu a semnat nicio adeziune. Sora mea studiază la Facultatea de Jurnalism şi face practică la PMP", a spus Elena Sim întrebată de BIHOREANUL dacă nu există neînţelegeri în familie pe temă politică.

Potrivit preşedintelui PRU Bihor, Ioan Romoşan, formaţiunea pe care o conduce a dezvoltat organizaţii în 40 de UAT-uri din Bihor şi are, deocamdată, 16 candidaţi de primar în judeţ. De asemenea, acesta a precizat că PRU Bihor are, la ora actuală, circa 600 de membri cu adeziunile semnate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Care este visul ei?
Va salva balena albastra si delfinii! Doar asta fac fotomodelele, nu-i asa?
Postat 06 Aprilie 2016, 09:21 de Bubu
600 de membri, membre si organe.
Cand partidul asta o sa aiba 600 de membri, pe bune, cotizanti cu participare macar odata pe an la vreo adunare sau adunatura, ma fac politruc la ei. Si cum sunt doua gemene in curs de formare la doua partide diferite, e posibil sa fie acelasi partid de fapt, cu aceeasi lista de membri care circula ba la unii ba la altii.
Postat 05 Aprilie 2016, 19:22 de SirmaGhipata
PE APE...PE APE...TULBURI !
Altii care isi dau cu bata in cap singuri ! " Se-ntorc vapoarele..." canta pe vremuri Doina Badea ! Nea Romosane , chiar imi pareai inteligent ! Chiar si cand ai refuzat sa-mi fii avocat intr-un proces in care era implicat Petru Filip ! Nici azi nu cunosc motivul refuzului pentru ca , nea Romosane , nu mi-ai spus nicodata ! Si acu ' vii cu astea ? Mai da-ma dreaq ' !
Postat 05 Aprilie 2016, 16:22 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON