URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2017, 21:00

Alegeri la PNL Oradea: Viceprimarul Mircea Mălan acuză o campanie murdară, în care a fost reclamat la DNA pentru corupţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Frământare mare în PNL Oradea. Cei 736 liberali orădeni prezenţi la Adunarea Generală a Consiliului de Coordonare îşi aleg noul preşedinte al filialei municipale, funcţie la care candidează viceprimarii Florin Birta, considerat favorit, şi Mircea Mălan.

Cunoscut ca om de încredere al primarului Ilie Bolojan, Florin Birta şi-a început discursul, în mod previzibil, cu un mesaj pentru preşedintele filialei. "Vreau să îi mulţumesc domnului Ilie Bolojan ca fiind un excelent manager şi vizionar şi să vă mulţumesc pentru implicarea activă în viaţa partidului şi a oraşului", a început candidatul în aplauzele asistenţei.

Birta vrea încă un mandat pentru Bolojan

Birta s-a recomandat ca un liberal tânăr care şi-a petrecut 14 ani în partid ocupând, pe rând, funcţia de consilier judeţean, preşedinte al Clubului Sportiv Municipal Oradea, consilier local, iar apoi viceprimar coordonator al Direcţiei Tehnice.

"Vin în faţa dumneavoastră cu o întreagă echipă care să ducă mai departe viziunea unui oraş şi a unei comunităţi. Dorinţa mea cea mai mare este să reuşesc să îl conving pe domnul primar Bolojan să candideze la încă un mandat în 2020", a spus Birta.

Cum, în mod tradiţional, liderul filialei municipale candidează la alegerile pentru Primăria Oradea, viceprimarul a insistat că nu îşi doreşte această candidatură cu orice preţ. "Scopul meu şi al  echipei mele este să propunem pentru Oradea acea persoană care are cele mai mari şanse să câştige Primăria", a spus candidatul.

Din echipa lui Birta fac parte directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, şi lectorul universitar Sorin Buhaş, candidaţi de prim-vicepreşedinţi, deputatul Florica Cherecheş, consilierii locali Camelia Dulca şi Grigore Morar, directorul Termoficare, Stănel Necula, şi mulţi alţii.

Omul cu realizările

Dacă tânărul Birta s-a axat în discursul său mai mult pe planurile de viitor, Mircea Mălan, aflat la al doilea mandat de viceprimar, a pus înainte de toate accentul pe realizările de până acum.

Mălan a vorbit despre cariera sa în PNL, începută în 1995, insistând asupra evoluţiei sale de la simplu membru de partid până la funcţia de preşedinte interimar al filialei municipale, dar şi pe activitatea la nivelul administraţiei locale.

"Am coordonat de la investiţiile mari în termoficare, pasajele peste centură, drumul expres, Aquaparcul, piaţa Rogerius şi multe altele. În această perioadă Oradea a ajuns pe primul loc în România în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene", a spus viceprimarul.

"M-au reclamat la DNA!"

Cu un discurs mult mai acid, Mălan şi-a acuzat indirect contracandidatul de o campanie murdară, menită să îl scoată din cursă prin mijloace neortodoxe.

"În această campanie s-au întâmplat lucruri care trebuiesc spuse. În urmă cu două luni numitul Kelemen Csaba, decedat în septembrie 2012, sesizează Procuratura, DNA şi structurile statului că Mălan e proprietarul celor două companii italiene care au lucrat în Piaţa Unirii, că deţine imobilul Farmacia 3 din Piaţa Unirii, că are înmatriculate mai multe TIR-uri şi că, împreună cu consilierul local Felea, ne petrecem concediile în Italia", a povestit viceprimarul.

Mălan a insistat că aceste informaţii "totalmente false" au fost reluate în campanie pe reţelele de socializare, la fel cum s-au trimis mesaje denigratoare în numele său, de pe adrese de email false.

Presiuni şi intervenţii

"Mai mulţi colegi mi-aţi trimis mesaje că vi se cere să votaţi un anumit candidat şi, dacă nu, vă pierdeţi locurile de muncă", a mai spus candidatul, exemplificând, dar fără să dea nume, şi cu presiunea făcută de un afacerist asupra a două colege de partid, să voteze cu un anume candidat (aluzie la Birta), pentru a nu pierde "susţinerea unui anumit cult".

Mălan a mai spus că "foarte mulţi mi-aţi spus că aţi fost sunat de colegi şi vi s-a spus că domnul Bolojan îl susţine pe Birta Florin, asta în condiţiile în care Bolojan a spus că nu se amestecă în competiţie".

Viceprimarul a insistat asupra faptului că aceste atacuri nu fac bine PNL şi a făcut un apel la unitate. "Este o gravă eroare să ne sleim puterile în lupte interne. Trebuie să înţelegem că adversarii sunt în afara partidului. Astfel riscăm să avem un mare adversar în 2020. Pe noi înşine", a zis Mălan.

Candidatul le-a mulţumit colaboratorilor săi, printre care, deputatul Ioan Cupşa, consilierii locali Sebastian Lascu, Adrian Duşe, Mihai Maci şi altora.

Bolojan vrea preşedinţia PNL Bihor!

Rezultatul alegerilor interne pentru conducerea PNL Oradea va fi cunoscut abia după miezul nopţii, când se va fi terminat numărătoarea voturilor.

După alegerile de miercuri, săptămâna viitoare liberalii se vor întruni din nou, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, ca să îşi desemneze preşedintele de filială judeţeană.

 "Am luat decizia să nu mă implic în această campanie (pentru şefia PNL Oradea - n.r.) şi să nu mai candidez având în vedere că voi candida la conducerea organizaţiei judeţene. Nu m-am implicat, de asemenea, deoarece candidează doi colegi foarte buni", a spus Bolojan în scurtul său discurs din deschiderea şedinţei.

Bolojan a spus că nu va sprijini pe nimeni făţiş. "Nu sprijin pe nimeni din respect pentru dumnevoastră. Prin fuziunea PNL şi PDL, prin venirea de membri noi şi activităţile derulate de partid, există o majoritate de oameni care se cunosc bine şi sunt în măsură să hotărească cine sunt persoanele care merită să îi reprezinte", a spus primarul de Oradea, care nu a mai luat cuvântul de-a lungul serii şi a urmărit înnegurat, din prezidiu, discursul lui Mălan.

Citeşte şi: Vice contra vice: Viceprimarii Mircea Mălan şi Florin Birta se bat pentru şefia PNL Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asmute-i, drace, ca asta ne place!
Dom' vice viitor neica-n drum, daca veneai si-ti varsai oful acum doua luni, hai, treaca-mearga! Ziceam ca esti un penal trezit la realitate si scarbit de ticalosiile/ticalosii din pnl. Dar sa vii acum, pe ultimii metri si sa-ti acuzi contracandidatul ca a facut si a dres, arata ca ti-e frica si simti ca ai pierdut. Si daca si tu simti ca ai pierdut, cei din jur sunt deja convinsi de asta. Iti aduc aminte ca romanii au spus VAE VICTIS si crede-i ca stiau ce spun! P.S. Iti sugerez sa nu ramai mai prejos si sa dai fuguta la dna, sa spui tot ce stii, ca avocat ai cunostinta de art. 291 ncp.
Postat 12 Aprilie 2017, 21:42 de pinonel
La vremuri noi ...
... curve noi !!!
Postat 12 Aprilie 2017, 21:14 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON