URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2017, 17:09

Agentul care a interzis filmarea catedralei din Centrul Civic de pe trotuar, pe motiv că e proprietatea Bisericii, este cercetat disciplinar (VIDEO)

Agentul care a interzis filmarea catedralei din Centrul Civic de pe trotuar, pe motiv că e proprietatea Bisericii, este cercetat disciplinar (VIDEO) captură Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anchetă internă la Poliţia Bihor, după apariţia pe Facebook a unui filmuleţ în care un poliţist de ordine publică îi interzice unui bărbat să filmeze Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic de pe trotuarul din faţa clădirii pe motiv că aleea cu pricina ar fi proprietatea Bisericii.

Este vorba despre o înregistrare de numai 37 secunde, postată pe contul de Facebook "Secolul 21", de un prahovean care venise la Oradea să filmeze Catedrala, ale cărei trepte exterioare sunt prevăzute cu instalaţii de încălzire în pardoseală.

Filmuleţul redă felul în care bărbatul ripostează poliţiştilor, spunând că are dreptul să filmeze deoarece se află pe domeniu public, pe trotuarul din faţa Catedralei. "Sunt pe domeniul public şi nu-mi interziceţi să filmez. Vă întreb, ca poliţişti, este acesta domeniu public?", întreabă bărbatul, răspunsul dat de oamenii legii fiind însă cu totul altul decât s-ar fi aşteptat. "Este gard, trotuarul este delimitat cu gard, este proprietatea Bisericii", se aude vocea poliţistului.

Agentul, care lucrează în cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliţiei Municipiului Oradea, şi colegul său de la Jandarmeria Bihor au fost chemaţi în faţa catedralei printr-un apel dat pe 112 de un preot care intrase în conflict cu prahoveanul şi cu femeia care îl însoţea.

Pentru că cele două părţi au continuat să se certe, poliţiştii i-au condus pe toţi la sediul Poliţiei Oradea, unde au încercat să-i împace.

"Starea conflictuală a fost mediată la sediul Poliţiei Oradea, însă modul în care a intervenit poliţistul în faţa Catedralei este cercetat acum de Compartimentul de control intern al inspectorului şef. În funcţie de rezultat, se vor dispune măsuri", a explicat sâmbătă pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Cert este că, până la finalizarea anchetei, subofiţerul a fost mutat de la Biroului de Ordine Publică.

Vezi întreaga scenă din fața Catedralei în filmulețul de mai jos!

Citiți și articolul ”Amuzant şi revoltător: Un prahovean ce filma Catedrala din Centrul Civic a fost umflat de doi poliţişti orădeni, care i-au spus că trotuarul este al... Bisericii (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
cee
unde l a mutat da mutarile se fac la ordinul lui bihorel in politia romana ha ha ha
Postat 21 Mai 2017, 20:36 de Rumanu
Pe lângă BOR și Poliția Română este ținta..
.. elementului scandalagiu Harry Geană. IPJ Bihor ar face bine să se sesizeze acolo unde este cazul și nu să ia măsuri disciplinare împotriva unui agent a cărui singură scăpare a fost lipsa de fermitate în fața unui perturbator evident al ordinii publice: https://www.youtube.com/watch?v=3FswOGHYgoA
Postat 21 Mai 2017, 16:33 de Oarecine
Interesant faptul că provocatorul Harry Geană..
.. urmărește atent și chiar are tupeul să amenințe Poliția Mun. Oradea ("geflomedia", mai jos). Un scandalagiu de profesie merită cu totul altceva decât notorietatea ieftină produsă de ieșirile sale publice (încălcarea ordinii publice), cu apologiile unor oficine ziaristice care pune interese ostile Oradiei înaintea concordiei urbane, de dragul audienței. @ IPJ Bihor: speța Dvs. https://www.youtube.com/watch?v=J2WsMnGrJ08 Dacă adresa nu apare, căutați: "Un oras plin de biserici si un singur spital"
Postat 21 Mai 2017, 16:19 de Oarecine
Bietul agent, n-a fost suficient de stăpân de situație..
.. În State, provocatorul era trântit la pământ, încătușat și petrecea vre-o două nopți în pușcărie până la înfățișarea înaintea judecătorului. Nu susțin violarea drepturilor cetățenești nici de departe, dar Harry Geană e un provocator pus pe scandal, oriunde îi este sponsorizată deplasarea. Priviți-l în acțiune - Poliția Româna ar trebui să ia în vizor acest ins a cărui unică rațiune de a exista sunt provocarea și scandalul. @ IPJ Bihor: lăsați în pace bietul agent, eventual mustrați-l pentru ineficiență. Faceți un dosar elementului scandalagiu Harry Geană și urmăriți atent următoarea sa deplasare în urbea noastră.
Postat 21 Mai 2017, 16:08 de Oarecine
@propaganda media
Stiu ca matale ateu esti in cautare de scandal si vrei sa provoci BOR ca sa ii poti acuza apoi... dar nu era jumatate de adevar in prima stire si nu era trunchiata informatia initial cand ziaru vi-a tinut partea si a prezentat-o ca si cum numa pe voi v-ar fi dus la sectie, la comanda bietului popa (agresat de matale), cand acu se trezesc si ei sa adauge ca defapt politistii i-au dus pe TOTI la sectie. Nici mie nu-mi vine sa cred cum presa tuncheaza informatia reala si punctu tau de vedere e facilitat.
Postat 21 Mai 2017, 15:29 de unu
Politia Romana in apararea BOR
Refuz sa cred ca Politia Romana truncheaza informatia reala. Popa a fost facilitat, eu cetatean...popa...parintele. Nu este adevarat, am fost retinuti fara sa ni se aduca ka cunostinta motivul retinerii impotriva vointei niastre, control corporal fara sa fim deacord, incalcarea legii 218, in totalitate, confiscarea telefoanelor mobile, refuzul de a ne lasa sa sunam avocatii. Mint cu nerusinare, nici nu am intrat in sediul politiei, a venit un domn ( burtos) spunand ca este comandantul " parintele a inteles gresit, sunteti luberi" am anuntat sa fim dusi de unde am fost arrstati. Politistul a vazut ca aveam lavaluera si mai avem o surpriza politiei, au avut un comportament ne profesional. In ceea ce priveste pe popa, nu avem nimuc cu el, el se supune BOR...daca nu apara gasca il caterisesc
Postat 20 Mai 2017, 21:09 de geflomedia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON