URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2014, 18:26

Agenţia Naţională pentru Locuinţe anunţă construirea a 132 apartamente la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce PSD-iştii promiteau că până la finele anului în Bihor se vor noi apartamente ANL, şi Agenţia a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că "începe construcţia a 272 locuinţe în judeţele Bihor, Vâlcea şi Teleorman", acestea urmând să fie închiriate către tineri.

În Oradea vor fi construite 132 de locuinţe, din care 6 apartamente cu trei camere, 36 garsoniere şi 90 apartamente cu două camere, pe un amplasament pus la dispoziţie de către Primărie încă de acum patru ani, la intersecţia dintre Calea Sântandreiului şi Calea Aradului.

Conform comunicatului ANL, blocurile vor avea un regim de înălţime cuprinzând subsol, parter, trei etaje şi o mansardă.

ANL nu precizează concret când anume vor începe lucrările, ci doar că "termenul de execuţie a lucrărilor de construcţii este de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor".

Programul de construire a unor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să facă şi repartizarea locuinţelor.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea preţului, integral sau în rate lunare, către autorităţile publice locale. Valoarea unei locuinţe ANL este de 328 euro/metru pătrat, inclusiv TVA.

În Oradea au mai fost construite locuinţe pentru tineri prin ANL, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi pe Bulevardul Decebal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
daca a "FURAT" l a acoperit mafia PDL
CUM a fost PETRU FILIP COMPATIBIL pentru SENATOR daca a "FURAT" l a acoperit mafia PDL , ha, ha, ha, ha, SECURITATEA COMUNISTA :)) i a asigurat spatele , el preda la AGORA , membri PDL !!!! asta e politica, sustin infractoriiiiiiiii!
Postat 23 Octombrie 2014, 18:56 de daca a "FURAT" l a acoperit ma
CAND PETRU FILIP a "furat" in ce partid era ?
CAND PETRU FILIP a "furat" in ce partid era ? in ce ani ?
Postat 23 Octombrie 2014, 18:50 de CAND PETRU FILIP a "furat" in
@repudiatul: Petru Filip a dat ANL uri!
@repudiatul: ANLurile alea le-a dat Petru Filip, Presedintele executiv la PSD Bihor! Incalzeste-ti memoria, ca nu a inghetatbinca acasa! Petru Filip la Puscarie!!! Hotii din PSD la puscarie sa le tina de cald la iarna la Nastase, Hrebenciuc si Emilian Pavel!!!!!!
Postat 23 Octombrie 2014, 00:11 de pf
SERIOS FARA PSDA MURIM IN ORADEA !
REPUDIATUL CATE APARTAMENTE A DAT CELOR DIN PNLS IS PDL SI DE CE AU MUNCIT FOARTE BINE, VOI NU VEDETI CE FACE ASCOL, INGHITE SI INGHITE :))) LA SEFUL DE LA BULETINE :))))
Postat 23 Octombrie 2014, 00:07 de REPUDIATUL :)))))
PSD FACE ANL uri !!
Perfect! ANL finatat de Guvernul PSD! Deja parca vad: 3 Apartamente ia Emilian Pavel, 3 Apartamente ia Liviu Sabau. Mang, Muresan si Claudiu Pop iau cate 4 Apartamente ca ei sunt Seniorii Partidului. Adica au avut si carnet de PCR inaintea celui de PDSR si apoi PSD. Unul ii pastreaza Emilian Pavel lui Victor Ponta pentru cand vine la Oradea, pentru ca si Ponta i-a dat 25 de calculatoare din dosarul Microsoft pentru TSD Bihor. SA FACEM ANL uri!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 23:30 de psd
VOM ARESTA PANA LA ULTIMUL COMUNIST!!!
TALHARI COMUNISTI VETI PLATI SCUMP IN FATA NOASTRA pentru toata batjocora care o faceti la adresa poporului roman!! VOM UMPLE PUSCARIILE CU VOI COMUNISTILOR!!! Am inceput de la varf, DAR VOM ARESTA PANA LA ULTIMUL COMUNIST!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 22:47 de Locuinta
PROSTITUATA CANDY
Undeva in spatele teatrului TINERELE COMUNISTE din PSD Bihor SE PROSTITUEAZA PENTRU 250euro/LUNA la telefon PENTRU VICTOR PONTA conform unui ziar judetean online! RUSINE PROSTITUATELOR!! RUSINE ORDINARELOR!!!
Postat 22 Octombrie 2014, 22:34 de Prostituata Candy
MANG va fi PREFECT , BOLOJAN nimic :)
MANG va fi PREFECT , BOLOJAN nimic :)
Postat 22 Octombrie 2014, 20:15 de normal
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON