URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2017, 09:58

Afaceristul orădean Viorel Ştiube, membru într-o grupare de evazionişti arabi acuzaţi de o fraudă de 3 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Afaceristul orădean Viorel Ştiube, încarcerat în luna martie a acestui an după ce a fost condamnat definitiv la la 8 ani de închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală de 4 milioane de euro, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, ca membru al unei grupări de evazionişti arabi care au fraudat bugetul de stat cu 3 milioane de euro.

Rețeaua

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de Presă al DNA, gruparea a fost constituită de administratorii Atifco Internaţional SA, unul dintre principalii distribuitori locali de alimente de bază şi cel mai mare distribuitor de orez din ţară, respectiv de Ali A. Ali şi Atef El Said Abd El Aziz El Keleini. Aceștia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, evidenţiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Totodată, din filieră mai fac parte Omar Hamid, Moubarak Mahmoud Sleiman, Abdul Mounim Al Zaid, Zayed Hussein, Viorel Ştiube şi Mardar Cristian, care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Procurorii au inculpat, de asemenea, societatea Atifco Internaţional SA pentru constituire de grup infracţional organizat, evidenţiere, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, dar şi firmele Sam Plus Internaţional, Corimad Mistic Time, Lenovo Intern Line, Astera Expres, Glacoza Stim, Verdo Stim, Viman Wood, Bio Tripon Oil, Fabrica de Zahăr Ştefăneştii de Jos, Comcereal Nord, Fabrica de Zahăr Packing, pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

Facturi de milioane

În rechizitoriul întocmit, DNA susţine că, în perioada 2010-2012, Ali A. Ali şi Atef El Said Abd El Aziz El Keleini au constituit o grupare infracţională care a derulat operaţiuni comerciale fictive între societăţile implicate, mărfurile fiind în realitate valorificate fără forme legale pe piaţa internă.

Cei doi au utilizat în afacerile ilegale atât societățile comerciale controlate de inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman, trimis deja în judecată pentru o fraudă fiscală de peste 10 milioane de euro, cât și infrastructura de transport și cea bancară pusă la punct anterior de Sleiman în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

„Astfel, membrii grupării au desfășurat activităţi ce au avut ca scop principal reducerea drastică a obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin evidenţierea de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive şi sustragerea de la efectuarea verificărilor fiscale”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 12.943.050,70 lei (aproximativ 3 milioane de euro), iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 17.401.058 lei. 

În cauză, procurorii DNA au aplicat sechestre pe terenurile şi clădirile industriale aparţinând Atifco Internaţional SA, precum și conturile inculpaților Ali A. Ali și Omar Hamid.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON