URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2013, 10:41

Afaceristul Călin Raita a scăpat de cei 10 ani de închisoare: Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel puţin deocamdată, afaceristul Călin Raita a scăpat de închisoare. Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, joi, în procesul în care omul de afaceri este acuzat că şi-a înşelat 12 furnizori de materiale de construcţii cu peste 700.000 lei, plătind cu file cec şi bilete la ordin în numele societăţii GSV Exim pe care apoi a cesionat-o în mod fraudulos.

Judecătorii au înlocuit pedeapsa de 10 ani de închisoare cu privare de libertate, dispusă de Tribunalul Bihor, cu una mult mai blândă, de 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 9 ani, principalul motiv fiind că afaceristul a returnat cea mai mare parte a pagubei provocată furnizorilor săi.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, deoarece poate fi atacată, cu recurs, iar în acest caz procesul se va relua la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Povestea escrocheriei prin care Raita a înşelat 12 firme de la care cumpărase materiale de construcţii a fost prezentată de BIHOREANUL în 2009, fiind dezvăluită chiar de bărbatul de 27 de ani de care se folosise Raita, Ioan Damian. Tânărul fusese racolat de finul lui Raita sub pretextul că împreună vor înfiinţa o firmă, iar apoi a fost dus să semneze pentru preluarea firmei GSV Exim la notarul Ilie Drăgoiu, fără ca acesta să-i spună ce iscălea.

Citeşte mai multe în articolul "Raiţa, ţeparul"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
voi veni dupa bani pe adevarului 14
991 de euro atat
Postat 11 Iulie 2016, 17:54 de legionarul
t
CENZURAT
Postat 11 Iulie 2016, 17:45 de legionarul
RE: t
Legionarule, ameninţările sunt interzise pe site-ul eBihoreanul.ro. Dacă nu te potoleşti, userul tău va fi restricţionat.
Postat 11 Iulie 2016, 20:55 de Moderator
teparule
daca cineva care fura la paleu este tratat cum este .nu mai am cuvinte.oricum legionarul te asteapta
Postat 11 Iulie 2016, 16:54 de legionarul
tot eu
mai raita nu credeam ca esti si OLIVIA,eu stiam ca esti '*'**;gandesti cam departe ,insa,pe cei care te cunosc nu-i poti pacali Cand vine procesul cu Italo-Romena ,decizia ,vei fi fi egal cu 0 nu de alta dar,si pana acum ai fost.A-i fost o nulitate!
Postat 23 Mai 2014, 17:05 de legionarul
magaria lui raita legata de Curtea de Apel
...deci,daca fur de la Curtea de Apel(recte presedintele),o suma de bani si cuprins de remuscari,sic!,o sa returnez o anumita parte dintre ei,nu de alta dar,poate mi-au ramas destui ,pot sa primesc o suspendare!Asta este justitia din Romania. Si asta datorita oamenilor care o aplica!Halal justitie!
Postat 02 Ianuarie 2014, 17:29 de legionarul
Sa aveti incredere in DUMNEZEU !
Justa judecata,felicitari JUSTITIEI ROMANE ! Cine nu-l cunoaste pe d-nul Raita poate spune orice, de invidie sau de rautate.Locuiesc in una dintre "colibele" facute de el si pot sa spun ca sunt foarte multumita.Cine nu sta in zona Paleu sa nu vorbeasca,sa vina sa traiasca aici si cred ca se va ruga de Raita sa-i vanda o casa, dar sa stiti ca nu primim frustrati,intriganti printre noi. D-le Raita,sa construiti cat mai multe case,sa faceti cat mai multe familii fericite ! LA MULTI ANI,LA MULTI BANI !!!
Postat 18 Decembrie 2013, 19:29 de OLIVIA
bravo
ce a construit Raita nu e cacat,invidiosilor! cartierul e un colt de RAI , sa stiti toti invidiosii si totate problemele sunt rezolvate in ciuda voastra,neputinciosilor
Postat 18 Decembrie 2013, 15:31 de anca
rusine
RUSSSSIIIINNEE, dra nu ma mai mira nimic, clasic
Postat 14 Decembrie 2013, 14:29 de gelu
vai-si-amar
un tigan fara constiinta care acum ca a vazut ca poate face puscarie a inceput sa planga si sa dea banii inapoi... ori esti vultur pana la capat si rumegi ce faci ori te dai pe cur de frica......a doua varianta te reprezinta ca om.....asa fac tiganii.....niste vulturi falsi....
Postat 14 Decembrie 2013, 13:13 de cris
vai,vai..
Cita tristete pe unii,unele...te oftici?
Postat 14 Decembrie 2013, 12:15 de gheorghe
????????
Asa si??????Te oftici??Poate crapi de ciuda...lasati omul in oace,nu-i treaba magarului de unde beau oile apa!!!!!!!!!!Zi ma ziarist,o..TE OFTICI?????????
Postat 14 Decembrie 2013, 11:12 de io
vrajala
UN AROGANT ANGANFAT FRAER MAI TRAG PUTIN AER LOCUITORII DE COLIBE DIN PALEU ,MAI PRIMESC CURENT CU PORTIA APA CU GALEATA CA DOAR SI AU CUMPARAT COLIBE DE LA MEGA CONSTRUCTORUL RAITA LA PRET REDUS ASA BANI ASA COLIBE .
Postat 13 Decembrie 2013, 21:30 de todo
BRAVO !!!
BRAVO!!! INVIDIOSII SPUN CA E TEPAR, DAR CINE A LUCRAT CU EL STIE CA ESTE UN OM CORECT! MA BUCUR FOARTE TARE!
Postat 13 Decembrie 2013, 15:35 de Aris
La ILie Dragoiu merg toti borfasii
De ce oare?
Postat 13 Decembrie 2013, 12:20 de Nail
ACHITARE
Inalta Curte de Casatie o sa dea achitare !!!!
Postat 13 Decembrie 2013, 12:02 de adina
Daca s-au returnat banii de ce ne mai sparg unii geamurile si ne dau foc?
.
Postat 13 Decembrie 2013, 12:01 de Pompierul casei
era de asteptat....
Daca ma gandesc bine toti cei mari care au tras tunuri nu au patit nimic, nu stiu cum la la oradea se impart condamnarile cu suspendare :) o fi cadou de sarbatori.
Postat 13 Decembrie 2013, 11:09 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON