URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2010, 18:19

Aeroportul va rămâne singurul punct de trecere a frontierei din Bihor, după intrarea în Spaţiul Schengen

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În cazul în care România va fi acceptată în Spaţiul Schengen, punctele de trecere a frontierei rutiere Borş, Salonta, Valea lui Mihai şi Săcuieni, precum şi cele feroviare Episcopia Bihor şi Valea lui Mihai, vor fi desfiinţate. Motivul este, evident, faptul că ele asigurau frontiera cu Ungaria, care este stat membru al Uniunii Europene şi al Convenţiei Schengen, astfel că nu vor mai fi necesare", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL comisarul Gheorghe Oşvat, de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Bihor.

În consecinţă, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor va fi restructurat, o parte din angajaţi fiind deja încadraţi în Poliţia Română, o altă parte urmând să fie redistribuiţi pe graniţele cu statele non-UE sau chiar disponibilizaţi, în anumite condiţii.

Oşvat a adăugat că "singurul punct de trecere a frontierei din judeţul Bihor va rămâne Aeroportul Oradea, dacă România va fi admisă în Spaţiul Schengen şi dacă Aeroportul va putea păstra statutul de aeroport internaţional sau de aeroport deschis traficului internaţional".

De o lună, tocmai pentru păstrarea statutului de aeroport internaţional după admiterea României în Spaţiul Schengen, la Aeroportul Oradea se derulează o investiţie de peste 2,1 milioane lei, la finele lucrărilor, estimat pentru luna decembrie, urmând ca traficul de călători din statele UE să fie separat de traficul de călători din state non-UE.

Lucrările sunt executate de societatea Electrica Serv din Bucureşti, în urma unei licitaţii publice deschise, iar plata lor este asigurată din fondurile Aeroportului, subordonat Consiliului Judeţean Bihor.

"Prin modernizarea aerogării construite în anul 1967 se va asigura separarea fluxurilor de călători din statele UE de cele non-UE, iar lucrările constau atât în renovarea şi recompartimentarea clădirii, cât şi în montarea de aparatură şi echipamente specifice", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc.

El a precizat că aerogara va avea, între altele, spaţii de detenţie provizorii pentru persoanele indezirabile, precum şi un spaţiu pentru găzduirea temporară a persoanelor care cer azil în România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
zi macar multumesc ,,,,,,,
ziaristul lui peste prajit tii rusine sa zici multumesc.........rusine sa-ti fie .scrii doar ca sa te afli in treaba .vezi ca nu COMISARUL osvat e PURTATOR DE CUVINT ..............................rusine DRIAN CHIS.RUSINEA ZIARULUI ESTI
Postat 18 Noiembrie 2010, 19:05 de ionescu JUNIOR
ERATAAAAA
ATENTIE ADJUNCTUL S+A SCHIMBAT DE CEVA TIMPPPPPPPP S-au D-nul Adrian Chis a dat un copy paste pe alt nume ..........
Postat 18 Noiembrie 2010, 08:56 de IONESCU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON