URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2011, 13:06

Adrian Năstase şi fostul său ministru de la Agricultură au prezentat la Oradea Programul agricol al USL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Sala Mare a Primăriei Oradea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, şi fostul ministru Petre Daea, au căutat să convingă activiştii de partid de ce programul USL pentru agricultură este mult superior celui al actualei guvernări.

Agricultura, "motorul" economiei

Pornind de la faptul că suprafaţa agricolă a ţării este de 14,8 milioane hectare, adică 8,2% din totalul UE, că România ocupă locul 6 la potenţialul agricol şi că are o suprafaţă agricolă pe cap de locuitor mai mare decât media europeană, în timp ce producţia este la nici jumătate din această medie, că populaţia din mediul rural este tot mai îmbătrânită şi alimentele tot mai scumpe, provenind mai ales din import, Adrian Năstase a afirmat că viitoarea guvernare USL va face din agricultură o prioritate naţională, ea putând fi principalul motor al creşterii economice.

"Principiile politice agricole a USL sunt să folosim corect şi eficient resursele naturale şi să producem ceea ce se cere pe piaţă", a spus Năstase, adăugând că obiectivele concrete ale viitoarei guvernări vor fi retehnologizarea agriculturii, acordarea la timp a subvenţiilor în cuantum suficient, susţinerea zootehniei în sensul creşterii efectivelor de animale, dezvoltarea sistemului de irigaţii, dezvoltarea unui lanţ de producţie şi comercializare care să funcţioneze unitar, susţinerea agriculturii de nişă, dezvoltarea pisciculturii şi sectorului viticol.

Liderul PSD a mai spus că USL va încuraja comasarea utilizării terenurilor şi va elabora programe naţionale pentru sectorul legumicol şi de lactate, astfel încât să existe o eficienţă sporită în producţie, colectare, depozitare şi procesare.

"Mesaj de seriozitate"

Ulterior întâlnirii cu membrii PSD şi PNL, într-o conferinţă de presă, Adrian Năstase a răspuns întrebărilor privind politica USL, ripostând în primul rând împotriva afirmaţiilor reprezentanţilor PDL în ce priveşte faptul că USL ar fi "cea mai distructivă opoziţie din Uniunea Europeană", acuze formulate întâi de premierul Emil Boc şi apoi reluate de secretarul general al PDL, Ioan Olteanu, la şcoala de vară a tinerilor democrat-liberali.

"Eu, iată, mă bucur că prin lansarea şi la Oradea a programului pentru agricultură al USL, dăm un semnal de seriozitate şi de responsabilitate. USL demonstrează că se ocupă nu numai de stabilirea candidaţilor la viitoarele alegeri locale, dar şi de pregătirea programelor viitoarei guvernări, sectorial, pe diverse domenii de activitate", a spus Năstase. În antiteză, a continuat el, "Mi-e greu să înţeleg ceea ce spun liderii PDL, şi anume că avem cea mai distructivă opoziţie din Uniunea Europeană. Văd că PDL-ul asmute tinerii împotriva opoziţiei. Dânşii nu discută despre guvernarea lor, despre acest genocid pe care îl înfăptuiesc asupra românilor, ci despre opoziţie. Se confirmă încă o dată incapacitatea pentru dialog a actualei Puteri".

PDL "ascunde alegerile"

Vorbind despre dorinţa PDL de a comasa alegerile parlamentare cu cele locale, sub pretextul realizării unei economii de 30 de milioane de euro, liderul social-democrat a explicat de ce aceasta contravine regulilor de bază ale democraţiei şi ce urmăreşte, de fapt, actuala Putere.

"Ce legătură poate fi între evaluarea activităţii unui primar şi discutarea unor programe de guvernare? Sunt şi tematici, şi tipuri de alegeri diferite. Adevărul este că PDL-ului îi este frică de alegeri şi încearcă fie să le amâne, fie să ascundă alegerile parlamentare în spatele alegerilor locale", a spus Adrian Năstase. "Cei care fac această propunere de comasare sunt fie nepricepuţi, fie mincinoşi", a adăugat el, argumentând că "nu se vor face economii decât cel mult la numărul de sendviciuri care vor fi puse la dispoziţia membrilor birourilor secţiilor de votare", căci chiar şi în varianta comasării celor două scrutine tot vor exista birouri ale secţiilor de votare diferite pentru locale de cele pentru parlamentare.

În context, Năstase a afirmat că speră ca mobilizarea activiştilor PSD şi PNL la viitoarele alegeri locale să fie cât mai mare, chiar dacă unii vor fi nevoiţi să suţină candidaţi din celălalt partid pentru primăriile reşedinţelor de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene, deoarece USL poate obţine scoruri mai mari decât dacă ambele partide ar fi avut candidaţi proprii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
agr@oua
tot aceiasi din '90 incoace,cred ca mai tine cu minciuna,au pierdut ciolanul si acum ar vinde oua in piata {de la cornu sau de la matusa Tamara},oricum bihorenii voteaza omul si nu partidul,PSD nu a avut niciodata un reprezentant credibil la noi in judet, deci a venit degeaba
Postat 04 Septembrie 2011, 14:17 de luky
replica la articolul cu PSD Bihor
Senatorule PSD Ioan Mang presedintele organizatiei PSD Bihor ai adevar si dreptate in afirmatie ?este o intrebare .Pe care consilieri locali pe obezul de Muresancare se poupa cu Bolojan dupa turul 1 de la prezidentiale ?:))=),pe care consilieri judeteni pe dusmanul dumneavoastra Mihai Bar,pe batrinul de Retegan care tot moare de cancer de n ani ,pe PEPEa Homosexualul alias Emilian Pavel care face de rusine PSDBihor ca este homosexual?pe secretaru Radu Ioan care este de n ani consilier ?SCHIMBAREA CANDIDATILOR este o necesitate si o masura 1)Alegerea lor de catre toti membrii PSD Bihor si NU impunerea abuziva de catre dv in functie de cit a cotizat fiecare.2)Impunerea in alianta P USL A bihoreana chiar si prin santaj politic a candidatilor PSD pe locuri eligibile2,3,4,5,in schimbul voturilor PSDBihor pentru alianta alltfel PNL Bihor va contabiliza voturile la ei nu la noi cei din PSD Bihor.Senatorule PSD Ioan Mang REVOLUTIA talibana din PSD Bihor continua ,,ori NOI Talibanii, ori voi bogatanii `` cale de intors numai este,membri simpli de partid si simpatizanti putem fi si la PDL ,dar acolo vom fi mina de aur si de informatii pretioase.:))=)Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Septembrie 2011, 08:13 de Romanul Simplu
Stati linistiti. USL nu pupa guvernarea in 2012
Citez din seicul Molla Usfur: "acă USL ia sub 50% va sta sigur în opoziţie. Ambele colegii puse la bătaie în Neamţ şi Maramureş erau ale USL (le cîştigaseră în 2008 cînd participau în alegeri ca două entităţi separate, PSD şi PNL). Acum au luat 45% în Maramureş şi 40% în Neamţ. Concluzie: au pierdut alegerile într-un colegiu considerat by default al USL iar celălalt colegiu considerat by default al USL le-au cîştigat chinuit, cu 45%. În condiţiile în care ei vor peste 50% în 2012. Înainte de alegerile din Neamţ şi Maramureş la USL colegiile cîştigate în 2008 erau considerate eligibile by default şi se făceau calcule cîte colegii vor reuşi să smulgă de la PDL. Pînă atunci n-au reuşit să atingă 50% în niciun colegiu în care au candidat şi PDL-ul a reuşit să le smulgă un colegiu de-al lor. Deci, e deranj mare pe la USL zilele astea. Şi toate astea s-au întîmplat fără ACZ, cu un PDL care încă suferă după tăierile de anul trecut, un PDL care n-a intrat în 2012 cu roadele reformelor, un PDL încă paralizat după lipsa de comunicare din timpul BVB-ului. PDL are timp să-şi revină ca imagine, ACZ are timp să apară ca formaţiune, roadele codului muncii, a scăderii cheltuielilor bugetare, ale reformei asistenţei sociale, ale descentralizării şi a celorlalte măsuri ale PDL au timp să se vadă în 2012. Dacă în 2011 USL reuşeşte un maximum de 45% şi să piardă un colegiu cîştigat în 2008, ce crezi că se va întîmpla în 2012?
Postat 03 Septembrie 2011, 20:21 de pyiu
agricultura este importanta
trebuie verificat cine ridica subventiile care se dau pentru arenda , si nu inteleg de ce Nastase nu face o corporatie care sa sutina dezvoltarea agriculturii, am inteles ca sunt sute de hecatre nelucrate dar ironie se incaseaza subventiile :)) asta da FRAUDA NATIONALA , dar cine sa verifice PDL-ul , never!PSD ii convine e o felie
Postat 03 Septembrie 2011, 14:52 de da!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON