URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2014, 17:09

ADP Oradea va prinde şi câinii vagabonzi din Sânmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hingherii de la Adăpostul Grivei, din subordinea Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, vor prinde şi câinii vagabonzi din comuna Sânmartin.

"Cei din Sânmartin ne-au solicitat ajutorul. Cred că ar fi mai bine ca în zona limitrofă să ne ocupăm noi de câini. Nu am dovezi, dar nu cred că operatori din alte judeţe chiar duc câinii prinşi pe străzi până la adăposturile din judeţele lor", a declarat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, pentru BIHOREANUL.

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Oradea prevede faptul că în Adăpostul Grivei pot fi duşi şi câinii fără stăpân "din unităţile administrativ-teritorial vecine, în condiţiile încheierii unor acorduri între serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Oradea şi unităţile administrativ-teritoriale vecine".

"Având în vedere că o parte dintre aceşti câini vin pe teritoriul oraşului nostru, avem tot interesul să ne extindem activitatea", a afirmat primarul Ilie Bolojan, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată înaintea şedinţei ordinare de Consiliu Local.

În cadrul acesteia, aleşii orădenilor a aprobat, cu unanimitate de voturi, tarifele pe care serviciul de ecarisaj le va practica pentru prinderea patrupedelor de pe străzile din localităţile limitrofe.

ADP Oradea va taxa comunele cu 2 lei pe kilometru la capitolul cheltuieli pentru deplasarea autovehiculului, 47 de lei cheltuieli de manoperă (şofer, doi îngrijitori), 187 de lei pe câine pentru cheltuielile materiale şi proceduri medicale (substanţe şi materiale necesare prinderii, microcipare, vaccinare, deparazitare, eutanasiere, taxă predare Protan), 2 lei pe câine, pe zi, pentru pentru cazarea şi hrana acestora în Adăpostul Grivei. Tarifele includ TVA.

"Decontarea serviciilor prestate se va face prin emiterea unei facturi lunare, întocmită pe baza situaţiilor zilnice privind numărul de kilometri parcurşi, numărul de ore prestate şi numărul de câini capturaţi din localitatea respectivă", se arată în proiectul aprobat de consilierii locali.

La ora actuală, în Adăpostul Grivei sunt 42 de câini vagabonzi, după ce luna aceasta asociaţia SOS Dogs a adoptat 12, iar alţi bihoreni au luat acasă 8 câini.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ultima smecherie!
"Cred că ar fi mai bine ca în zona limitrofă să ne ocupăm noi de câini. Nu am dovezi, dar nu cred că operatori din alte judeţe chiar duc câinii prinşi pe străzi până la adăposturile din judeţele lor", a declarat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica" TARE DECLARATIA! Adica cei din Cluj, SM, AR, SJ vin pana langa Oradea si dau drumul la caini pt. a scapa de ei! Poate stie ceva... Mai vin cei din judetele vecine la Felix, mai lasa un caine!! Imbina utilul cu placutul.
Postat 30 August 2014, 16:58 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON