URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2013, 10:06

Administratorul firmei care a înşelat peste 400 de oameni promiţându-le locuri de muncă în Germania a fost arestat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorul firmei orădene Dominan & Vereş, Jean Domina, de 24 ani, din judeţul Sălaj, a fost arestat, în noaptea de duminică spre luni, de Tribunalul Bihor, sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Tânărul este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce a prejudiciat peste 400 de persoane din diverse zone ale ţării de la care a încasat câte 130 de euro, sub pretextul că le va găsi locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul se ridică la peste 50.000 euro.

"Inculpatul a fost reţinut, sâmbătă, pentru o perioadă de 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, şi prezentat duminică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri. Duminică noaptea, procurorul anchetator a decis să-l prezinte instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a declarat luni BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului Bihor, Vasile Popa.

Încheierea de arestare nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Jean Domina a fost ridicat de poliţişti sâmbătă seară, când victimele bărbatului s-au adunat în parcarea Real II din Episcopia Bihorului, unde urmau să se îmbarce în autocarele care urmau să le transporte în Germania. Autocarele însă nu au mai venit, iar poliţiştii au declanşat pe loc o anchetă. Peste 200 de oameni au dat declaraţii poliţiştilor antifraudă, sub coordonarea procurorului, chiar pe capotele maşinilor cu care veniseră.

Citiţi pe această temă şi articolele:

"Sentinţă în dosarul escrocilor care au înşelat 400 de oameni promiţându-le joburi în Germania. "Creierul" grupării – 10 ani cu executare!"

"Anchetă pe capotă: Sute de oameni audiaţi în parcare la Real II, după ce au fost înşelaţi de o firmă care le-a promis de lucru în străinătate (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
sclavilor stati acasa
cum morti sa crezi asa ceva???lucru in germania cu 130 euro transport +110 taxe de analiza......cine in germania cauta cocalari romani, puturosi,mincinosi,care put a hoit cand transpira-n soare........NIMENI!!!!si asta nu e numai in germania...e i n toata europa!!!!!nimeni nu vrea romani cocliti, analfabeti, jegosi, puturosi, nespalati, neandertalieni!!!!!!!!SCALAVILOR NU VA MAI VINDETI PAMANTUL LA PRINTI ENGLEZI SI SEICI ARABI CI PUNETI MANA IAR PE SAPA SI LUCRATI-VA PAMANTUL SA VA DEA \\'\\'PAINEA CEA DE TOATE ZILELE\\'\\'!!!!!
Postat 05 August 2013, 17:54 de FLORE
CODUL CIVIL dar cere acte curate :)))) nu figuri si vise :))
INSELACIUNEA-paguba se cere prin CODUL CIVIL nu penal :)))) la anumite infractiuni se autosesizeaza din OFICIU, ROmanii sunt fraieri ca nu cunosc procedurile si mai grav sunt iar inselati :)))) da cu banul si ramai cu capul GOOOOOLLLL :))) nu ne am nascut toti sa fim " ALL THE BEST ":))) unii s au nascut sa planga toata viata.
Postat 05 August 2013, 14:11 de codul civil
poti sa ai toti banii din lume ca daca cumperi cei mai PROST cu atat ramai :))))))
poti sa ai toti banii din lume ca daca cumperi cei mai PROST cu atat ramai :))))))
Postat 05 August 2013, 13:36 de fac ceva pe scris :)
nu va obositi cu scrisul ca oricum aveti nevoie de martori
nu scriul e important in viata ci cititul dar cu CAP :)))))))) am bani dar nu am cap :)) ia sa bag o bataie ca in filme ca mi s rau mafiot in grup :))) avem nevoie de martori autorizati in baza unor legii speciale cu un cod etic de respectat , de ce ii platim , nu sa raspunda !!! Nu, sa ti ceri drepturile din inselaciune , cum e posibil ca o lege speciala sa sustina instigarea la infractiuni :)))) ?:))))
Postat 05 August 2013, 13:35 de :))))))))))))))))
astai au platit si au luat teapa ,Politia nu are ce face adca au semnat si au fost de acord cu teap
orinde te ai afla trebuie sa stii pe cine si de ce platesti in rest esti un jeg social demn de inchisoare, neam de tras pe pielea pxxxxx :))) invata ca nu trebuie sa detii nimic mai mult decat ai nevoie :))) astai au platit si au luat teapa ,Politia nu are ce face adca au semnat si au fost de acord cu teapa data de catre ei :)))))) POLITIA a consumat timp si maculatura sa vedem ce judecatori o sa sa si strice vremea cu asa ceva :)).
Postat 05 August 2013, 13:28 de ce sa faca politia
Facaturi
-Ba : :))) TEAPA, da-te-n * mea, tu nu stii nici sa scrii romaneste. Cum drecu sa nu fii inselat, daca esti prost! Romanii au furat pe rupte din tata-n fiu, din mama in fiica. Romanii azi sunt asa... ca-s prosti... ! Cum drecu sa dai euro din mana pe pasarea din gard? Asta-i ca sexu pe net... eh si cine e de vina? Drecu ca doarme si nu va ia pe toti prostii, pericole publice, facatori de belele...
Postat 05 August 2013, 12:07 de Buruiana
STATUL incurajeaza MEGA inselatoriile in ROMANIA , de ce ?
indiferent ca recunoasteti sau nu in Romania romanii au inceput sa fure de cand au venit bancherii cu activitatile lor de finantare, ei s au imbogatit si romanii au murit si saracit, si STATUL nu face NIMIC, asta este ISELATORIE legalizata si CRIMINALA !!! D-zeu sa ne apere de tot ce ne tenteaza, cautati loc de munca sau autorizati va si o sa vedem unde vrea el sa muncim, nu va naruiti viata cu JEGURI , MIZERII SOCIALE, amin ! CARITASUL fac fapte penale le platesti si tot romanul plateste ca legea sa fie aplicata,si mai grav plateste oricum cand STATUL DESPAGUBESTE :)))) NOI orice am face numai PIERDEM , regresam nu prosperam.
Postat 05 August 2013, 11:45 de :))) TEAPA
fiecare raspunde de ce face EL nu altii
nu banul este important ci cei cu care colaborezi dar oricum nu poti raspunde de faptele lor , asa prevede LEGEA :)))). Acest tanar este o victima dar cei din GUVERN NU , pacat ca platesc taxe ca sa ne distruga VIITORUl, pacat.In STRAINATATE tinerii nu sunt torturati in inchisoare decat daca fac trafic de droguri, copii, organe, etc. In Romania cum dai de bani cum te toaca :)))))
Postat 05 August 2013, 11:29 de LEGEA
de unde credeti ca s a nascut SARACIA ,
de unde credeti ca s a nascut SARACIA , oare de unde ARESTATII pe cei care ne saracesc nu un tanar de 24 ani, nu e un pericol real PUBLIC !!! PENSIILE noastre sunt tot mai mici, ne obliga sa lucram in strainatate si mai grav TREBUIE sa mentinem BUGETUL fortat impus de STAT prin obligatile catre FMI, ce inseamna asta dupa VOI ? TANARUL asta la 24 de ani fara experienta a vrut sa faca bine dar oricum caracterul sau va decide daca a fost sau nu mainpulat. Pe mine m au sunat din BELGIA ca vor oamenii la munca cu EXPERIENTA mea voi stii daca sunt INFRACTORI sau nu, dar un tanar nici o sanasa :))). Belgia este o tara federala, cu o monarhie constitutionala guvernata de catre Majestatea sa.
Postat 05 August 2013, 11:24 de :)))))
nu mai avem LOHON in ROMANIA
VOI nu vedet ca ROMANIA nu mai exporta ci doar IMPORTA si produse de proasta calitate :)))) voi sunteti PROSTI si ORBI :))? Ia sa vedem exporturile si preturile in comparatie cu IMPORTURILE ?
Postat 05 August 2013, 11:19 de CE FACEM< cine semne
ASTEA sunt URGENTE NATIONALE , nu ca e tepuit un PROST !!!!!
ce face STATUL ROMAN cu privirea la FORMULARUL A1 si pensiile care nu le platesc in ROMANIA ? iar vorbim de diferente in bani la pensi, e mai rentabil sa lucrezi in strainatate decat in Romania, dar Romania se imprumuta de la FMI !!!!! ASTEA sunt URGENTE NATIONALE , nu ca e tepuit un PROST oricum pe civil primesc paguba nu pe penal :))) !!!!! TRAIM o sarada COMUNISTA , de ce ?
Postat 05 August 2013, 11:14 de SOS Romania !!!
nu au consultat un specialist in fiscalitate management si drept :)))
romanii nu sunt deloc isteti luati comisionul de la angajator si ala binenteles ala este tot ROMAN ca in Romania nu poate face firma si sa scoata formularul A1 ca iar ii fac dosar penal :))) si trimiteti banii in tara si fiscalizati , si sa vedeti ca nu are nimeni treaba cu voi, nu merita sa mai luati comision de la romani , comisionul presupune ca omul are jobul in mana, marfa ajunge in gestiune idem intermediere de marfuri, ce e asa de complicat juridic ? Si noi trebuie sa stim sa aducem banii in ROMANIA si sa platim taxe , nu trebuie sa ne lasam jucati de U.E.!!
Postat 05 August 2013, 11:05 de nu au consultat un
si ce daca l au arestat , ce e asa de grozav?
nu are logica cine se obliuga sa vina cu autocarul angajatorul sau firma de recrutare ?TANARUL nici nu trebuie sa fuga, actele sunt proba in instanta.Ce are firma de RECRUTARE cu TRANSPORTUL ? Tanarul adaministrator va declara cum a luat legatura cu furnizorul de joburi, dar nu poate el raspunde de fapta lor. Un angajator solicita un numar de salariati pentru locuri vacante si se obliga in contract ce si cum.O firma de recrutare nu incaseaza nimic de la om decat anumite acte solicitatea ca tehnoredactare, fotocopiere contra cost, in rest si el da angajatorul in judecata pentru pagube si creante neonorate.STITI catimergem periodic la MAI, GRARDA numai si numai ca am colaborat cu X sau Y , voi sunteti pe bune nestiutori ? ORICINE are tangenta cu cineva cercetata penal ajunge sa dea declaratii , dar asta nu inseamna ca este INFRactor, numai CINE munceste STIE , RESTUL VAI DE CAPUL LOR. votati DAR HABAR AVETI CE SE INTAMPLA IN romania, DE CE ?
Postat 05 August 2013, 10:57 de vsm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON