URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2012, 12:22

Adelina Coste nu se teme de primari traseişti: Ai noştri nu apleacă urechea la chemările de sirenă ale USL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL şi în acelaşi timp secretrul general adjunct al organizaţiei judeţene, Adelina Coste, nu se teme că primarii PDL din judeţ vor migra spre USL, aşa cum se întâmplă în alte zone ale ţării. "Vreau să apreciez solidaritatea primarilor noştri care nu au avut urechea la chemările de sirenă din partea PNL-ului şi PSD-ului şi vreau să vă spun că aceste sirene cântă şi acum neîntrerupt. Dar totuşi, am rămas un partid unit şi primarii noştri sigur vor câştiga alegerile locale şi sigur ne vor consolida şi numărul de consilieri locali. Mă bucur că nu au cedat atâtor presini care s-au făcut asupra lor", a spus Coste joi, în conferinţa de presă de la partid.

Întrebată cum stă PDL cu întocmirea listelor de candidaţi, Coste a adăugat că acestea sunt aproape finalizate, atât în judeţ cât şi la Oradea.

Coste a criticat şi lipsa de constanţă a USL, uniune ale cărei partide spuneau iniţial că vor avea candidaţi pe liste comune iar în final au candidaţi separaţi.

În acest context, ea a criticat şi atitudinea şefului PNL Bihor, Cornel Popa care de Paşti, a amplasat, pe diverse drumuri din judeţ panouri cu urări de sărbători. "Mi s-a părut foarte neortodox acest demers, ţinând cont că a fost folosit cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în scop politic. Domnul senator Popa a ţinut să ureze tuturor bihorenilor excesiv şi în mod strident şi exagerat urările de Paşti folosindu-le în scop electoral", a zis Coste.

Secretarul general adjunct al PDL a mai vorbit, într-un mod alambicat, şi despre banii cu care au fost făcute aceste panouri, făcând apropo că au fost făcute din bani publici. "Stau să mă întreb, pentru că ştiu ce costuri implică a folosi în campanie acele panouri, acest buget al domnului Popa de unde a apărut? Ţinând cont că dânsul aduce bani foarte mulţi în judeţ, mă gândesc că aceşti bani pe care îi aduce în judeţ şi pe care nu uită să îi menţioneze în fiecare conferinţă de presă au fost folosiţi şi în acest scop electoral, chiar în zi de Paşti", a spus PDL-ista.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
CINE SE ASEAMANA SE ADUNA
BRAVO GRIVCO TOTI PDL-ISTI HOTI SI CU DOSARE PENALE AU TRECUT LA USL HA HA HA UNUL DIN PRIMARI CEL MAI CONTESTAT IN ORADEA filip A AJUNS SEFUL LUI POPICA DE PE PANOURILE DIN JUDET SEFUL LUI BOLO, SEFUL LUI mang DL. filip A FOST CATALOGAT DE TOV PONTA CA FIIND UN OM DE CARACTER IMACULAT SI NEPATAT ,DECI CE ESTE USL;?PS.CINE SE ASEAMANA SE ADUNA ,IAR DE NULITATI POLITICE CUM AR FI POPA CORNEL LUCIA VARGA MANG, POP ETC .S-A NUMAI VORBIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Aprilie 2012, 15:24 de VOTANTUL
de la D-zeu ca in rest nimic.
unii se nascc cu har de la D-zeu alti vorbesc din prisma banilor intr un cuvant NULITATI sociale :)) ca sa intelegeti REALITATEA sociala traita, sa fi sluga in viata nu este un har de la D-zeu !
Postat 28 Aprilie 2012, 11:02 de fiecare cu ce are
fara sa se fure nimic nu se mai face, de ce ? cine permite asemenea jafuri? legea !!!
ce nu intelg fraieri din functii inalte este ca nu ne intereseaza cu cat isis cumpara functiile in partid, ne intereseaza care este aportul, randamentul lui individual privind sanatatea noastra daca nu ai capacitate nu ai ce sa oferi . daca ii privesti ramai socat de cine ocupa functiile , te scarbeste fata de ce bogatii sociale avem, tinerii nu vor avea banii sa cumpere o functie :)) am trait comunismul in realitate.A bagat Ghilea banii in familie si normal ca isis sutine breasla "cine seamna se aduna" daca avem parte de prost tot prost va aduna .
Postat 28 Aprilie 2012, 10:59 de se fura si se fura
fara sa se fure nimic nu se mai face, de ce ? cine permite asemenea jafuri? legea !!!
asta castiga cat trebuie sa castige 6 oameni in locul ei area ea acest RANDAMENT, vedeti unde sunt banii nostri in ....... ce sa ne mai dorim ! sa murim bine !TE uiti la ea si spunetim reflecta calitate in sanatatea ei ? ca sa intelegeti ce va pote oferi , cum are GRIJA de ea dar nu prin haine si OJA rosie, atentieDEZBRACATI O defardati o si spuneti daca va doriti sa fi ti ca si EA, este simplu sa estimezi valoarea unui OM, nu ti trebuie scoala multa.
Postat 28 Aprilie 2012, 10:48 de se fura si se fura
o nulitate
o ...... proasta care nu a facut nimic, decat a cerut iar cei care au ..... i-au dat. se poarta ca un copil retardat care nu stie ce vrea, ba sefa cancelariei, ba subprefec,ba iar sefa cancelariei, ba consilier local, ba deputat. poate maine se va gandi sa-i dea deoparte si pe cei care au ....., sa le ia locul sa poata si ea ..... pe altii. nu stiu de ce ma chinui sa comentez, O NULITATE !!!
Postat 27 Aprilie 2012, 23:59 de pop
GREVA NATIONALA vrem salarii U>E>!
a trecuuuuuttttt vine GUVERNUL PONTA , hai ROMANIA, USL a preluat GUVERNAREA IN ROMANIA, amin!SUNT in crizzza de annalfabeti mai au locuri libere :))) inscrieti va cu incredere in PDL
Postat 27 Aprilie 2012, 15:10 de JOOOS HOTII !
jos PDL ul, sa va feresca D-zeu pe urma!
zici adelina coste zici GHILE si BOLOJAN :))) cum a afacut GHILEA avere a fraierit oamenii sa l voteze si sa fie actionari, teapa specifica PDL sustinuta prin vass bagati banii la noi si avem noi grija sa nu i mai vedeti decaum in urmatorii ani, JOS BASESCU si baietii smecheri!
Postat 27 Aprilie 2012, 14:16 de JOOOS HOTII !
va fi un PRIMAR bun
cine VORBESTE o fosta ...... nu degeaba a ajuns cum este ,nici o femeie sanatoasa nu vrea sa fie in locul ei si sa nu faca nimic de calitate pe banul publiuc bagat in familie, inainte si tineri merita totul! UITATI babele si incultele aveti tot viitor inainte, nu puteti atinge calitatea decat de la cei care o promoveaza , totdeauna batrani au tras in jos TINERI1 ei nu tin pasul cu evolutia ei vor pensi si atat.TOATA ORADEA sa i sustina pe cei tineri: Cekes, VUSCAN dar sa fie TANAR , uitati comunisti si cei dresati de COMUNISTY, hai ROMANIA! a venit si ziua DREPTATI batrani nu au facut nimic decat s au abonat la MORGA si spital, noi tineri vrem copii, locuinte , VIATA SANATOASA nu MONOPOL istaurat de comunisty care au furat tot ce au putut de la STAT si au dus ROMANIA la RUINE.
Postat 27 Aprilie 2012, 14:05 de felicitari VUSCAN!
mai bine
bine ca te f... grija de panourile lui popa! vezi-ti mai bine de panourile udrei din bucuresti! sau de pungile cu malai si peste congelat! huoooo!
Postat 27 Aprilie 2012, 13:13 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON