URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2011, 20:10

Adelina Coste ia locul de subprefect al lui Bitea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefa Cancelariei Prefectului, Adelina Coste, care este în acelaşi timp preşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, respectiv secretar general adjunct al filialei bihorene, este, oficial, succesoarea lui Cristian Bitea pentru funcţia de subprefect al judeţului Bihor.

Propusă în unanimitate

Biroul Permanent Judeţean al PDL a hotărât în unanimitate ca postul lăsat liber săptămâna trecută miercuri de Cristian Bitea, să îi revină acesteia. Astfel, cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, Guvernul va emite o hotărâre prin care Coste va fi numită în această funcţie. "Vinerea trecută am trimis propunerea oficială la cabinetul primului ministru, după ce joi doamna Adelina Coste a fost votată în unanimitate în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Aşteptăm ca numirea să fie făcută în următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc miercuri", a declarat pentru BIHOREANUL, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor a PDL, deputatul Ştefan Seremi.

Acesta a mai precizat că Adelina Coste nu a avut niciun contracandidat în cadrul PDL Bihor şi că numirea nu poate fi împiedicată de faptul că actuala şefă a Cancelariei prefectului Ghilea nu este membră a Corpului Înalţilor Funcţionari Publici. "Doamna Coste este, oricum, funcţionar public, deci nu cred că e vreo problemă din acest punct de vedere", a spus Seremi.

Demisionează din PDL

În cazul în care va fi numită ca succesoarea lui Bitea, Coste a spus că va demisiona din partid şi totodată şi din funcţia de şefă a Cancelariei Prefectului. "Deocamdată aşteptăm răspunsul de la Guvern", a declarat acesta.

Juristă de meserie, Adelina Coste a avut o carieră politică ascendentă în PDL Bihor, unde a ajuns în 2007, în urma fuziunii PD cu PLD-ul lui Theodor Stolojan. Adelina Coste s-a remarcat rapid în politică, devenind, în 2008, consilier local al PDL, iar mai apoi şefa Cancelariei Prefectului.

În primăvara anului trecut, PDL-ista a demisionat din Consiliul Local, după ce a fost de mai multe ori acuzată de incompatibilitate şi conflict de interese, deoarece la Prefectură, ea putea iniţia atacarea unor hotărâri ale CL cu care nu era de acord. Coste a susţinut mereu că nu a demisionat din incompatibilitate, ci că a recurs la acest gest pentru a se putea dedica mai mult muncii de la Prefectură.

Anul trecut, în aprilie, PDL-ista anunţa chiar că urma să fie numită într-un post din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, fără să furnizeze detalii despre acesta. Povestea s-a diluat însă pe parcurs.

Scrisoarea buclucaşă

După cum BIHOREANUL a mai relatat, decizia Executivului de a-l elibera din funcţie pe subprefectul Cristian Bitea şi de a-l trece pe un post de inspector guvernamental a survenit la scurt timp după ce şeful PDL Bihor, Ştefan Seremi, i-a trimis premierului Emil Boc o scrisoare prin care cere i-a cerut mazilirea lui Bitea şi care a fost prezentată, în exclusivitate, de ziarul nostru.

Seremi îi spunea premierului, în scrisoare, că Bitea a creat şi întreţinut la Prefectura Bihor "o situaţie intolerabilă, gravă şi periculoasă", care "a prejudiciat grav imaginea partidului". Mai mult, liderul PDL Bihor şi-a exprimat bănuiala că fostul subprefect ar "sifona" informaţii interne ale Prefecturii către secretariatul Consiliului Judeţean, condus de liberali.

Citeşte mai multe despre acest conflict, în articolul: Să plece "sifonarul"! Şeful PDL Bihor îi cere lui Emil Boc mazilirea subprefectului Cristian Bitea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
tu esti si dua rau de acasa
:)) asta recunoaste in public ca ADELINA ne scarifica pentru ce ? ambitii personale asta e PDL pentru noi BIHORENI suntem sarcificati chiar asa! vedeti ce membri are PDL , e chiar indicat sa va mai faceti si inventraul si sa respectati regulamentul de om politic, rusine! romanul nu mai are incredere in politica din cauza celor care pun accent pe ambitii personale, bravooo! si ironie totii cad pe capete ba mita, ba influenta ce realizati pentru Romania, NIMIK timp mort.
Postat 31 August 2011, 14:16 de @EVA
BIRO e mult mai valoroasa pentru Bihor decat ADELINA faceti un BILANT
eu nu inteleg de ce nu e BIRO prefect a facut mai multe decat ADELLINE de ce PDL numeste un om mfara valoare sociala in comparatie cu valorile altora care au contribuit in BIHOR , de ce? de ce nu recunoastem oamenii de valoare daca ii avem, de ce?
Postat 31 August 2011, 13:56 de mai fratilor
ea niciodata nu are contracandidat unde e competitia in PDL? e legal ce se intampla?
"Democrat-liberalii bihoreni speră că numirea Adelinei Costea să fie făcută în şedinţa de azi a Executivului, aceasta neavând niciun alt contracandidat în rândul partidului. CRISANA " partidul e distrus nu mai are simpatizanti de valoare asta e o concluzie nu IPOTEZA, cat tim nu exista contracanditata nu exista nici valore politica, incultura privind atragerea si alegerea celui mai bun dintre ei, vai si amar! PDL partid de kakat nici macar nu existati, e calr sunt functii cumurate cu cotizatii de membru, nu a vrut nimeni sa bage banii normal ca ea a fost singura care sa accepte.Merite nu are un cos cu mancare si act de prezenta nu e o calitate sunt apolitici care dau nu un cos de mancare intr un an ce un TIR, asa ca cultura generala.ZEROO stiti ce inseamna ZERO, nulitate nu exista PDL, clar si transparent.
Postat 31 August 2011, 13:45 de ce ciudat!
BRAVO!
Felicitari Adelina, nu baga in seama aceste rautati!Vin din partea celor apropiati din PdL.Mult succes si sa ajungi unde ti-ai propus!
Postat 31 August 2011, 11:07 de Eva
BASESCU a ajuns un disperat
Adelina competenta! se viseaza ca Elena Udrea sa aiba limuzina la scara in rest uita ca noi avem oroare oricat de desteapta ar fi o femeie sa manance laptele sugarilor si alocatia lor e o CRIMINALA, cu se simte Adeline ca sustine atrocitatile Elenei Udrea de la bust descheiat, cheltuieli imense nu as sustine PDL nici sa ma taiati, va place ce face Traian Basescu ia de la gura copiilor ca sa sustina ce toalete de mii de euro in parlament, uuuuuuuuuuuuuu PDL partid de rusine, toati care v au votata va beastama acum mai mult ca sigur, e criza dar in parlament nu e criza, asta e ciudat!
Postat 31 August 2011, 10:58 de adrian
totul e de imagine PDL e terminat
bucurati va mai auziti putin de PDL e pe cale de disparitie ce rau ne pare pentru tine Adeline pacat de sacrificiu de a face dreptul nu te ajuta deloc sa triesti, dar sa manci din profesia ta .
Postat 30 August 2011, 21:14 de mary
asta e bogatia locala
scursuri sociale, vai de noi astia ne reprezinta un adulterist un bou in calduri si ironie apare si o piranda care a terminat dreptul, upss cand l a terminat si cine a examinat o :)) ultimadata Nimeni nu are valore pntru npoi numirea ei, zboara naibi de cocota mai repede in Bucuresty sa scapam de comunisti besinosi poate prind ceva cutremur acolo, amin!
Postat 30 August 2011, 21:04 de ha, ha, ha
femeile din PDL
degeaba ne framantam pe aici...cred ca nimeni nu considera ca adelina a fost promovata pentru competenta de care a dat dovada...are merite deosebite in sensul in care e cap plecat ...nu zice nu...nu pune probleme... trebuie sa fie cineva subprefect...iar adelina...saraca...cat si cate i s-au promis...trebuiau odata sa se achite de promisiuni... oricum ceva nu e in regula cu organizatia de femei...au tot ales pana au cules ce a mai ramas?....sa puna prim-vicepresedinte pe una acuzata de coruptie...si condamnata...o fi avand ceva talente ascunse....
Postat 30 August 2011, 19:49 de simplu membru pdl
Bitea esti cel mai si cel mai bun ai un tu esti tanar, fetele te iubesc asta e un scut pentru viata
adeliana a terminat dreptul dar e varza, bitea e foarte bun in ce priveste dreptul, felicitari Bitea ai un punct in plus de la mine asa taran cum ii fi ai vocatie, practica dreptul esti foarte BUN in comparatie cu Adelina:)) Ghilea oricum va plati moartea nu l va ierta , va avea o moarte crunta ca si faptele lui e un foarte rau si hain la suflet faptele vorbesc lacomia il conduce nu echilibrul spiritual.
Postat 30 August 2011, 19:48 de paul
BITEA A DEMONSTRAT
A DEMONSTRAT CINE E GHILEA.SEREMI S-A SPERIAT CA-I VINE RANDU SI A FACUT FRONT COMUN CU GHILEA.CAT DE JOSNICI POT FI ASTIA DOI SA LUCREZE PE LA SPATE PE SUBPREFECT CU SCRISOARE LA PRIMMINISTRU PLINA CU MINCIUNI NUMAI SA-SI ACOPERE SPATELE SI AFACERILE MURDARE.SPER BITEA CA STII CA ZICI ESTI SI VEI FI SUSTINUT PENTRU CA NUMAI TU AI AVUT CURAJ MACAR SA INCERCI SA ARATI ILEGALITATILE GRAVE CE LE FACE PREFECTUL DE ATATA TIMP.AI STIUT CA VEI FI ATACAT SI NU TE-AI LASAT BRAVO SI SUCCES.SUNT CURIOS DACA ADELINA VA INDRAZNI SA SCOATA UN CUVINTEL CA SA L SUPERE PE ghilea si sau seremi detinatorii banilor publici...banilor dumneavoadsra
Postat 30 August 2011, 19:35 de sorin
dragi bihoreni concetateni
chiar nu vedeti ca dupa ce la-u dat jos pe bitea cu ajutorul acestei publicatii prin denigrari si minciuni ce voil le-ati crezut, chiar puerile gen" nu vine la seviciu", "intarzie" etc.comandate de ghilea si sustinute de seremii, au adus o pe adelina, caci ea saraca tace din gura, inchide ochii sa poata face ghile cu seremi ce vor, licitatiile, firmele, baniii de la buget.bitea ia dat in gat si...a plecat...adelina va tacea si...va ramane.nu mai crede ti ce spune acest ziar.este ca si cum a asista la un monolog de-al lui ghilea si seremi iar tu mircea chirila ti-ai batut joc de faima acestui ziar si la-i adus in cea mai josnica speta ziaristica....sa-ti fie rusine mircea chirila dupa cum bine spunea cineva esti ...."brelocul lui ghilea..."
Postat 30 August 2011, 19:27 de cucu
birocratia impiedica progresul dar incurajeaza regresul si cineva are de castigat
ea este numita in ierhie in baza unor promisiuni=negocieri nu a unor merite ce nu intelegeti e idem UDREA , in politica nu este ca pe piata cel mai bun castiga e ca si in consursurile miss deja se stie castigatoarea:))) nu va risiptiti timpul va stricati si reputatia ca va MOCIRLITI spui politica =interlopi , daca treiesc democratia atunci sa aleg ce e mai bun pentru mine prefer INTERLOPI platesc foarte bine, politica niciodata te manjeste si te trage in jos, interlopi au MONEY, politica ii ia :))) deci scuzati ma de ce sa aleg politica ca sa incasez spaga si mita? sa fim seriosi NU MERITA in final politica e o tentaie ca un drog il platesti ca sa l ai, prostyyyy
Postat 30 August 2011, 18:45 de anka
Va e ciuda ca nu sunteti voi subprefecti?
Baaiii fratilor. Eu nu inteleg ce probleme aveti cu duduia? Cel putin sa ii acordam prezumtia de nevinovatie. Sa ne arate ce poate si apoi putem comenta.
Postat 30 August 2011, 18:42 de Ghici
Femeie subprefect ?
Femeie in politica ? da! De multe ori nu vrem sa recunoastem meritele unor persoane doar pentru ca sunt femei sau pentru ca sunt barbati. Egalitate de sanse ? Da! Parerea mea este ca nu vor femeile sa fie egale cu barbatii, nu vad cum,dar vor sa fie alaturi de barbati insemnand: functii,pozitii sociale,consultari ,cu alte cuvinte sa ne privim in ochi de la acelasi nivel. Femeie subprefect ? Da! Asta arata ca in Bihor nu exista retineri din partea politicienilor de a nominaliza o femeie pentru functia de subprefect. Femei egoiste ? Nu ! O persoana trebuie apreciata pentru ceea ce face pozitiv pentru societate. secretar general al O.F.J a PD-L Bihor
Postat 30 August 2011, 18:32 de secretar general OFJ
Pentru o femeie, frumuseţea este mai de preferat decât inteligenţa; şi aceasta datorită faptului că
Pentru o femeie, frumuseţea este mai de preferat decât inteligenţa; şi aceasta datorită faptului că bărbaţii pot vedea mult mai bine decât pot să gândească.
Postat 30 August 2011, 17:23 de bărbaţii pot vedea
Întrebată câţi ani are, o doamnă a răspuns discret: “Am exact vârsta ochilor mei, dar sunt ceva mai
Întrebată câţi ani are, o doamnă a răspuns discret: “Am exact vârsta ochilor mei, dar sunt ceva mai în vârstă decât dantura.
Postat 30 August 2011, 17:21 de varsta te da de gool
Politica nu poate opera adânc în conştiinţa unei naţiuni, fără anestezia minciunii. Valeriu Butulesc
Politica nu poate opera adânc în conştiinţa unei naţiuni, fără anestezia minciunii. Valeriu Butulescu
Postat 30 August 2011, 17:19 de Politica nu poate op
Ce-am căutat în politică, nu există mediu mai potrivit pentru a studia mizeria umană. Valeriu Butule
Ce-am căutat în politică, nu există mediu mai potrivit pentru a studia mizeria umană. Valeriu Butulescu
Postat 30 August 2011, 17:19 de Ce-am căutat în poli
În politica, orice gloabă îşi poate da aere de pur-sânge. Vasile Ghica
În politica, orice gloabă îşi poate da aere de pur-sânge. Vasile Ghica
Postat 30 August 2011, 17:18 de În politica, orice g
Când trei femei discută, se numeste conversaţie. După ce una dintre ele pleacă, se numeste bârfă.
Când trei femei discută, se numeste conversaţie. După ce una dintre ele pleacă, se numeste bârfă.
Postat 30 August 2011, 16:47 de andrada
macar sa fie desteapta si sa ia locul lui SEREMI
nu are abitie PDL daca nu o pun in locul lui SEREMI :)))
Postat 30 August 2011, 14:27 de PDL
merit ar merita tot respectul
dar asa cine stie cum se numesc cei din partid nu da nimic pe ea, oricate ai face nu se numesc pe merit totul e o sarada politica numai in PDL sa nu va risipiti timpul nu merita sunt sacrificati foarte multi oamenii si foarte buni, pdl e mort ca partind este sustinut de cei care au functii in sitemul bugetar respectiv licitatii publice si cativa tineri care vor sa vada asa ca PDL bye-bye curand voturi foarte putine vor primi important este ca ne manaca banii publicii totii tarani nu vor face nimik de calitate taranul si calitatea sa fim seriosi ramaneau la sapa.
Postat 30 August 2011, 12:07 de daca ar castiga pe
alta tarfa politica
jurista de meserie asta e analfabeta (dati un test) ca si Minodora de altfel astea sunt taranci venite de la coada vacii si gata sunt perfecte, asta predomina in PDL
Postat 30 August 2011, 11:53 de dorel3
alta tarfa politica
draga cat mai repede la bucuresty el loc de suuupppt numai sa te tina , succes! oricum cand transpira miroase urat oricate parfumuri da pe ea
Postat 30 August 2011, 11:49 de dorel3
@ onest
Fara sa stii ce poate face ca subprefect dai cu papagalul, ca doar asa suntem noi Romanii. De unde si pana unde o compari cu Udrea? Ca e blonda? Atunci esti destul de ingust la minte
Postat 30 August 2011, 11:48 de Iron Man
@The Fan
deci pe bitea [cu "b" mic] il cunosteai... de unde, de pe fb? vai s-amar!
Postat 30 August 2011, 11:29 de LXVII
cine...........?
O alta "Elena Udrea".........................................
Postat 30 August 2011, 11:26 de onest
Cine e?
Cine e Adelina Coste? N-o cunosc...
Postat 30 August 2011, 09:56 de The Fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON