URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2014, 18:31

Adelina Coste, către PNL: Nu poţi să declari că eşti în opoziţie şi să coabitezi la nivel local cu PSD

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local Adelina Coste a declarat, joi, că, în opinia PDL, nici alianţa locală dintre PNL şi PSD nu poate să continue. "Ca liberal, în opoziţie declarată, nu poţi să coabitezi în teritoriu cu un PSD aflat la putere, în vreme ce partidul tău cere vehement demisia premierului social-democrat. Din acest punct de vedere, declaraţiile împăciuitoare ale preşedintelui PSD Bihor privind politica de conservare a alianţelor locale - în ciuda intrării PNL în opoziţie - pare cel puţin surprinzătoare", a declarat PDL-ista, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Adelina Coste a declarat că "ar trebui să fie doar o chestiune de zile până când, în judeţul Bihor, şefii serviciilor deconcentrate şi ai celor aflate în subordinea unor instituţii şi autorităţi publice centrale, susţinuţi de PNL, îşi vor prezenta demisia din funcţie, ca urmare a dispariţiei sprijinului politic pe baza căruia au fost propulsaţi în carieră".

"Indiferent că vorbim despre Administraţia Bazinală Ape Crişuri, APIA Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, ITM, Casa Judeţeană de Sănătate sau Sucursala Hidroelectrica, suntem de părere că fruntaşii liberali din conducerea acestora ar trebui să facă un mare pas înapoi. Transferul de putere nu trebuie să se facă "treptat", aşa cum sugerează preşedintele PSD Bihor, ci simultan şi prompt, astfel încât accesul la resursele publice să nu devină combustibil forte pentru precampania şi campania europarlamentară", a mai afirmat aceasta.

Întrebată, Adelina Coste a afirmat că nu au existat discuţii între PDL şi PNL pentru o eventuală colaborare politică în plan local. "Suntem în continuare singurul partid cu adevărat în opoziţie", a conchis aceasta.

În aceeaşi conferinţă de presă, Adelina Coste l-a criticat din nou pe administratorul special al Electrocentrale, Stănel Necula, care, potrivit acesteia, nu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor, din care PDL-ista face parte, din luna octombrie a anului trecut, deşi societatea este în plin proces de reorganizare economico-financiară.

"Ca membru în AGA am constatat că autoritatea acestui organism a fost subminată sistematic, planul de măsuri şi proiecţiile economico-financiare ale Electrocentrale pe termene scurt şi mediu fiind prezentate în CLO fără ca Adunarea Generală a Acţionarilor să le fi parcurs şi aprobat anterior", s-a plâns Adelina Coste.

Totodată, consilierul local a adus din nou în discuţie posibilitatea ca Necula să se afle în incompatibilitate, dat fiind că este şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Termoficare SA, unicul client al producătorului de termie. "Cred că asistăm la o stare de incompatibilitate sancţionabilă de ANI şi de care CLO nu a înţeles să ţină cont atunci când a aprobat componenţa CA la această societate din subordine", a spus aceasta, adăugând, însă, că nu a făcut o sesizare la ANI în acest sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
P.C.R. transpartinic. Ep.: 5 aprilie 2007. Iar s-a terminat lecitina la PDL Bihor?
”Consilierul local Adelina Coste a declarat, joi, că, în opinia PDL, nici alianţa locală dintre PNL şi PSD nu poate să continue. "Ca liberal, în opoziţie declarată, nu poţi să coabitezi în teritoriu cu un PSD aflat la putere, în vreme ce partidul tău cere vehement demisia premierului social-democrat. Din acest punct de vedere, declaraţiile împăciuitoare ale preşedintelui PSD Bihor privind politica de conservare a alianţelor locale - în ciuda intrării PNL în opoziţie - pare cel puţin surprinzătoare", a declarat PDL-ista, într-o conferinţă de presă.” - Doamnă Adelina, după 5 aprilie 2007: 1. Câţi numiţi politic PD pe plan local s-au pensionat benevol, respectiv la ordin politic PD? 2. Cine a coabitat şi cu cine? Evident, doar în interesul celor care au votat defuncta Alianţă D.A.
Postat 27 Februarie 2014, 21:43 de stefan
REGISTRUL AUTO ROMAN
Vedeti ca de la REGISTRUL AUTO ROMAN ati uitat sa retragti directorul adjunct (candidatul la primaria VALEA LUI MIHAI). Inca este pe functia cedata de PNL D de acum 2 ani troocccc.
Postat 27 Februarie 2014, 21:29 de ionescu
..........
Cine este fatuca asta?
Postat 27 Februarie 2014, 20:40 de .........
D-na Poarta grija
D-na nu aveti altceva de lucru decat sa purtati grija PNL-ului ???
Postat 27 Februarie 2014, 19:59 de John
Rusine sa va fie
Ba da se poate, voi politicenii puteti aproape orice in afara de ceva bun pt. cetateni. Sa va fie rusine, tuturor indiferent de partid. Va urez sa ajungeti toti cei corupti acolo unde va e locul: LA PUSCARIE.
Postat 27 Februarie 2014, 18:42 de Contribuabil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON