URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 16:38

Adelina Coste a demisionat din funcţia de subprefect! Vrea din nou la Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Subprefectul judeţului Bihor, Adelina Coste, a demisionat din funcţie, pentru a putea candida la Consiliul Local Oradea din partea PDL.

"Am înregistrat demisia din funcţia de subprefect pe 29 martie, deoarece doresc să candidez la Consiliul Local pe lista PDL", a declarat Coste, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Practic, acest lucru înseamnă că Adelina Coste a primit undă verde să candideze la Consiliul Local în ziua când Vasile Blaga a fost la Oradea pentru a anunţa candidaturile lui Mihai Groza şi Radu Ţîrle la Primăria Oradea şi respectiv la Consiliul Judeţean Bihor.

Coste a precizat pentru BIHOREANUL că va continua să exercite prerogativele funcţiei de subprefect până ce Guvernul va emite un act administrativ pentru eliberarea din funcţie şi pentru numirea unui înlocuitor, despre care a afirmat deja că a şi fost propus.

"Biroul Permanent Judeţean al PDL l-a propus pentru numirea pe funcţia de subprefect pe colegul Sorin Buhaş, directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Bihor", a mai spus Adelina Coste.

Adelina Coste, 46 de ani, activează în politică din 2007, când s-a înscris în Partidul Liberal Democrat, condus atunci de Theodor Stolojan, devenind membru PDL prin fuziunea celor două formaţiuni.

Ea a fost aleasă în 2008 în Consiliul Local Oradea, dar a renunţat la poziţia de consilier în 2009, când a devenit şeful Cancelariei Prefectului Gavrilă Ghilea, pentru a nu fi acuzată de incompatibilitate deoarece, ca membru al CL, participa la dezbaterea şi adoptarea unor hotărâri pe care, ulterior, la Prefectură, le putea cenzura prin neacordarea avizelor de legalitate.

Coste a devenit subprefect în 31 august 2010, ca urmare a demiterii lui Cristian Bitea, ocupantul de până atunci al funcţiei, care intrase în conflict cu prefectul Gavrilă Ghilea.

Sorin Buhaş, cel propus de PDL Bihor să o înlocuiască pe Adelina Coste ca subprefect, are 40 de ani, a absolvit o facultate de sport şi una de ştiinţe juridice, şi este membru PDL din 2006 după ce anterior a activat în PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
viceprimarita
ha,o sa fiu viceprimarita !!!!
Postat 16 Aprilie 2012, 17:27 de viceprimarita
eu votez pe cel mai BUN nu cel mai prost si LENES
nu e URA, este ECHILIBRU, tot ce e rau sa fie distrus prin FOC nu ingropat in pamant.ADEVARUL niciodata sa nu fie confundata cu URA, ura este unde este loc de victime si morti, sunteti educati GRESIT ca sa acceptati CRIMELE si batjocura altora.EA IUBESTE PDL ul , IUBESTE criminali :))))au bagat in buzunare si bonavi au gemut in chinuri sa MOARA, are DREPTATE au in sange CRIMA cei din PDL , cum sa nu i IUBESCA!!! cand se hranesc cu MORTI vezi lipsa HEMOGLOBINA elena UDREA :))))
Postat 13 Aprilie 2012, 09:33 de incalca CONSTITUTIA
pp
Penibil. Daca va candida aceasta doamna, eu voi vota PP-DD.
Postat 12 Aprilie 2012, 21:48 de Oradean
Jalnica
Am vazut-o pe aceasta individa in aceasta seara la TVS si m-au indignat raspunsurile ei fara continut, in perioada cat a fost la Prefectura nu a fost in stare sa invete nici macar organigrama institutiei; se lauda cu ghiseul unic ca si cum ar fi fost propria conceptie si realizare, dar nici pe de parte asa ceva; etc., etc.O toapa cu aere de doamna care si-a incasat salariul de la prefectura de pomana!
Postat 12 Aprilie 2012, 21:24 de Victor
aceasta nescolita care este
acuma seara am vazut-o pe aceasta nescolita ne-educata adelina coste la tvs -- habar nu are sa vorbeasca, sa gandeasca sau sa se comporte, asa de infumurata e incat nu da buna ziua pe holurile unde apare, o smecheruta de cartier! plus ca rade ca proasta la tv, ca asa a inteles ea ca tre sa se faca simpatica! tu nebuno, hai sictir!
Postat 12 Aprilie 2012, 20:43 de cucoana
Oportunistul Buhas
Ce tupeu si PC=Rpile,cunostinte,relatii are sportivul acesta. De fapt nu e de mirare,face parte din echipa Luceafarul.PD-istilor sunteti de rasul lumii.Va conduc numai oportunisti=traseisti veniti din alte partide. Unde sunteti tineri PD-isti? Nu prea aveti lichid...in instalatie. Vai de voi in frunte cu Marele Luptator DODO.
Postat 12 Aprilie 2012, 20:29 de Sargon din Venetia
se lauda la ce banii lua LUNAR !!!
luati convorbirile telefonice sa vedeti ce apolitic este PREFECTUL si SUBREFECTUL :))) IA , IA, IA cati banii lua lunar ?
Postat 12 Aprilie 2012, 19:06 de IA,IA,IA
se lauda la ce banii lua LUNAR !!!
auzi EXCELENTA ca a facut GHISEUL unic DNA sa verifice RECLAMA sa o putem aclama precum COMUNISTI cum pe naiba dai MONEY si rade ca magarul ca si a facut fisa POSTULUI, dusa rau cu capul ce am pus oo in POST sa desfaca PICIOARELE !!TANTI te am platit sa muncesti nu sa ranjesti ca magarul la POARTA NOUA:IA, IA,IA,IA , PREFECTUL SI SUPREGECTUL dupa LEGE sunt apolitici ceea ce ea nu a fost :))) DNA ul hai la PREMII COLOSALE :)))
Postat 12 Aprilie 2012, 19:05 de IA,IA,IA
avem multi care nu stiu ce vor de la viata si incurca :))
experienta te face om in rest FRAIER, nu mai fugiti de realitate infrntati lupii si daca sunt in haita , nimeni nu este nemuritor dar luptatori totii suntem dar nu suntem incurajati sa luptam decat sa ingenunchem , banul fura mintiile si uita de scopul lor nativ.
Postat 12 Aprilie 2012, 10:13 de JASON
avem multi care nu stiu ce vor de la viata si incurca :))
nu mai pierdeti timpul cu oamenii care isi pun titlu de om dar in realitate e un banal dobitoc biped :)) ce a facut pentru Oradea , l a sustinut pe GHILEA sa bage banii in familie ca sa linga si ea un OS ? voi credeti ca noi suntem fraieri ca cei ce sustin :)))eventual a spalat si ea fonduri nerambursabile cum fac majoritatea din politica, verificati CNP urile sa vedeti cati nu au luat banii , pana nu e verificat nu aveti incredere in nimeni, habar aveti de cate abuzuri pot face unii, pentru ca sunteti curati si fara experienta, FRAIERI.NICIODATA nu i vor chema pe cei cu experienta ca vad multe lucruri ascunse :)))
Postat 12 Aprilie 2012, 10:09 de JASON
avem multi care nu stiu ce vor de la viata si incurca :))
toti fug de realitate , de ce ? cum ajungi la experienta daca traiesti doar cu frica interoara, cum alegi ce este mai bun daca te eschivezi de iluzii crestine :))) cum ajungi la performanta daca te lasi indus in eroare de fraieri ?
Postat 12 Aprilie 2012, 10:05 de JASON
avem multi care nu stiu ce vor de la viata si incurca :))
JASON ia o in pat odata sa intelegi ca femeia care nu stie conduce in PAT nu stie conduce nici in viata, asa ca nu mai latra faptul ca avem FRAIERI in oardea care sunt ca si ea ZEROO IN PAT si isi pierd timpul incurcand pe altii sunt peste 70% , patul te vindeca si pe urma te apuci de VIATA reala :)) cu forte INTERIOARE nu cu PROSTIA fraierilor, asa nu ai sa caladesty niciodata NIMIC in viata.Dovedeste ti tie personal ca far practica nu ai orizonturi , experienta in viata spune multe , faptul ca fugi si fugi nu te ajuta , lupta te cu ursul daca trebuie nu fugi.
Postat 12 Aprilie 2012, 10:03 de JASON
avertisment
Mai pdl-stilor daca voi o puneti pe madam Coste pe lista de consilieri locali PIERDETI. Cine o mai voteza ? A fost consilier local si-a dat demisia .Asa ca; mai bine sa plece impreuna cu Seremi.
Postat 11 Aprilie 2012, 22:42 de ion
coalitii
faceti orice coalitie, dar excludeti udmeristii. cei mai escroci dintre escroci.
Postat 11 Aprilie 2012, 22:38 de LA NOCE
Papagalilor
Ba, nu mai de carcotit sunteti buni...in realitate, comentariile voatre sunt de 2 lei....tu CARP III, si voi ceilalti.....bo voi idee nu aveti cum e sa te implici sui sa vrei sa faci ceva.....voi astia de pe tusa vorbiti...si lasati-l pe nenea Bolojan sa fure orasul asta cat poate.....maine poimaine vor veni ungurii la primarie(de parca au plecat vreodata), iar voi tot numai de carcotit o sa fiti buni......lasilor
Postat 11 Aprilie 2012, 21:02 de Jason
traseist
Femeia a mai fost in CLO, a plecat, s-a intors, iar a plecat. Ba din CLO, ba din prefectura, ba din partid. Acum iar a plecat si s-a intors. Cata zbatere. ha,ha,ha. Degeaba. Tineretul stie de ce.....
Postat 11 Aprilie 2012, 20:03 de PDL-ist
ciolanarii
Acuma se vad adevaratii oameni de partid si ciolanarii care budulesc la alte partide dintr-o data stiind sau simtind ca partidul nu va lua prea multe voturi. Un adevarat membru nu paraseste in mod las barca si o lasa in deriva. Ca doar pana acum au stiut fi impreuna. Alegeti USL cu oameni noi, pentru voi!
Postat 11 Aprilie 2012, 19:51 de oradeanul
act de curaj?
@SAFE: act de curaj? aiurea! un post caldut! ca pe lista, la CLO poate are niscaiva sanse! DEPUTATA? never? Consilier judetean? hmm! nu cred! PS 46 ani? e destul de batrana! credeam ca e mai tanara(asa ascutita cum e, parea la vreo 40!)
Postat 11 Aprilie 2012, 19:50 de TDS
ceva nu iese la socoteala
eu m-am tot gandit sincer si nu imi iese nicicum socoteala. fratilor in prag de campanie faci asa o gafa? 29,30,31,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11- sunt totusi 14 zile in care trebuia sa se auda de aceasta demisie sau decizia s-a luat abia azi si suntem mintiti pe fata cu data de 29?
Postat 11 Aprilie 2012, 19:49 de aritmetica
hirosima
BLAGA nu a avut taria sa l INFRUNTE pe BASESCU ajungea un EROU , cine l a infruntata pe traian basescu ? SMURD dici marsssss cu atata RASFAT POLITIC si LIDERI care nu au nimic in comun cu PEPUTATIA de LIDER POLITIC , carrpe de sters pe JOOOS , evazionisty si INTERLOPI, PIATRA mica rastoarna carul MARE :))) fraierilor!
Postat 11 Aprilie 2012, 19:25 de hrosima
hirosima
stau si incremenesc cata lasitate exista in unii barbati cine este BLAGA cu adevarat RECUNOASTETI ca fara fraeri nu ajungea in BUCURESTY, nici BASESCU nu l a vrut ca NAS ca sa intelegeti ca ce face el cu barbatii nostri face BASESCU cu el :carpa de sters picioare , asta se resimte si in barbatii nostri de aceea abuzaeaz de femei si le face capre e o boala transmisibila politica , cand uiti cine esti lasi boala sa te CONDUCA :))
Postat 11 Aprilie 2012, 19:20 de hrosima
hirosima
lozinca PDL "CIOCU MIC SI JOC DE GLEZNE " a venit BLAGA dupa ce la sters pe joos UDREA si face si el la fel cu BIHOORUL ce nu intelegeti !!! daca a venit VASS si v a imputit cu ANTREPRENORIATUL societatilor pe actiuni si mari nostri INTELECTUALI, iluminati au primit o ca pe o HIROSIMA de fericire :)) ce intelegeti voi ca sutine BLAGA ? HIROSIMA 2 noi suntem terminati de BIROCRATIA si spaga din SISTEM de coruptia POLITICA nu mai VORBIM .
Postat 11 Aprilie 2012, 19:16 de hrosima
Schimb de mame
Dar de când Ghilea ţine locul Biroulului Permanent al PDL Bihor ? Că Biroul ăsta cică l-ar fi propus pe înlocuitorul de subprefect ... adică BP este înlocuit de cineva care, la rândul lui, înlocuieşte pe altcineva care va pleca în locul cuiva, asfel încât cel care propune în fapt să poată fi de neînlocuit în dreptul său, iar raportul altcuiva cu privire la situaţie să fie promiţător celui numit "eroul necunoscut".
Postat 11 Aprilie 2012, 19:05 de Carp III
curaj
@SAFE, curaj si responsabilitate. Parca suntem pe vremea propagandei comuniste. Si apropo, imi spune si mie cineva un lucru, un singur lucru notabil facut de fata asta pentru Oradea sau pentru partid? Sa nu-mi spuneti ca a tras sforile. Ca nu va cred.
Postat 11 Aprilie 2012, 18:34 de Oradean
mare lucru INTELECTUAL
TIPA asta ca nu i pronunt numele venea facea act de prezenta si POZE asa a propulsat oo PDL ul , ea a avut FRAIERI carora sigur le rezolva cate ceva din GURA :)) totii din PDL au salariatii in sistemul BUGETAR si face ei ceva ACOLO si mai ILEGAL :))) ca sa intelegeti pe romaneste ce inseamna PDL .NU cunoaste legisaltie DELOKK si a terminat DREPTUL, sa nu uitati asta.BANUL nu cumpara GENELE , sunt oameni nativ nascuti cu har de la D zeu sa conduca OMUL :)) nu DOBITOACEaia sunt INTELEPTI.
Postat 11 Aprilie 2012, 18:03 de asta nu valoreaza
de curaj si responsabilite cand iti dai demisia inseaman ca nu pot face ce ti se cere :))
cine solicita o DEMISIE recunoaste ca nu mai are aptitudini conform cerintelor POSTULUI, nu face fata si preda sarcinile urmatorilor , nu are legatura cu CURAJUL, CURAJ ai cand depassti DEMISIA :))) ce mai puie capul unoar de MIZERIE morala! sa confunzi curajul cu capacitatea proprie :)))
Postat 11 Aprilie 2012, 17:59 de eu nu vad nici un
de curaj si responsabilite cand iti dai demisia inseaman ca nu pot face ce ti se cere :))
act de curaj ca nu a facut NIMIC pentru Oradeani, unde te crezi la PALMA DE MIORITA :)) asta a fost obligata sa si dea demisia deoarece nu e apta si descopereau altii :)) ha, ha, ha, ha, nu e apta de POST , daca era nu pleca dar e bine sa pleci deact sa te dea altul de GOOL.NU ITI dai demisia ca esti BUN ci ca nu esti apt sa faci :)) nu e vorba de CURAJ e vorba sa recunosti ca nu esti BUN.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:57 de eu nu vad nici un
Sugestie gratuita.
Place sau nu, demisia Adelinei reprezinta un act de curaj si responsabilitate care s-ar impune a fi urmat de toti cei care beneficiaza de sustinerea PDL pentru functiile pe care le detin.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:18 de SAFE
candidat
Dar parca incepuse campania pentru deputat. Gata, s-a terminat? Logic ar fi fost consilier judetean. Nu incearca? Numai consilier local dupa atata propaganda? Ceva e putred in Danemarca.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:08 de Mihai
daca o mai aleg isi merita soarta
a fost unic candidat ca SULFINA BARBU :)) realizati ce competitie si ce calitate voteaza PDL :))
Postat 11 Aprilie 2012, 16:46 de unic candidat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON