URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2014, 16:40

Acuze de rele tratamente împotriva minorilor la Centrul de plasament din Popeşti, din partea unor foşti angajaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei foste angajate ale Centrului de Plasament pentru Copii cu dizabilităţi din comuna Popeşti, administrat din anul 2011 de Fundaţia Copiii Dragostei din Aleşd, o acuză pe directoarea unităţii, Lavinia Ştef, şi pe soţul acesteia, Alexandru Ştef, de abuzuri fizice şi emoţionale împotriva minorilor instituţionalizaţi aici.

Pălmuiţi, scuipaţi, concediaţi

Fosta educatoare Angela Crijan a afirmat, pentru Digi24, că a asistat personal la o agresiune împotriva unui minor: "Am asistat la o bătaie a unui copil de clasa a VII-a, la care şefa de centru i-a dat 10 perechi de palme", a spus Crijan, o fostă colegă a acesteia, Maria Nagy, confirmând: "Am văzut copilul a doua zi, bătut într-un hal fără de hal".

Sub protecţia anonimatului, unii copii au susţinut şi ei că ar fi fost umiliţi de şefa Centrului şi de soţul acesteia, care este pedagog. "Vara trecută, un copil a fugit din tabără, iar Alex Ştef l-a găsit şi l-a adus înapoi, unde l-a bătut şi l-a scuipat de faţă cu toţi", a susţinut unul dintre minori.

Fostele educatoare Maria Nagy şi Angela Rosica au afirmat, de asemenea, că şefa Centrului a abuzat şi angajaţii, în decembrie 2013 supunându-i unui test pentru verificarea cunoştinţelor pentru care au avut la dispoziţie doar două săptămâni de pregătire, acesta fiind de fapt un pretext pentru concedieri. "În condiţiile alea nu s-a putut lucra, cum se comporta (n.r. - directoarea Lavinia Ştef) tot timpul cu noi", a adăugat Nagy.

Urmează verificări

Nu toţi copiii confirmă, însă, acuzele de violenţă, alţii spunând că din 2011, de când Centrul este administrat de Fundaţia Copiii Dragostei, viaţa lor s-a îmbunătăţit considerabil. "Nu ne bate nimeni, nu ştiu de ce unii zic aşa, poate vor să le facă rău la Lavinia şi la Alex. De când ne conduc ei, mâncarea este mai bună şi mergem şi în tabere şi în excursii", a spus pentru BIHOREANUL un minor de la Popeşti.

Şefa Centrului de Plasament, Lavinia Ştef, consideră că acuzaţiile care i-au fost aduse sunt lipsite de suport real, motivaţia fiind doar dorinţa unor foste angajate de a se răzbuna. "De când am preluat Centrul nu există lună să nu ni se facă reclamaţii, dar de fiecare dată Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale au făcut verificări şi au constatat că nimic nu era adevărat. Cred că unele foste angajate îi învaţă pe copiii mai influenţabili ce şi cum să spună, ca să ieşim noi prost", a declarat şefa Centrului.

În acest caz, DGASPC Bihor a demarat verificări, urmând ca psihologii să discute cu fiecare copil în parte pentru a stabili dacă aceştia au fost sau nu abuzaţi. "Noi am fost sesizaţi încă de luna trecută şi am demarat de atunci cercetări. Dacă se vor constata nereguli, se vor aplica prevederile legale", a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Ştefan Goţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
micinosi de oameni navati rusine
ce tot mintiti atita sa va fie rusine omenilor ce dracu stati in romania nu in alta tara ce tot vorbiti sunt niste oameni cum se cade, da normal is tineri dar ei stie cei familaia nu ca voi ziarsti si aliti care scriu prostii da stiu si despre dn ghizi si vasile is niste oameni cum secade si care tine in casa lor niste copii cuminti cine ar face asa ceva ca din salariu lor ii intretine pe copii voi viti face asa ceva vrodata nicunu de ce astai intrebarea pentruca ca suntenti niste oameni cere se gandeste numa la bani dar ei sitie ce face .voi ati sta in locu lui lavinia si alex 24 de ore la munaca? si in excursie sa ne faca macare din mana lor din mana voastra ati face asa ceva care sunteti mari in gura asca lasati cu dumnezeu inaite in pace nu mai scrieti prosti despre altii ca dumnezeu nu doarme sti nu? pa .
Postat 17 Februarie 2014, 08:50 de zacu
asta-i Romania
asta-i Romania...un loc unde nemernici si hotii traiesc de pe urma copiilor nevoiasi,unde talharii si oamenii fara mila isi fac averi ( bmw x3 ,palat,salarii de peste 12000 lei/luna / hot) ea cu sutul ei,tata`sau,ma-sa.niste hoti....asta-i Romania unde conducerea isi ia dreptu si tac din gura negandindu-se la copiii saraci si batuti de soarta si cu toate astea ii mai bat si ei si ii badjocoresc, asa ca M*E conducerea
Postat 12 Februarie 2014, 13:21 de nasu
asta-i Romania
niste hoti nemernici care traiesc de pe urma copiilor necajiti.Si-au luat bmw X3 2012,si-au ridicat di-tamai palatu,si pe de-asupra au si salarii de 12000 de lei pe luna fiecare (cei 4 hoti )....da nu ai ce face doar poti sa te obisnuiesti ca doar asta-i Romania....daca ii agata cineva oricum ii cumpara ca pentru bani si ursu danseaza asa ca M*E conducerea
Postat 12 Februarie 2014, 13:11 de tata
CA LA NOI LA NIMENEA
ASAI CAND SE DAU CENTRELE PE MANA LA TOTI PROSTII SI NEPREGATII, CE SA ASTEPTAM. PANA NU PLEACA PUIA NU SE VA SCHIMBA NIMIC
Postat 09 Februarie 2014, 21:21 de anonim
incredibil
Incredibil ce abuzuri se intimpla PUIA nu vede ce abuzuri sint in curtea DGASPC la COPII FAGADUINTEI dapoi sa vada pina pe TRAIAN LALESCU sau la POPESTI in curtea DGASPC SAMUIL MITRA are minore gravide in vara a mai declarat o minora fugita ca sai plateasca avortul si mai are minore fugite intreg cartierul stie astea au ramas gravide fara sa faca sex PUIA schimbati ochelari caci cu astia nu ai vazut partide de sex intre minori lui SAMUIL MITRA dar se vede burta minorelor
Postat 08 Februarie 2014, 16:23 de remus
Din lac in..put...
Prin preluarea acestor centre de copii s-a dorit o mai buna gestionare a banilor si o mai buna ingrijire si educatie a lor,din pacate dupa cum se vede totul merge pe dos,aceste ONG-uri mai mult rau fac decat bine .Nu inteleg cum de DGASPC Bihor in acest centru ori in altele nu controleaza si nu supravegheaza mai de aproape aceste centre luate si administrate de asa zise Fundatii Umanitare,desi bani le dau luna de luna sume importante.Ar trebui avut in vedere ca in aceste centre de copii,acum ori pe viitor DGASPC-ul sa aibe mereu macar un Asistent Social angajatul lor si nu al Ong-urilor care sa urmareasca cum sunt tratati acestia ,ingrijiti,educati..etc.,altfel ca,in zicala....DIN LAC IN PUT....
Postat 08 Februarie 2014, 14:21 de Oradean
MINCINOSIIIIIIIIIIIIII
IN ALESD ii cunoaste lumea... ca sarlatani... ca nemernici, si hoti, si pe pruncii de acolo ii bate Ghizi si Vasile, si inchide mancarea de ei... sii injura si alunga... au mers la Popesti, dar s-au dat repede pe fata arama si acolo... fata lor Lavinia o depravata, a fugit la 16 ani de acasa, fiul lor un hot si bandit, au facut puscarie n-au fost in stare sa-si educe copiii lor, le-a bagat in cap numai hotia, minciuna si nesimtirea... casele lor facute numai din furat de la repcom, da ce crede ca nu se stie ?
Postat 08 Februarie 2014, 09:08 de CUNOSCUT
udrea lavinia
Radu-alias Lavinia, ti-au murit laudatorii, te preciezi singura, mai bine ai invata sa spui corect prescurtarea institutiei care te plateste cu salar de ministru, repeta de 100 de ori D G A S P C si nu DGAP cum spui in toate interviurile
Postat 07 Februarie 2014, 18:09 de marcel
afara
Afara PUIA CU TOATE EXTERNALIZARILE TALE LAVINIA STEF .SAMUIL MITRA SA INTRE CURTEA DE CONTURI PE VOI DOBITOCI NEMERNICI CE SINTETI FURATI DUPA SPATELE AMARITE ALE ACELOR COPII RUSINE SA VA FIE .ODATA TREBUE SA IASA TOTUL LA LUMINA
Postat 07 Februarie 2014, 15:29 de ruli
FARA MINCIUNI!!!!!
Nu este adevarat ce zic alti de Lavinia,de unde o mai scos si astfel de minciuni.Acesti doi tineri trebuie sa fie apreciati pentru ceea ce fac pentru copii.Sa vad care mai face asa ceva pentru copii.Sa le fie rusine care nu incap de ei.
Postat 07 Februarie 2014, 14:41 de radu
E NEBUNA FRATILOR !!!
Lavinia aia e nebuna fratilor... am vazut-o la Oradea la scoala la Baritiu ce crize de isterie face... aia nu-i in stare se se stapaneasca pe ea nu sa mai educe copiii bolnavi psihic
Postat 07 Februarie 2014, 13:05 de anonim
anonim
CENZURAT
Postat 07 Februarie 2014, 10:48 de alfred
laturile is la putere
Maga tace ca isi creste porcii cu laturile de la centru. Asta e valoarea lui... asta e pretul tacerii lui. Maga nu uita cine sa baga in laturi ... il manca porcii
Postat 07 Februarie 2014, 09:27 de marcel
NESATUILOR
Bai Puia !!! ce procent ai din salariile nesatuilor astia... ? adica pe juma de norma, si sa nici nu meri la servici sa ai salar de 5200 de lei... si voi dati afara oameni cu 800 lei ca tot nu va ajunge si asta toti din familie si nasi si fini si matusi... HEI DNA ce paziti????
Postat 06 Februarie 2014, 23:07 de doru
LAVINIA PERVERSA !!!
Perversa de Lavinia, o colerica da pot spune si oamenii din sat o stiu, Tolcer de ce taci?? ia posesteste tu cum l-a batut Laviania pe Alex in strada de fata cu tine si cu alti sateni cand a rupt stalpu cu masina ??? de ce taci gunoiule... lasule.... ia povestiti copiii cum la batut Lavinia pe Alex in fata voastra cand l-a adus pe Mocioi cand a fugit din centru si el l-a desfigurat in bataie de la Tauteu pana la Popesti, Mony de ce taci erai si tu de fata... Mihai de ce nu spui ca te-a batut de fata cu Cornelia si cand tu spunei sa nu mai dea, ea ti-a zis ca ,,dau pana cand vrea p..zda mea... " Jarca Cornelia de ce taci erai acolo... sa contiunuu ia povestiti voi copii de capul cui si-a spart d-na Lavinia telefonul??? sa contunui Crista Maga marele asistent social de ce taci ca ca...tul in iarba... TU ar trebui sa-i aperi pe acesti copii nu sa_i sustii pe acesti nemernici !!! stati linistiti circul abia incepe...
Postat 06 Februarie 2014, 21:49 de nelu
Fum fara foc??
Simplu: de nu-i foc nu iese fum! Dar un lucru e sigur: nu se va afla adevarul. Se va musamaliza . Punem pariu?? Sau va exista un Acar Paun.
Postat 06 Februarie 2014, 21:08 de Pop
Iar dupa ce vine rezultatul anchetei ...
... CJ Bihor o sa faca ce stie mai bine ... mucles!
Postat 06 Februarie 2014, 18:56 de Tile
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON