URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2018, 11:31

Actorul Richard Balint critică "geniile pesediste" că l-au mazilit pe Daniel Vulcu: "Nu am să accept să fiu condus de vreo marionetă politică!"

Actorul Richard Balint critică 'geniile pesediste' că l-au mazilit pe Daniel Vulcu: 'Nu am să accept să fiu condus de vreo marionetă politică!' (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai cunoscut şi apreciat actor al Teatrului Regina Maria, Richard Balint, a reacţionat după mazilirea managerului instituţiei, Daniel Vulcu, criticând "geniile pesediste" din spatele operaţiunii.

Ce vrea un partid cu Teatrul?

"Aceste genii pesediste, adevăraţi hawkinşi ai gândirii carpato-danubiano-pontice, din care s-au desprins inteligenţe luminoase ca Viorica Dăncilă, Dănuţ Andruşcă (DĂNUŢ???!!!) sau Valentin Popa, au reuşit (nici măcar din prima încercare) să dea jos un director de teatru!", şi-a început Richard Balint mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Richard Balint spune că, chiar dacă şi Daniel Vulcu a fost pus în funcţie tot politic, acesta este actor, "nu motostivuitor, nu inginer, nu silvicultor, cum am avut la un moment dat", referindu-se la Lucian Silaghi, de meserie inginer silvic.

Actorul a criticat amestecul politicului în instituţiile de cultură şi a scris că nu înţelege ce interes are un partid să aibă director de teatru în subordine, "în afara orgoliilor politice stupide şi a faptului că trebuie să-i dea o pâine de mâncare vreunei rude sărace".

Evaluat de un "gurist de nunţi"

Acesta a condamnat faptul că Daniel Vulcu a fost evaluat de "un bariton fără experienţă managerială, de un gurist de nunţi şi o juristă de casă", amintind că, la prima evaluare, singurul om de teatru din comisie - fostul director al Teatrului German din Timişoara, Lucian Vărşădan - i-a dat o notă mare lui Vulcu.

"Cum se face că la prima evaluare nota cea mai mare a dat-o un om care, ca director de teatru, a reuşit să scoată Teatrul German din Timioara din anonimat şi care la rândul lui a fost lucrat ilegal de penelistul Robu de Timişoara? Nu se prea leagă lucrurile, nu? Singurul om care l-a creditat pe Vulcu e un manager de TEATRU cu o activitate exemplară?", a scris Richard Balint.

Fără marionete politice

Actorul a mărturisit că, deşi Vulcu n-a fost "nici pe departe perfect", îi este "groază" de ce va urma. "Am rămas în teatrul din Oradea, deşi am avut oferte mai bănoase din multe părţi, pentru că iubesc oraşul ăsta şi publicul de aici. Şi vă spun sigur că nu am să accept să fiu condus de vreo marionetă politică cu calificare de zugrav! Nu mai am nervi pentru încă un idiot care să întrebe unde sunt birourile actorilor şi de ce nu avem cartele de pontaj! (nu sunt poante, a fost unul care chiar a pus problema aşa...)", a încheiat Richard Balint.

În urma evaluării anuale a managerilor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Bihor, Daniel Vulcu a fost notat cu 6,98 de o comisie formată din baritonul Ştefan Ignat, director interimar al Operei Naţionale din Bucureşti, de cântăreţul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, directorul Casei de Cultură Zalău, respectiv de jurista Laura Urdea, angajată la cabinetul vicepreşedintelui CJ Ioan Mang.  

Fiind vorba de o notă sub 7, Daniel Vulcu îşi pierde funcţia de manager. Acesta a anunţat că va contesta rezultatele evaluării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asta-i buna!
Tot articolul se circumscrie afirmatiei (deh, sinceritatea mai joaca feste!) precum ca ,,[...] şi Daniel Vulcu a fost pus în funcţie tot politic" Si daca pnl a putut acum nu stiu cati ani, azi poate psd-ul sa numeasca o ,,marioneta politica".
Postat 21 Aprilie 2018, 20:27 de pinonel
mai voalat
Scriu din nou ! Ce are numele Dănuț ? Îl poartă mulț i! Dinu Iancu Salajanu e " gurist " ? Hmmm! D-na Victoria Balint ce părere are ? Richard e prenume de scenă ?
Postat 20 Aprilie 2018, 18:16 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON