URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2012, 14:10

Acţiune DNA la Beiuş: E vizat primarul municipiului, Adrian Domocoş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe echipaje de poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, au descins, luni, la Beiuş unde efectuează percheziţii la Primăria municipiului şi în locuinţa edilului Adrian Domocoş.

Potrivit unor martori, procurorii DNA au descins dimineaţa la sediul Primăriei, unde au sigilat uşa de la biroul edilului, pe care au lăsat-o păzită apoi de doi poliţişti, după care s-au deplasat la vila lui Domocoş, de unde au ridicat documente, respectiv unităţi de calculator.

La prânz, echipajele s-au întors la Primărie, pentru a percheziţiona biroul primarului şi, conform unor surse ale BIHOREANULUI, urmează să-l audieze şi pe edil.

Liberalul Adrian Domocoş, preşedintele organizaţiei Beiuş a PNL, a fost ales în 2008 ca primar al municipiului Beiuş, înainte fiind consilier judeţean, tot pe listele PNL Bihor, şi director al sucursalei Bihor a Loteriei Române.

De-a lungul vremii, Domocoş a fost implicat în mai multe scandaluri publice, întâi din cauza unei presupuse relaţii amoroase cu preşedinta Judecătoriei locale, iar apoi pe marginea unor acuzaţii de abuz şi corupţie. 

Liberalul a fost acuzat că a influenţat şi condiţionat acordarea unor contracte publice, că a transformat Serviciul de Evidenţă a Populaţiei într-un ONG, dar şi că şi-a angajat în instituţie mai mulţi apropiaţi, printre "pile" numărându-se şi mama sa sexagenară, care a ajuns contabilă la societatea locală de gospodărire comunală Edilul.

Într-o dezbatere televizată în campania pentru alegerile locale din acest an, câştigate tot de Domocoş, contracandidatul PSD Alin Novac-Iuhas l-a acuzat pe primar de relaţii neprincipiale cu anumite firme din Beiuş şi de acumularea în timpul mandatului a unei averi pe care nu poate justifica din veniturile obţinute. 

Ultima acuzaţie a fost exemplificată cu cheltuielile mari făcute de Domocoş pentru reconstrucţia şi extinderea vilei pe care o deţine în Beiuş, dar şi cu cele pentru ridicarea unei construcţii similare în zona rezidenţială a Oradiei, care nu puteau fi acoperite din salariul său şi al soţiei, tot bugetară.

Primarul Domocoş urmează să fie audiat marţi, la DNA Oradea.

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
HAI LA MECI
DAR BANII DIN SPORT CARE ERAU PENTRU PENTRU TINERET SI CARE I-AU PĂPAT CU CF BIHORUL BEIUS?
Postat 07 Septembrie 2012, 10:57 de OBSERVATOR
va mai bateti mult joc de noi, va mai suportam mult?
BOUREAN a tras teapa cu doua firme pe care le a transferat la boschetari in PDL si uite l bine mersi unde este , se poate sa radeti de noi asa de batjocoritor, legea spune calra este interzis si degeaba ca justitia este condusa politic!! imaginea politica sustine hotia, nu se poate asa ceva!!! suntem un popor distrus daca hotii ne conduc !
Postat 06 Septembrie 2012, 14:54 de va mai bateti mult j
va mai bateti mult joc de noi, va mai suportam mult?
dar Primarul BOLOJAN, GHILEA cate pile a bagat in institutile statului, Blaga cati fini a platit din banii publici si cu dosar de evazionist?
Postat 06 Septembrie 2012, 14:51 de va mai bateti mult j
Descindere la Lunca
Ar trebui sa faca o descindere si la Primaria Com. Lunca sa vada cum se exploateaza padurea oamenilor pe ras si firma care o exploateaza este pe minus(asta din cauza ca valoarea masei lemnoase este fffffffffffff mica si nu acopera nici macar cheltuielile fffffffffffff mici cu salariatii primariei sau cu campania electorala) sau sa verifice cum s-au dat majoritatea lucrarilor din comuna prin atribuire directa si nu prin licitatii transparente.Ar mai putea procurorii DNA sa ii intrebe pe domnii care se ocupa de administrarea site-ului Primariei de ce nu au fost actualizate declaratiile de avere. Oricum asta este o mascarada,un fel de praf in ochi.
Postat 04 Septembrie 2012, 21:43 de anonim
Anonim
nu inteleg de ce va legati de Cornel Popa? hai sa fim seriosi, toti incearca sa`si aduca un bun extra de la locul de munca pe langa salariu.. daca tot s`a inceput la Beius, sa se continue peste tot. Este clar ca asta e mana lui Blaga..vrea "acasa" ..doar vin celelalte alegeri,nu? La toti sa le confiste averile,si sa inceapa si ei de jos ca romanul de rand..si averile lor, sa fie impartite populatiei..sa vedeti cum iesim din marea criza economica! Si beiuseni, daca tot l`ati ales pe Domocos primar, acum de ce sariti sa`l acuzati? nu va convine cate a facut pt Beius! daca ati avea voi primari ca cei din zona Beiusului, sa vedeti acolo primari "adevarati"! Domocos e copil pe langa ei. Macar Domocos a facut ceva pt Beius, nu ca si restu!
Postat 04 Septembrie 2012, 15:44 de Ioana
descindere la BCR Stei
DNA-ul nu face o descindere la B.C.R.Stei sa vada cum s-au dat creditele pe spaga de care dl.Man? Sau nu se poate pentru ca fiul CIPRI a ajuns mare sef la DNA ? Sa vedeti voi acolo dosare . Eu stiu ca am fost angajat al BCR stei si am fost dat afara de catre handicapatul de director pentru ca nu am pus semnatura mea pe dosare din care el lua spaga. Se poate verifica creditele luate si nerambursate, ratele neachitate imediat dupa ce au fost date. Nu vorbesc prostii dar de ce nu se sesizeaza nimeni. Sa vina DNA in control cand directorul de la Oradea i-a masa la Beius cu Man si unde se musamalizeaza tot pentru ca acest mascarici de Man se spala pe maini cu fiul.
Postat 04 Septembrie 2012, 12:09 de niki
avere,avere
Pe primarul de la Stei (fostul Lucaciu) nu-l verifica DNA-ul ce avere a facut si cum o justifica.Va spune probabil ca a castigat fiu-sau bani in America.
Postat 04 Septembrie 2012, 10:05 de anonim
liberali=coruptie=mizerie
Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul, De ai crede că viața-i e curată ca cristalul? Nici visezi că înainte-ți stă un stîlp de cafenele, Ce își rîde de-aste vorbe îngînîndu-le pe ele. Mihai Eminescu, Scrisoarea a III-a astia-s corupti de cand se nasc
Postat 04 Septembrie 2012, 09:36 de mihai
UNDE
UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE
Postat 03 Septembrie 2012, 23:01 de ANONIM
In sfarsit s-au trezit...
In sfarsit aceasta institutie de incompetenti numita DNA incepe sa isi faca treaba... Asta ar trebui sa faceti in fiecare localitate, deoarece datoria voastra este sa vedeti unde dispar banii statului, nu sa frecati cazuri de la firme private. Durerea in tara asta este ca ce a facut acest primar, face fiecare, in fiecare sat / oras, iar pe voi va intereseaza ce se intampla cu banii din firme private, nu va intereseaza ca din cauza acestor indivizi tara asta a ajuns la sapa de lemn... Asa ca spor la investigat fiecare primarie, sa vedeti din ce cauza in Romania "nu mai sunt bani"... Doar ca din pacate coruptia este prea mare si vor sti cum sa va inchida gura. Au furat destul pt ca sa va faca si voua parte...
Postat 03 Septembrie 2012, 22:11 de Ea
nu va fie frica
Dragi BEIUSENI care m-ati ales eu i-am chemat pentru ca era monotonie in acest MUNICIPIU cu investii si locuri de munca facute de mine si pe care nu le-ati vazut cand M-ATI VOTAT pentru ca erati orbi
Postat 03 Septembrie 2012, 21:34 de primarul
ABURELI
Ce mare tam tam , n-o fi nimik , doar rezolva Cornel Popa ,cine o sa mai fure pt el daca nu-i Domocos ? -sa nu fie doar praf in ochi toata mascarada :) -bine ar fi sa se faca dreptate !!! -e prea de tot cat a furat Domocos ! *sa raspunda pentru faptele lui !!! -un nimeni in drum ,peste noapte magnat !!!
Postat 03 Septembrie 2012, 19:56 de beiusean
dana codreanu
La Dana Codreanu de ce nu au facut perchezitie ? ea este "coordonatorul" lucrarilor !!!
Postat 03 Septembrie 2012, 19:50 de beiusean
Politica de Bins
Alternativa in Beius, e Odo, Iuhas & nemurile, si traseistu de Jolta cu restul necunoscutilor din PDL,
Postat 03 Septembrie 2012, 19:48 de Alegator
incompetentu\\'
vai s-amar ce nulitati de oameni aduna PNL-ul !!! daca nu au mai gasit altul numai \\"pe Floruta :) ii clar : valori 0 .
Postat 03 Septembrie 2012, 18:56 de traseist
Nulitate liberala.
Domocos se doreste a fi un om de succes in politica liberala. Taie si spanzura in depresiunea Beiusului, dar se pare ca pedelistii ii vor pune o piedica binemeritata.
Postat 03 Septembrie 2012, 18:40 de Apolitic.
Domocos
Asta lipseste Beiusului, o echipa de impiedicati cu pretenti de mari fotbalisti, nu e drept ca nu ati incasat salariile dar din punctul meu de vedere trebuie ca echipele de fotbal sa fie private fara nici o implicare a bugetelor locale.
Postat 03 Septembrie 2012, 17:22 de George
rusine ,domocos
nenorocitule ,ordinarule ti-ai batut joc de mine si de toti fotbalisti,nu neai platit 9 luni de zile,ne-ai chemat la primarie ai promis ca o sa ne dati salariile. blestemele mele si ale colegilor sa te ravaseasca sa nu te poti bucura de nimic ,ca ti-ai batut joc de noi ,noi nu aveam bani de piine si tu te distrai cu ganea remus,alt hot ...... la puscarie vagabonzilor hotilor.
Postat 03 Septembrie 2012, 16:32 de om de sport
Domocos
Procentajul de la alegeri dovedeste ca Adi Domocos e dorit de cetatenii municipilui Beius si sustinut de acestia, insa evident e ca deranjaza pe uni care il acuza de numeroase fapte, o sa se vada rezultatele anchetei, se poate observa si rezultatul referendumului la nivel local, poate a fost prezenta prea mare la vot si trebuie pedepsit primarul.
Postat 03 Septembrie 2012, 16:15 de Un beiusean
banii
cineva, cum se numeste firma care a facut mobilierul? In sfarsit il baga si pe Domocos asta , in seama cineva! La cat a furat pana acum , chiar era curios cum de nu se sesizeaza nimeni!
Postat 03 Septembrie 2012, 15:02 de Capatana
negrean
asa se explice de ce directorii incompetenti au fost lasati pe post in continuare!Este clar ca nu se doreste educatie,invatamant ci totul este cerere si oferta (ca la piata cine da mai mult)!
Postat 03 Septembrie 2012, 14:35 de undeva
negrean
asa e. i-a obligat pe directori sa faca mobilierul pentru clasa 0 cu o firma. astfel toate bancile pentru clasa 0 din judet sunt facute de aceeasi firma . patronul firmei e prieten cu Negrean. ne vom adresa la DNA.
Postat 03 Septembrie 2012, 14:25 de cineva
negrean
dar la inspectorul scolar Negrean nu merg? Rusineee Negrean !!! un incompetent conduce invatamantul bihorean. schimba directorii si inspectorii dupa bunul lui plac. o sa iesim in presa sa te facem praf. a pus toate nulitatile in inspectorat. asta n-are nici mama nici tata. a schimbat-o si pe Curta de la personal PNL-ista de-a lui. Ii pune pe altii poate va fura mai bine. se stie cum se cumpara posturile in ISJ. Continua buna traditie a lui Luca. Fara 200 E minim nu obtii nimic de la el nici drepturile ce ti se cuvin. Dar el se da cinstit si corect, el e marele MODEL.
Postat 03 Septembrie 2012, 14:18 de Tile
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON