URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2011, 15:47

Acţiune de amploare a poliţiştilor antifraudă: 36 de asociaţii de proprietari sancţionate şi 8 administratori cercetaţi penal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O acţiune comună a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor şi consilierilor din cadrul Compartimentului Asociaţii de Proprietari din Primăria Oradea s-a soldat cu dosare penale şi sancţiuni de peste 20.000 lei pentru administratorii a 36 de asociaţii de proprietari din Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că, în perioada 12 septembrie - 15 octombrie, echipele mixte de poliţişti şi consilieri au verificat 43 de asociaţii de proprietari din municipiul Oradea, fiind vizate asociaţiile debranşate de Electrocentrale sau cu datorii mai mari de 10.000 de lei.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 21.500 lei. "Preşedinţii şi administratorii asociaţiilor sancţionate nu au acţionat restanţierii în judecată pentru recuperarea creanţelor, nu au urmărit punerea în aplicare a deciziilor Comitetului Executiv, nu au întocmit lunar situaţia soldurilor de activ şi pasiv, îngreunând astfel verificarea înregistrărilor din evidenţele contabile a operaţiunilor efectuate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În plus, unii dintre administratori nu au repartizat cheltuielile corect, nu au întocmit listele de plată conform normelor în vigoare şi nici nu au perceput penalităţi, iar în cazul în care acestea s-au încasat, operaţiunile s-au făcut în mod preferenţial.

Potrivit ofiţerului, în cadrul amplei acţiuni, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au constatat şi opt infracţiuni, din care şapte infracţiuni de delapidare şi o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Administratorii asociaţiilor la care au fost constatate infracţiunile sunt acuzaţi că şi-au însuşit şi au folosit în mod fraudulos diverse sume de bani provenite din gestiunile asociaţiilor, prejudiciul total estimat ridicându-se la 50.000 de lei", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar administratorii sunt cercetaţi pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Complicitate interesata
Nu va grabiti sa ridicati osanale nici functionarilor din primarie nici politistilor de la investigarea fraudelor deoarece nu s-au autosesizat in acest caz, da' ce spun autosesizat, nu si-au facut datoria. Bianual AsP sunt obligate legal sa depuna la primarie situaţia soldurilor de activ şi pasiv. Era simplu ca functionarii sa sanctioneze, sa retraga atestatele si sa dea pe mana justitiei pe administratorii care nu s-au conformat legii. Au preferat, insa, sa ia mita, sa inchida ochii, ba chiar sa fie "avocatii" administratorilor si presedintilor de AsP onerosi. Asa se intampla daca cei pusi sa vegheze la respectarea legii sunt primii care o incalca, din interes, incompetenta sau din pura prostie.
Postat 19 Octombrie 2011, 12:54 de Insider
BAIAZID
tin sa ti multumesc acum urinez mai des asa de lenesa imi ERA vezica :))))) e bine sa mai ai si fraieri carea sa o puna in functiune :)))))))) GRATIS , neplatit
Postat 18 Octombrie 2011, 21:38 de anka
ANKA
ANKA DUTE SI BATETZI COASA
Postat 18 Octombrie 2011, 18:49 de BAIAZID
asociatii de proprietari
Articolul ar fi fost complet si interesant, daca ati fi specificat si despre care asociatii este vorba, care administratori, etc...asta pentru ca in toate asociatiile pe care le cunosc zac suspiciuni ale locatarilor privitoare la ceea ce face administratorul..
Postat 18 Octombrie 2011, 17:58 de carmen
visez?
in sfarsit aflam ceva interesant! bine ca s-a facut asa ceva macar in ceasul al doisprezece-lea! daca astfel de verificari ar fi avut loc mai frecvent, probabil situatia la Asociatii ar fi fost mai buna. E totusi un semn! Si asta e, pentru prima oara de acord cu anka!
Postat 18 Octombrie 2011, 17:22 de dante
bravoo asta da!
D-zeu sa va dea SANATATE, va rooog si in PARTIDE daca puteti DERATIZATI,please! verificati membru si firma cata evaziune fac , TRAIASCA ROMANIA si jos cu interlopi din POLITICA!!!!!
Postat 18 Octombrie 2011, 15:49 de anka
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON