URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2017, 15:02

Achiziţie nouă la PSD Bihor: arhitectul Cristian Puşcaş, ex-PDL, ex-PNL şi ex-PMP

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost membru PDL, apoi PNL, după comasarea celor două partide, iar anul trecut instalat cu forţa la şefia PMP Bihor, arhitectul Cristian Puşcaş s-a înscris în PSD Bihor. Anunţul a fost făcut vineri, de liderul filialei, Ioan Mang. 

"Cristian Puşcaş este membru PSD de la sfârşitul lunii mai. A venit dumnealui spre partid", a declarat Mang. Acesta îl consideră pe arhitect un membru valoros, pe care îl va folosi "pentru a întări organizaţia de municipiu". Întrebat de BIHOREANUL dacă i-a şi dat arhitectului vreo funcţie, Mang a spus "încă nu". 

Totodată, Mang a fost întrebat dacă Puşcaş ar putea fi următorul candidat al PSD la Primăria Oradea, dar şeful social-democraţilor s-a ferit să facă o previziune de acest gen, spunând doar că speră că la următoarele alegeri locale PSD va avea mai mulţi candidaţi. "Nu ca în 2016, să ne rugăm de oameni", a spus Mang.

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Puşcaş susţine că s-a înscris în PSD pentru că simte că se regăseşte aici. "De când a intrat la guvernare, PSD a demonstrat, cu bune şi rele, că este preocupat în mod real de creşterea nivelului de trai al românilor. Eu mă regăsesc în asta şi cred că prin aportul meu, background-ul meu şi experienţa mea, pot să contribui la implementarea acestui proiect politic", a declarat Puşcaş. El a mai precizat că n-a avut pretenţia nici unei funcţii: "N-am venit să cer, am venit să ofer".

Cristian Puşcaş s-a înscris în PDL în 2001, partid din partea căruia a fost consilier local al Oradiei şi un contestator vehement al primarului Ilie Bolojan. După ce PDL şi PNL au fuzionat, Puşcaş a devenit liberal, dar, aşa cum a mărturisit ulterior, nu s-a regăsit în această formaţiune, aşa că a părăsit-o în ianuarie 2016.

În iulie anul trecut, Puşcaş a fost numit de conducerea centrală a PMP preşedinte la filiala judeţeană a acestui partid. Unii membrii PMP nu au fost, însă, de acord cu această numire şi chiar au înaintat o petiţie împotriva arhitectului. Urmarea: în două săptămâni, a fost înlocuit la şefia PMP Bihor cu deputatul ex-PPDD şi UNPR Ioan Hulea. Deşi se aştepta să fie unul dintre candidaţii PMP Bihor la alegerile parlamentare, Puşcaş nu s-a regăsit pe listele formaţiunii.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor a mai spus că partidul pe care îl conduce este tot mai atractiv. "Vine foarte multă lume spre PSD şi foarte mulţi intelectuali, medici, farmacişti, profesori", a spus Mang, fără să mai dea însă alte nume.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Mai bine ramanea profesionist in domeniu, decat sa isi tot caute partid cu disperare.
Finalul politic al unui om capabil, contestatar-opozant al administratiei (desi uneori mai mult sentimental, decat rational), care alege sa intre in mocirla si *. Cea mai proasta decizie politica a lui Cristian, pacat, dezamagitor.
Postat 20 Iunie 2017, 22:38 de unu
doctrina
alt mancator de k...t. oare ce i-au promis? functia de arhitect sef cand or lua primaria pesdeii? tdsule te lasa astia pe dinafara.
Postat 19 Iunie 2017, 08:42 de User anonimizat
perfect pentru psd bihor
Alt Neica Nimeni, alta ... alături de Mangone si de Bodoage!
Postat 17 Iunie 2017, 09:09 de andreimagheru
o carpa!
acum un an cand pleca din coalitie spunea ca nu va trece niciodata la ceilalti....Pacat ca ai inceput sa mananci c... si tu Cristi...
Postat 16 Iunie 2017, 18:12 de Myky
SIEU AR TREBUI SA MA BUCUR ?
Filip a dirijat in 2004 totul ! Acum e la PSD ! Adelina Coste era sa ma trimita dupa gratii impreuna cu cealalta ( Ionela ) pentru ca le-am strigat in gura mare ca nu au ce cauta la Manifestarile dedicate Regalitatii ! Adelina Coste a votat TRANZACTIA lui Bolojan! Puscas a votat TRANZACTIA lui Bolojan ! Acum amandoi sunt la PSD !
Postat 16 Iunie 2017, 15:19 de TDS
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oh, GOD !
Postat 16 Iunie 2017, 15:09 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON