URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2017, 11:11

Accident spectaculos la Universitate: Un BMW s-a buşit cu un Nissan, “frecând” şi un taxi (FOTO)

Accident spectaculos la Universitate: Un BMW s-a buşit cu un Nissan, “frecând” şi un taxi (FOTO) sursa foto: Facebook / grupul INFO TRAFIC jud. BIHOR
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident spectaculos pe calea Armatei Române, lângă Universitate din Oradea, cu trei maşini implicate.

Marţi, în jurul orei 10, un Nissan înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa spre cimitirul municipal, s-a lovit frontal de un BMW cu numere de Bihor, care venea din sens opus. Un taximetru care se afla în staţie a fost acroşat uşor de BMW.

Există două versiuni cu privire la producerea coliziunii. Potrivit uneia, de vină ar fi fost şoferul Nissan-ului, care ar fi virat la stânga, spre parcare, neacordând prioritate BMW-ului. Cea de-a doua îl face vinovat pe şoferul BMW-ului, care, după ce ar fi "atins" taxiul, ar fi intrat pe contrasens, intrând în coliziune cu Nissan-ul care circula regulamentar.

Cert este că cele două maşini implicate direct în coliziune au fost serios avariate, iar şoferul şi pasagerul din Nissan au fost transportaţi la spital de echipajele SMURD Oradea. A rămas la Unitatea de Primire a Urgenţelor doar unul dintre cei doi bărbaţi, celălalt refuzând ajutorul medicilor.

"Bărbatul care a rămas la spital a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar este echilibrat acum. I se fac investigaţii la UPU", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD, dr. Alexandru Mateoc.

La faţa locului s-au deplasat, pe lângă echipajele SMURD, şi poliţişti rutieri, pentru a stabilit cauzele producerii accidentului.

UPDATE: 

4 mașini implicate

Polițiștii au stabilit că, de fapt, în accident au fost implicate patru maşini. Este vorba despre un Nissan, condus de un tânăr de 25 de ani din Oradea, care a provocat carambolul, o Skoda, un BMW şi un autoturism Dacia Logan (taxi). 

"La ora 9.55, pe strada Universităţii, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism (n.r. - Nissan), pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autovehicului acroşând, astfel, un alt autoturism (n.r. - Skoda) oprit în parcarea de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. După impact, primul autoturism a pătrâns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un altul (n.r. - BMW), condus regulamentar din sens opus de un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oradea. La rândul său, în urma impactului, maşina din urmă a fost proiectată într-un alt autoturism (n.r. Dacia, în regim de taxi), oprit regulamentar în staţia taxi din zonă", a precizat pentru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

Poliţiştii rutieri continuă cercetările.

UPDATE 2:

Alcoolemie... sau nu

Comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, că toţi şoferii implicaţi în carambolul de pe strada Universităţii au fost testaţi cu aparatul etilotest.

În cazul tânărului de 25 de ani, care a provocat accidentul, etilotestul a indicat o concentraţie de 0,12 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la analize de sânge, iar acestea au relevat o concentraţie zero de alcool. Potrivit legislaţiei în vigoare, rezultatul acestor analize este cel concludent şi final.

Pe de altă parte, tânărul, singura victimă a accidentului, nu a rămas internat la spital, rănile sale fiind uşoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
inconstient oare?
Dar oare faptul ca era sub influenta bauturilor alcoolice la 10 dimineata? asta de ce nu spune nici un reporter sau politia? 0.12 in aerul expirat...
Postat 08 Martie 2017, 09:41 de Myky
in concluzie:tanarul de 25 de ani
..............................a pierdut controlul masinii intrucat se uita dupa studente! ... si a avariat inca 3 masini
Postat 07 Martie 2017, 15:45 de ADINA
zona periculoasa traficului auto/pietonilor
strada Universitatii este tranzitata la extrem (ultra am putea spune) si se conduce cu viteza mare acolo. ar fi binevenite mai multe limitatoare. iar din parcare (prost conceputa prin pozitionarea perpendiculara cu bordura [fata de pozitia oblica] + spatiu ingust, la limita intre masini, astfel incat iesirea o poti face doar daca ajungi pana pe partea opusa) e aproape imposibil sa iesi de multe ori si periculos in acelasi timp.
Postat 07 Martie 2017, 11:35 de parker
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON