URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2013, 17:21

Accident spectaculos cu trei maşini, între care un BMW, în Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un accident spectaculos a blocat, marţi după amiază, intersecţia străzii Nufărului cu Nojoridului şi a adunat zeci de orădeni. Trei maşini, un BMW, un Volkswagen Passat şi o Dacie Papuc, cea din urmă aparţinând unei firme de curierat, au fost implicate într-un acroşaj în lanţ la semafor.

Potrivit inspectorului principal Alin Gherman, de la Poliţia Rutieră, care a condus cercetările la faţa locului, cele trei maşini mergeau în lanţ, dinspre Centrul Civic, pe banda 1, şi urmau să vireze dreapta, spre Nojoridului.

Chiar la intersecţia celor două străzi, şoferul BMW-ului, un orădean de 30 de ani, având iniţialele C.F.P, "nu a păstrat o distanţă corespunzătoare, a tamponat din spate autoturismul care îl preceda, marca Dacia furgon, condus de M.E.A., de 26 de ani, din Oradea, pe care l-a proiectat în autoturismul din faţa sa, marca Volkswagen Passat, condus de L.C.F., 27 de ani, tot din Oradea", a explicat Gherman.

Din impact, Dacia a fost proiectată la câţiva metri în partea stângă, s-a răsturnat şi s-a oprit cu roţile în sus, iar BMW-ul a doborât un semafor. De altfel, cele două maşini au fost serios avariate, în vreme ce VW a scăpat cel mai uşor.

Din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită în urma accidentului. "Există o singură persoană rănită, dar care nu se află în stare gravă. Acum i se acordă primul ajutor", a afirmat Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, precizând că la faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi unul de descarcerare. De intervenţia acestuia din urmă nu a fost nevoie.

Accidentul a blocat şi circulaţia tramvaielor, ceea ce a nemulţumit o parte din călători. În zonă au staţionat mai multe tramvaie care circulau pe direcţia centru-Nufărul, respectiv spre centrul oraşului, însă pentru ca orădenii să nu aştepte în staţii, OTL a introdus un autobuz care a ţinut locul tramvaielor.

Circulaţia a revenit la normal în jurul orei 18.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Pt. Simona
Simona: Ce sa zic, saracul baiat cu BMW sa nu ne luam de el, hai sa plangem pentru el si sa dam vina pe drumuri, dar domnul COCALAR cu BMW nu stie care este limita de viteza. Vezi tu simona cand un sofer ca acesta iresponsabil te lasa in scaun cu rotile......... atunci ce ai sa zici. Esti PROASTA unui cocalar!:)
Postat 24 Iulie 2013, 01:40 de Misu
rusine domnilor politisti si celor care n u spun adevarul
de ce nu se relateaza cum a fost....domnilor nu a fost o tamponare!!!! helllo...cum o tamponare cand dacia din a treia masina la semafor a fost spulberata in aer, vreo 4-5 m...a rupt semaforl....pe la jumatatea masiniii....si a facut un slat peste cap...vreo 25 de m pana in mijlocul intersectie...rupant si un cablu de curent....asta e tamponare la 30-40 la ora cum au zis.....sa fim seriosi...nu mergeau in lant...cel cu BMW mergea in fata si tocmai se facuse rosu.si cel din fata oprise regulamentar...doar ca el a venit cu ceva viteza ...de nu a reusit sa opreasca si a virat, sau derapt in dreapta spulberand dacia....cei din VW....au zis ca nici in filme nu au vazut asa ceva...sa nu mai zica de sunetul care s-a produs....un scartait de fiare urat rau.....ei au fost si cei care au dat primul ajutor baiatului din dacie....pt ca cel din BMW statea la telefon cu avocatul si neamurile...in loc sa vada ce face omul ala...e mort nu e mort...il durea undeva.......cei din VW au zis ca vreo 2 minute nu s-au putut apropia de masina,.....de groaza aceea ce aveau sa gaseasca in masina.....sper ca in astfel de cazuri politia si medicii sa isi faca datoria..Rusine.rusine. si declaratiile sun eronate
Postat 11 Iulie 2013, 11:03 de anonim
pt simona
simona mama marea majoritate a accidentelor se intampla din cauza condusului prost la fel cum s-a intamplat si in cazul de fata.eu sper ca soferul cocalar sau nu manelist sau rocker pe viitor sa se deplaseze doar pe jos m-as simti mai in siguranta.iar tie iti doresc cat mai multa minte.hai noroc.ai vazut tu gropi in nufarul de dai vina pe statea drumului?
Postat 11 Iulie 2013, 10:01 de undu
bemve'
in 9 din 10 accidente e implicat cate un beemvee si asta fiindca marea majoritate a celor ce conduc genul asta de masina sunt niste cocalari ce se dau zmei pe sosele.multa sanatate celor implicati in accident si sper ca cel vinovat pt accident sa se deplaseze de acum incolo cu tramvaiul pt siguranta noastra
Postat 11 Iulie 2013, 09:57 de sandu
replica
Nu va mai luati de baiatul cu BMW daca nu il cunoasteti, nu e nici cocalar , nici manelist, nici cum il faceti voi, cei care comentati.... Rusine sa va fie. Nu se stie a cui e ziua de maine, se poate intampla oricui la ce drumuri avem...... !
Postat 11 Iulie 2013, 09:24 de simona
@ Sofronie Toporeanu
Esti mai prost decat prevede legea.
Postat 10 Iulie 2013, 13:27 de anticomunistul
SPECTACULOS
Referitor la titlul articolului; cum poate fi un accident "SPECTACULOS"? Va jucati cu vorbele de parca ar fi vorba de un spectacol de circ.
Postat 10 Iulie 2013, 11:53 de Marian
mucles
cum se scrie "mata" si "masa" :)))))) sa va paralizeze limba de cate ori scrieti GRESIT, ma rog pentru voi !:)))))) haba.rnisty comunisti ce sunteti, tara.ni de camp si de muls vacile :)))) !!!
Postat 10 Iulie 2013, 10:26 de mucles
Singura solutie-pedepsele cele mai mari
Cum sa nu conduci fara permis, in stare de ebrietate,pe culoarea rosie, fara sa cunosti si sa respecti regulile de circulatie, cum sa nu omori oameni nevinovati pe trecerea de pietoni atata timp cat criminalii din politia circulatie, procuraturi, judecatorii lasa nepedepsiti pe cei vinovati ????De ce ? Sunt corupti sau doar iresponsabili ? PANA CAND ????
Postat 10 Iulie 2013, 09:52 de Oradean
ATENTIE
Atentie in acea intersesctie, daca vii de la Lotus spre Cantemir pe banda 2, intri direct in contrasens in intersesctie, nici o marcare, nici un semn, doar delimitatoare de sensuri neseemnalizate refletorizant pe timp de noapte !
Postat 10 Iulie 2013, 01:05 de VETS
Re: ceau
e prost semaforizata daca cocalaru cu bmw se uita dupa masa??? si nenoroceste pe altii?
Postat 10 Iulie 2013, 00:02 de sal
Intersectie semaforizata prost
Semafoarele din intersectia asta, oricum erau si amplasate aiurea, si sincronizate prost cu restul, din intersectia precedenta, respectiv succesoare. Era de asteptat sa se intample o "minune" de genul. Nici varianta cu sens giratoriu nu era mai buna, oricum. Dar poate urmatoarea varianta de semaforizare a intersectie va fi mai vizibila si mai bine gandita.
Postat 09 Iulie 2013, 23:19 de Nufarel
citizen
ma citizen tarane se scrie cu w bmw nu cu v e de la vaca de mata!
Postat 09 Iulie 2013, 22:23 de citizen taran
BMW
Nici un accident far' de beee-em-veee! Asta e lozinca soselelor! Asa-- cum spune cineva anterior,subscriu: bee-em-veee=cocalar=manelist=nesimtit=chiolban=martzafoi Din pacate, aici in romanica, asta este un sofer de bmv!
Postat 09 Iulie 2013, 22:03 de citizen
are dreptate justice
In Oradea se circula haotic si raul porneste de la imbecilii care sunt instructori auto si de la cei care dau permise pe doi lei. Tot criticati intersectia si ca a fost desfiintat centrul giratoriu. Ai e intersectie periculoasa? Mergeti intr-un oras mare sa vedeti cum se conduce, aici merg trei masini in linie dreapta si ultimul, un dement, intra din spate in masina din mijloc. Ce semafoare si indicatoare va trebuie? Politia nu-si face datoria, accidentele usoare se musamalizeaza, la cele grave se primeste inchisoare cu suspendare. Omori 1-3-5 oameni si peste o luna ai permisul din nou.
Postat 09 Iulie 2013, 21:44 de Emil
Oradea, viitor centru de recrutare a pilotilor de formula 1
Potrivit unui studiu pro tv, in Bihor se afla printre cei de * soferi din Romania. Si au dreptate. Cele mai stupide accidente, cei mai stupizi soferi, cele mai tembele intersectii, si binenteles, cea mai dubioasa militie rutiera din cate exista in lume. Nicaieri nu mi-a fost dat sa vad o combinatie mai letala. Asa ca nu va mai mirati ca tot felul de ametiti opresc in mijlocul intersectiei ca sa-si caute loc de parcare, soferi care merg cu 13 la ora la ore de varf, desi nimeni nu e in fata lor, unii care semnalizeaza stanga si fac dreapta, nu se respecta banda de depasire, se opresc in mijlocul drumului, doar ca si-au vazut vreun consatean sau unii care opresc tramvaie, la ce parcari destepte baga. Ah, si 90 la suta din soferi nu stiu regula giratorului. Mare atentie si la posesori de dacii vechi, cu palarii de paie in dreptul lunetei, femei peste 40 si unguri. Sunt absolut sigur ca "dacia furgon" mergea dement, fara vreo logica, nesemnalizand sau oprindu-se la 50 de m de intersectie asteptand avionu de pranz si curatindu-si unghia de la degetu mic.Am vazut din astia in actiune. Asta e, asteptam si alte performante.
Postat 09 Iulie 2013, 21:35 de Sofronie Toporeanu
sss
BMW=masina de cocalar,de manelist,de ....kkt
Postat 09 Iulie 2013, 21:31 de gogu.
intersectie prost conceputa si semnalizata
era mult mai bine cu sensul giratoriu, este o intersectie prost marcata si cu semafoare dispuse necorespunzator mai ales cele care reglementeaza circulatia pentru cei care vin din Cantemir spre Nufarul . ar fi fost bine sa fie 3 semafoare deasupra intersectiei pentru cele 3 directii de mers
Postat 09 Iulie 2013, 20:51 de Mur
sunteti PRAF in condus!
de accidentul lor nu mai putem NOI, cat mai multi cu masini de cacat in Romania , fiecare zboara in viata cum il duce NEVOIA, amin ! CAT mai multi ca si ei :)))))) NEVOIA e mare , ce dai primesti, asta e clar, oricum in Oradea nu au logica , merggeti in BUC acolo sa vedeti voi CIRCUALTIE :))))))))))), sunteti PRAF in condus!
Postat 09 Iulie 2013, 20:43 de avem drogati :)))
piesa defecta!
participanti la trafic, FERITI-VA de BMW-urile de culoarea asta! majoritatea lor circula haotic, nu semnalizeaza NICIODATA si produc dezastre cu sau fara victime. si astea toate deoarece piesa dintre scaun si volan necesita inlocuire. dementilor!
Postat 09 Iulie 2013, 20:01 de justice
Politia Rutiera e de toata jena
Specialistii, vorba vine, ai Politiei Rutiere au dat aviz negativ sensului giratoriu care a stat acolo o vreme, pe motiv ca nu este conform cu siguranta circulatiei. Acum este? Bolojan l-a facut pe banii contribuabililor, tot pe ai nostri l-a desfiintat, iar de acum tot pe banii tuturor oradenilor se va reface intersectia in cauza. Nici nu e de mirare ca se produc accidente, dupa ce au fost vopsite o parte din semafoare cu un verde de gard, de-i apuca amocul si pe balbaitii primariei.
Postat 09 Iulie 2013, 19:29 de Juji
Bataie de joc
Intersectia aia e o mare bataie de joc. Inclusiv marcajele...
Postat 09 Iulie 2013, 18:38 de Ciprian
intrebare
nu comentati cei fara permis,ca numai buni de gura sunteti
Postat 09 Iulie 2013, 18:37 de nume
...
``mai mulţi călători au fost enervaţi de faptul că circulaţia tramvaielor a fost întreruptă.``...mariile lor asemenea cu majoritatea poporului nostru din ce in ce mai incult nu au realizat ca trebuiau facute anumite masuratori..cu atat mai mult ca a fost si un ranit ...dobitoci...
Postat 09 Iulie 2013, 18:25 de clau
reguli de bun simt
Nesimtitul! Sa-i fie rusine!
Postat 09 Iulie 2013, 18:11 de ionica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON