URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2013, 18:17

Accident pe DN 76: Un Cielo s-a oprit în stâlp, la Hidişel. Pasagerul din dreapta e în stare foarte gravă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bihorean în vârstă de 83 de ani e în stare foarte gravă, după ce şoferul maşinii în care se afla ca pasager pe scaunul din dreapta, un Cielo, a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un stâlp.

Accidentul s-a petrecut vineri după amiază, pe DN 76, la ieşirea din Hidişelu de Jos, spre Felix. Maşina circula pe direcţia Beiuş - Oradea, iar la volan era chiar ginerele bărbatului rănit, în vârstă de 59 de ani.

La faţa locului s-a deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stins incendii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Potrivit poliţiştilor care au făcut cercetările la faţa locului, din primele date, una dintre ipoteze este că accidentul s-a petrecut pe fondul neatenţiei în conducere, existând posibilitatea ca şoferul să fi aţipit la volan. Nu este exclusă însă nici ipoteza ca impactul să se fi produs după ce una din roţile maşinii a explodat.

Izbitura a fost atât de puternică, încât stâlpul de beton în care s-a oprit Cielo-ul a fost crăpat, existând pericolul să se prăbuşească. De altfel, proprietarii casei din dreptul acestuia au şi spus că vor solicita intervenţia celor de la Electrica, să nu se întâmple o nenorocire.

Pe de altă parte, localnicii din Hidişel erau convinşi că evenimentul rutier s-a petrecut mai ales din cauza drumului în stare proastă. "Dacă aţi vedea câte ambulanţe trec zilnic pe aici pentru accidentele care au loc în zonă din cauza gropilor", a spus unul dintre ei.

Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. În timp ce bărbatul de 83 de ani este în comă, ginerele acestuia, şi el rănit, are politraumatisme, dar este conştient. "Victimele sunt în investigaţii. Bărbatul mai în vârstă e în stare critică", a precizat BIHOREANULUI dr. Adriana Bălan, medic la SMURD.

Pe de altă parte, un alt accident s-a petrecut, tot vineri după amiază, la Borod, unde un cetăţean italian în vârstă de 60 de ani a intrat într-un TIR. "Conducătorul auto a efectuat o manevră de întoarcere peste linia continuă şi a intrat în coliziune laterală cu un autotren", a explicat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şi acesta a ajuns la UPU, pentru investigaţii, însă, ca norocul, a scăpat - la prima vedere - doar cu contuzii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
.VREI nu vrei tu esti obligat sa ucizi de sistem care iti pune viata in pericol zi de z
a murit scoru!!!! Doamne fereste !!!!!! asta da lovitura pana la moarte ! NIMENI nu si doreste moartea celor dragi, cunosc caz la condamnatii B1 cum o mama a produs moartea fetitei prin accident si este la inchisoare HUIDU care a omorat mai multi si altii stau si ne RANJESC, JUSTITIA aprara BANII nu OMUL :)))))). SA vedem ce va urma, asa TARA dezorganizata si mai grav cu atatia CRIMINALI in ea care PRODUC crime si nenorociri altora sincer cred ac avem ceva din AFRICA, SPANIA, AMERICA suntem un MOZAIC nicidecum o NATIE cu cultura proprie, COPY paste inclusiv si prin sisteme de a ucide OMUL si condamna NEVINOVATI care cad in capcane.VREI nu vrei tu esti obligat sa ucizi de sistem care iti pune viata in pericol zi de zi.
Postat 07 Iulie 2013, 11:31 de OBLIGAT
ASFALTAT PESTE NOAPTE
Interesant este ca noaptea trecuta drumul de iesirea din Hidiselul de Jos spre Baile Felix a fost astfaltat in graba. S-a putut face intr-o noapte ce nu s-a facut de ani de zile. Si, ca orice lucru facut in graba, fara nici o pregatire, este facut de mantuiala. Cat va tine oare \"lucrarea\"??? Oare, politia vrea sa arunce acum, toata vina pe sofer???? Socrul lui oricum a murit aseara. Nu este destul pentru el si familia lui? Va trai toata viata cu un sentiment de vinovatie. Nu mai are nevoie sa i se faca si \"dosar\" care sa-i aminteasca asta.
Postat 06 Iulie 2013, 22:35 de Armena
MAI LASA SPAGA OMULE !
Mincinos NOTORIU POPA CORNEL sa-ti fie rusine ,te-am votat ,ne-ai mintit ,tu cu lingai tai si cacatii tai pe care i-ai cocotat pe functii,spune-i la gunoiul ala de la A.R.R -s-a mai lase din spaga ca pentru asa drumuri cere prea mult ,el zice ca trebuie s-a o imparta cu POPA CORNEL ,mai exact ca tu mai CORNELE vrei mai mult de jumatate , apropo nu ai gasit o zdreanta mai mare decat asta in tot judetul bihor sa numesti la A.R.R. PE CE LOC PUNEM BIHORUL ACUM S-AU NU MAI ESTE VALABILA AFIRMATIA DIN CAMPANIA ELECTORALA CUM CA : "PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC".,DAR LOZINCA "SUNTEM OAMENI DE CUVANT"SA-TI FIE RUSINE D-LE POPA CORNEL =ESTI UN MINCINOS NOTORIU !
Postat 06 Iulie 2013, 07:53 de transportator
stie
oameni buni....votati alcoolul...votati cornel popa, domocos si banditii pusi de ei coras si peti....asa ne trebe si stiam ce poate cornel si domocos. oare nu-i inchide nimeni????
Postat 05 Iulie 2013, 22:17 de mada
?
dupa cum arata roata drepta fata a lovit ceva gropite,te si miri cum poti gasi gropi pe un drum national cind anul trecut era ca si rezolvat inainte de alegeri,cred ca Base le-a facut
Postat 05 Iulie 2013, 21:10 de luky
....
masinile fara airbaguri sunt moarte sigura ..
Postat 05 Iulie 2013, 20:29 de cineva
gata cu el fara socru !
daca moare socrul a pus o rau, sa ne rugam sa nu moara, un om va face inchisoare, asta da ghinion in viata, \"ia ti mireasa ziua buna de la tata , de la muma, iiiioooooooooiiiiiii !\"
Postat 05 Iulie 2013, 20:15 de ai de noi siviatalor
PeNaLi -Bihor
P.N.L.BIHOR PROTECTOR DE PENALI !! PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza INCULPATII din ARR –BIHOR !! 5 la numar ,sa- stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN si fostul sef IEPURE VIOREL !! votati P.N.L.. =o mare mizerie, unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat P.N.L.. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator.ADIO P.N.L..=o adunatura de PeNaLi. postat de: cetatean
Postat 05 Iulie 2013, 19:50 de cetatean
tuva muma-n cur de penelei
Dar unul de-al lor nu va crapa?
Postat 05 Iulie 2013, 18:48 de gica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON