URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2013, 13:17

Accident pe centură: doi răniţi şi trei maşini buşite, din vina unui şofer neatent (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului Rutier au început cercetările la locul unui accident petrecut, joi, pe şoseaua de centură, şi soldat cu o persoană rănită şi trei maşini avariate.

"Deocamdată nu sunt foarte multe informaţii, deoarece se efectuează cercetările la faţa locului. A fost un accident provocat de neatenţia unui şofer care circula cu maşina dinspre Nufărul, spre Calea Aradului", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

La intersecţia cu strada Ciheiului, şoferul maşinii a virat fără să se asigure, iar maşina sa, un Peugeot înmatriculat în Bihor, a fost acroşată de un alt Peugeot, care venea din sens opus, înmatriculat în Germania. În urma impactului, una dintre maşini a fost aruncată într-un alt autoturism, o Dacia Solenza.

Potrivit şefului SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, accidentul s-a soldat şi cu cu rănirea uşoară a două persoane, dintre care una a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

"Au fost două victime. Una, cu escoriaţii la nivelul capului, a refuzat să fie transportată la spital. Cealaltă a suferit un traumatism cranian minor, contuzii de genunchi şi cot şi a fost adusă pentru investigaţii la Unitatea de Primire a Urgenţelor", a declarat Borcea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Catre Laura Gal
Draga Laura, ai putea sa documentezi subiectul asta putin... si daca faci un material scurt, du-te intr-o zi pana acolo sa vezi cum se traverseaza intersectia, ce viteza au masinile care trec pe acolo si cum sunt nevoiti oamenii sa isi riste viata de fiecare data cand trebuie sa ajunga in oras. Din cate stiu chiar nu exista alta solutie pentru ei sau alta iesire din localitate care sa fie mai apropape de oras si unde sa aiba conditii civilizate de traversare a strazii (pasarela, trecere de pietoni, etc) ... chiar si regulile de circulatie impuse soferilor sunt stupide, daca iesi din Cihei esti obligat sa faci dreapta si sa intorci spre oras la primul sens giratoriu pentru ca da, e mult mai simplu sa schimbi regulile decat sa pui mana sa faci ceva util. Autoritatilor le convine asta.... faceti ceva, oricum sunt accidente in intersectia aia, destul de des, faceti ceva pana nu va fi prea tarziu pentru unii... pe acolo traverseaza zilnic, oameni de toate varstele, copii, batrani, etc... nu toti locuitorii satului Cihei au masina... nu toti sunt apti pentru a conduce, nu toti au varsta necesara pentru asta... te rog din suflet documenteaza treaba asta...
Postat 18 August 2013, 16:40 de cetatean
Alooooo, sa se sesizeze presa... ca autoritatile nu o fac!
De pietoni uita toata lumea..... persoanele care locuiesc in Cihei si nu au autoturism sunt nevoite sa traverseze aceasta intersectie, cum numai ele stiu... de fiecare data cand merg in Oradea. Mai mult, au fost persoane care au fost amendate de catre politie pentru ca au traversat.... \"neregulamentar\"?!?!? Nu zau? Pai pe unde sa traverseaza bietii oameni, regulamentar? Sa mearga pe jos spre Felix, pe marginea centurii, pana la prima trecere de pietoni? Sau pe unde? Alooooo, jurnalistilor care sunteti voi... isteti, nevoie mare, cu totii, ia puneti mana pe condei si \"raportati\" probleme societatii, nu mai scrieti numai cacaturi... faceti si ceva util!!!!!!
Postat 18 August 2013, 16:24 de cetatean
fara sens
Fara sens giratoriu , atatea sensuri giratorii ca imi vine sa trec prin ele !!!! Acolo sunt niste semne de circulatie , respectandule nu vor fi accidente!! Da in primu rand invata sau uitate pe harta pana unde e Oradea si unde e Cihei !! si Cristalgarden e in Oradea nu Cihei !!
Postat 15 August 2013, 18:47 de Sebo
sens...
cand in cea mai aglomerata intersectie de pe centura..nu este un sens giratoriu...bine ca s-a pus la universitate...si pe nojoridului..unde intra si ies 2 masini..poate in 5 ani avem si noi un sens dinspre cihei spre oras...si daca te uiti la intrarea inspre cihei e pancarta cu intrarea in oradea....
Postat 15 August 2013, 14:35 de inter sectie
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON