URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2017, 10:28

Accident pe Calea Borşului: Motociclist de 23 de ani grav rănit, după ce un şofer a virat pe linia dublă continuă şi nu i-a dat prioritate

Accident pe Calea Borşului: Motociclist de 23 de ani grav rănit, după ce un şofer a virat pe linia dublă continuă şi nu i-a dat prioritate foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident grav, joi seară, pe DN 1 între Oradea şi Borş. Un tânăr motociclist în vârstă de 23 de ani a ajuns cu răni serioase la spital, după ce şoferul unui autoturism Skoda Fabia nu i-a acordat prioritate.

"Un bărbat de 53 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, a virat la stânga peste marcajul dublu continuu. Nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă pe drumul prioritar de un tânăr de 23 de ani din comuna Borş", a explicat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, motociclistul a fost grav rănit şi transportat la Unitatea de Primirea  a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean şi a rămas internat.

"Bărbatul a fost internat la secţia de Terapie Intensivă. Nu este în comă, însă a fost lovit la cap, faţă, torace și are fracturi costale şi la antebraţ", a declarat BIHOREANULUI dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt la UPU şi SMURD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Neatentie.
Nu va nteleg oameni buni.. de ce va luati de motociclist cand autoturismul era cel care a virat neregulamentar pe linie dublu continu. Indiferent ce viteza avea motociclistul daca autoturismul respecta regula nu se inatampla accidentul. Nu mai cautati scuze.. !!! Este foarte enervant ca cel care greseste sa puna vina imediat pe celalat om.. !
Postat 12 August 2017, 20:03 de Mandy469
Revin...
Imi cer scuze, citisem pe alt site ca in urma ranilor motociclistul a murit. M-a sunat o amica si mi-a spus ca nu a murit, e ciobit bine, dar nu-i mort. Insanatosire deplina ii doresc. Restul postarii anterioare, premeditarea s.a.m.d. ramane valabila.
Postat 12 August 2017, 17:55 de pinonel
De ce nu ma mir?!
Citesc azi ca niste garcea, echipaj de doi, au virat peste axul drumului sa intre la o benzinarie. Si au intrat, sub rotile unei masini de teren. Urmarea: melitistii grav accidentati, unul, de 50 de ani, mai avea doua zile pana sa iasa la pensie. Solutia valului de asasinate cu care soferii-i lovesc pe motociclisti ar trebui sa vina, in prima instanta, de la judecatori. In acest caz idiotul care l-a ucis pe tanar ar trebui judecat pe acuzatia de omor nu pe ucidere din culpa. N-a folosit o pusca, n-a folosit parul, a folosit masina! Ori nu era apt medical sa fie sofer si atunci merge la beci insotit de altii, ori era ok si atunci ia de la 15 la 25. Cineva a dat un exemplu lamuritor. Un individ indreapta arma spre o cabina de proba. Nu stie daca e cineva inauntru. Trage si ucide o persoana. Cum va fi judecat, pt. ucidere din culpa sau pt. crima?! Asa si dobitocul, inainte de a vira trebuia sa se gandeasca la consecinte, trebuia sa se gandeasca si ca e posibil sa vina un motociclist cu 200 km/h, nu stiu cat avea, zic. Dar mai important, trebuia sa respecte legea, prin faptul ca n-a respectat legea, chiar daca stia la ce pericole se expune si-i expune si pe altii, dovedeste premeditarea! Bagati cativa soferi pe 15-20 de ani, plata despagubiri de sa le ramana familiile pe drumuri si restul se vor gandi de doua, de noua ori cand vor face o manevra.
Postat 12 August 2017, 15:44 de pinonel
@Zorro
SI pariu ca la 70 de km pe ora putea chiar opri? Sa nu uitam ca are 2 discuri pe fata la mobra. de la 70 la ora opreste pe loc in vreo 30m plus mai ia 10m timpul de reactie. Fie 50 in total, poate e mai incet la minte. 50m e distanta intre 2 stalpi. Deci calmeaza-ti nourii
Postat 12 August 2017, 15:13 de poiu
Pacat
Nu stiu daca avea sau nu alta protectie in afara de casca, dar cu toate acestea daca acel sofer era mai atent deznodamantul probabil era altul. Posibil si viteza din partea biker-ului dar din pacate multi dintre noi nu suntem suficient de educati in ceea ce priveste conduita preventiva si respectul pentru TOTI participantii la trafic. Sanatate tuturor.
Postat 12 August 2017, 00:22 de andor
poiule
Ai citit articolul?...masina a intors pe linia dubla continua.....de data asta stai flexat...
Postat 11 August 2017, 18:46 de zorro
In detalii sta adevarul
Geaca si cizme avea? 70 la ora avea? Protectii la piept si coloana avea? In afara de casca, era cu ceva in limite legale?
Postat 11 August 2017, 18:26 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON