URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2017, 16:20

Accident neobișnuit pe bulevardul Magheru: O ambulanţă a fost lovită de o maşină de Poliţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eveniment rutier mai puţin obişnuit, marţi, la intersecţia Bulevardului Magheru cu Parcul Traian. O ambulanţă care se îndrepta spre Spitalul Judeţean cu un pacient adus de la Beiuş, având semnalele acustice şi luminoase pornite, s-a izbit de o maşină a Poliţiei.

Poliţiştii au ieşit cu maşina de serviciu pe culoarea verde a semaforului, dinspre Parcul Traian, intenţionând să traverseze intersecţia spre Aleea Ştrandului, fără să acorde prioritate ambulanţei, care le-a lovit autoturismul în partea dreaptă.

La locul evenimentului rutier a fost trimis imediat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a SMURD Bihor care a preluat pacientul şi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. „Pacientul a fost internat cu o suspiciune de afecţiune cardiacă, dar care nu s-a confirmat”, a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Potrivit medicului, la spital a ajuns şi o asistentă din ambulanţa lovită, care a suferit câteva contuzii, în urma impactului. „După ce a primit îngrijiri medicale la UPU, şi asistenta a plecat acasă”, a mai spus Borcea.

Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au apreciat, în urma cercetărilor la fața locului, că vinovat pentru producerea evenimentului este şoferul de pe ambulanţă care, deşi avea semnalele luminoase şi acustice pornite, ar fi avut obligaţia să se asigure în momentul în care a intrat în intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului.

Potrivit Codului Rutier, chiar dacă sunt în misiune, şoferii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară (Ambulanţă, Poliţie, Pompieri) sunt obligaţi să reducă viteza şi să circule cu atenţie la intrarea în intersecţii pe lumina roşie a semaforului ori acolo unde indicatoarele i-ar obliga să acorde prioritate de trecere, pentru a evita producerea unor accidente de circulaţie.

În consecinţă, şoferul Ambulanţei a fost sancţionat cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

„Evenimentul a rămas înregistrat ca o simplă tamponare”, a declarat BIHOREANULUI agentul principal Ioana Lascău de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Accidentul s-a soldat, însă, cu avarierea celor două maşini implicate, mai mult a autoutilitarei de la Serviciul de Ambulanţă, care va fi indisponibilă pentru cel puţin o săptămână. „Va dura până vor fi înlocuite piesele distruse, spoilerul şi radiatorul”, a declarat managerul executiv al instituţiei, Gheorghe Pintea.

Sursa foto: Info Trafic Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Astia (politistii)
au legile lor, care sunt aplicate functie de interes. A, si mai au ceva, au pensii speciale, sunt pensionati la 50 de ani si bineinteles, au nesimtirea fireasca a unui angajat intr-o structura de forta a Romaniei democratice!
Postat 02 Martie 2017, 10:07 de User anonimizat
De rasul curcilor....
Asa e "scortos".Dacă noi....,,oricare muritor...."pe persoana fizica",am fi fost în locul acelui"james bond",ce nu a dat prioritate ambulantei,am fi avut permisul suspendat. Asta e."Milițian" la "militian"....,nu scoate ochii,nu ia permisu' ...
Postat 01 Martie 2017, 19:34 de Nofan
CINE ??????
Ma intreb , daca eu eram la volanul unei masini si taiam calea ambulatei cine era cu permisul suspendat ???????
Postat 01 Martie 2017, 18:53 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON