URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2013, 11:43

Accident mortal pe Borşului: O femeie a murit strivită de un TIR (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Scene îngrozitoare, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.20, pe strada Uzinelor, la intersecţia cu Calea Borşului. O femeie a fost pur şi simplu strivită de un TIR şi n-a mai avut nicio şansă să supravieţuiască.

Potrivit subcomisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene, şoferul unei autoutilitare cu semiremorcă, un tânăr de 30 de ani din Livada de Bihor, se oprise pentru a acorda prioritate de trecere unor pietoni, însă la pornirea de pe loc a acroşat-o pe femeia de 79 de ani. Acesta se angajase să treacă strada prin partea dreaptă a TIR-ului, însă, cel mai probabil, şoferul nu a observat-o.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei, dar şi unul de Terapie Intensivă Mobilă aparţinând SMURD. "Victima a avut leziuni incompatibile cu viaţa. Practic, a fost strivită în partea superioară a corpului", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD.

Urmele de sânge şi rămăşiţele din corpul femeii rămase pe asfalt la locul accidentului arată că impactul a fost unul puternic.

Şoferul a mai acroşat şi o a doua femeie, care a suferit leziuni aparent minore, fiind totuşi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Circulaţia rutieră în zonă a fost îngreunată mai bine de o oră.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte ale accidentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
A murit o fiinta umana. Treziti-va!
O fiinta umana, care are familie, are copii, are nepoti, are stranepoti pe care ii lasa in urma, moare, iar pt voi singurul lucru important este sa va expuneti abilitatile in materie de condus. Nu va doresc sa treceti prin ce trece familia acelei batranici, care a murit ajutand pe cineva, dar ce conteaza, e mai important sa ne dam destepti fiindca asa e omul, egoist, pana ce il loveste si pe el greul si de abia atunci realizeaza ce inseamna binele
Postat 14 Iunie 2013, 00:00 de Cristina
Pietonii nu trebuie sa fie Preventivi?
Permiteti-mi sa intreb. Pietonii nu trebuie sa aiba `atentie distributiva`? Pietonii nu trebuie sa circule pe trotuare si sa calce pe trecerile de pietoni `preventivi`? Adica sa se asigure la trecerea pentru pietoni? Suntem vinovati fiecare in parte pentru greselile noastre, soferi sau pietoni, dar trebuie sa colaboram sa nu se intample incidente tragice. Nu conteaza experienta sau numarul de kilometri parcursi, conteaza, parerea mea, atentia tuturor in parte.
Postat 07 Iunie 2013, 19:06 de R.
@marius
Ehei, cred ca d-na ma-ta se juca cu papusile cand eu aveam o raba (tu-i zici roaba... nu stie taranul la ce-i bun sofranul !) cu remorca si bagam extern la greu ! Ai auzit de Iran ? Dar de Irak ? Tu si tot neamul tau n-aveti atatia km. la volan de cand v--ati nascut cati faceam eu la o cursa. Ia vezi, daca stii sa cauti, cati km sunt pana la Alma Ata ?
Postat 06 Iunie 2013, 10:36 de Oradean
pentru "oradean"
Domnule "Oradean" , ati condus vreodata un autovehicul? La cat de PROFESOR sunteti cred ca roaba a fost cel mai mare vehicul (nu autovehicul) pe care l-ati condus pana acum.
Postat 06 Iunie 2013, 10:06 de marius
@marius, @r
Cred ca v-ati luat permisul la Pitesti ! Voi ati auzit de examenul psihologic de la intrarea in scoala de soferi ? Zic ,,auzit", pt. ca de dat propriu-zis nu l-ati dat ! Ati auzit de ,,atentie distributiva" ? Daca nu va puteti concentra simultan asupra magaoaiei si asupra celorlalti participanti la trafic, daca nu puteti intui eventualele pericole (termenul de ,,conducere preventiva" va spune ceva ?), mergeti baieti de unde ati venit, ramaneti ciobani la oi ! In final ceva ce voi nu stiti, dar ar fi bine sa retineti : conducatorii auto, au obligatia de a reduce viteza, pana la evitarea oricarui pericol, in apropierea trecerilor de pietoni. De aceea exista si indicatoare de presemnalizare trecere pietoni, cu 50 de metri inaintea trecerii pietonale. Cu mentalitatea pe care o aveti va doresc sa conduceti cat mai putini km pe drumurile publice !
Postat 06 Iunie 2013, 07:21 de Oradean
Sunt de acord cu ce a spus `Marius`
Marius a punctat bine. In primul rand trebuie sa avem noi grija de noi, si apoi sa asteptam sa aiba altii grija de noi. Nu se poate sa nu te asiguri tu o persoana de cateva zeci de kilograme, si sa astepti sa te fereasca o multime de tone, cat are un camion. Trec prin acea zona de mai multe ori pe zi, e o curba de 90 de grade, si e greu pentru soferi sa fereasca Craterul dintre si dupa liniile de tramvai, si sa se asigure si din stanga pentru a se incadra si sa fie atenti la tramvaie si sa vada si pietonii care `forteaza` si trec chiar si prin spatele masinilor..tir-urilor. Sa o odihnesca Dumnezeu pe femeie!! Dar nu trebuie fortata traversarea pe trecerea de pietoni. Sunt multi care se cred Regi pe trecerile de pietoni, dar un sofer te poate accidenta din culpa, te despagubeste, si tu ramai sa traiesti mai departe in scaun cu rotile pentru ca ai fost Rege pentru o secunda pe trecerea de pietoni. Aveti o secunda de rabdare si nu ne urati pe noi soferii, nu suntem noi vinovati pentru frustrarile voastre de zi cu zi. Aveti voi grija de voi, in primul rand!!
Postat 05 Iunie 2013, 22:27 de R.
da incolo de viata si PROSTIE multa !
nu este logic sa ajungi undeva si sa dai vina pe animale ca tu nu stii sa te aperi , sa fugi, etc. asa este si cu MASINA, nu este logic sa stai si sa nu auzi, sa nu vezi si totusi sa te loveasca orice , exceptie TRASNETUL, nu e NORMAL !! SE fac nenumarate analize , se deconteaza bani PUBLICI luna de luna pe N analize se platesc insotitori, avem rude, ce cauta femeia aia singura, CODUL FAMILIEI !! NU se poate sa lasi un om de 80 de ani singur, ce rol are PRIMARIA, ASCOM ?
Postat 05 Iunie 2013, 20:33 de viata si prostie !!
cine-i vinovat
-trebuie doar sa respire si sa paseasca inainte. Nu vreau sa ia-u apararea "soferilor de TIR" sau soferilor in general, fiecare categoria de participanti la trafic are pacatele ei, dar vreau sa spun ca daca nu deschidem ochii fiecare pentru el in primul rand sunt sanse mari sa se termine asa. Nu mai conteaza cine e vinovat si cine are dreptate- a murit un om si asta din pacate n-o mai poate schimba nimeni.
Postat 05 Iunie 2013, 19:53 de marius
cine-i vinovat
Oare suntem noi oamenii capabili sa vedem dincolo de aparente? Inainte de a arata cu degetul spre soferul autoutilitarei am trecut vreodata prin acea "intersectie" in ultimele doua saptamani la volanul unui vehicul similar? Daca ati facut-o sigur ati transmis cateva "urari de bine" cuiva din primarie. Iar acel cineva este cel putin autorul moral al tragediei de azi. De ce nu s-a mai putut astepta doua-trei saptamani pana la finalizarea lucrarilor pe drumul care iese prin spatele zonei industriale si apoi sa se inceapa cele din fata fabricii de zahar? Totul era foarte simplu si elegant dar de ce sa alegem varianta simpla cand putem foarte bine sa facem un lucru de doua ori si daca se poate sa dam peste cap circulatia pe Borsului? Pe cat posibil sa distrugem si terasamentul sinelor de tramvai. Raspunsul este simplu: PENTRU CA PE CEI PLATITI DIN BANI PUBLICI PUR SI SIMPLU NU-I INTERESEAZA SAU "CHESTIA" DINTRE URECHI NU-I AJUTA LA NIMIC!!!! Locul respectiv a devenit pur si simplu un CRATER, bietul sofer care sunt convins ca era in treapta intai de viteza sigur nu a vazut femeia care era convinsa ca daca se afla pe trecerea de pietoni este aparata de orice pericol- trebuie doar sa res
Postat 05 Iunie 2013, 19:43 de marius
PE MANA CUI LASAM TRANSPORTUL RUTIER !?
CENZURAT
Postat 05 Iunie 2013, 16:31 de PIETON
mergeti i undeva cu stiriile voastre
de cate ori nu am fost pe trecere de pietoni si era sa ma lovesca de cel putin 50 de ori daca nu exista instinctul de apare, daca stai si astepti si nu esti apt sa infrunti un obstacol inchide te in casa, voi credeti ca daca mergi pe camp, padure ( la cules de ciuperci, alte cele vine un miostret te rupe + altii )se trag animalele din fata ta tot ca tirul te rupe ?:)))) Eu constat ca oamenii sunt sau au deficienta de simturi si trebuie izolati daca vrem sa traiasca 100 de ani in rest mor in accidente .Masinile ucid asa sunt construite sa ucida ,daca erau limitate in viteza nu.
Postat 05 Iunie 2013, 16:05 de sa le fie de ...
daca visam ca vom fi salavati si noi nu facem nimic, este normal sa murim !!
ca ne prefacem ca nu ne prefacem Tirul nu va fugi de om, omul fuge din fata lui, in rest esti mort.Am urmariu un accident in Timis, femeia avea timp sa se traga din fata impactului si nu a facut o , de ce ? Suntem oamenii nu masini !
Postat 05 Iunie 2013, 15:30 de suntem oamenii
problema reala la nivel national este ca nu MOR cei din PARLAMENT :))))
asa a fost sa fie, nu are rost sa spunem nimic, maine oricare putem muri, ce rost are sa ne mai miram, CONDOLEANTE familiei ! Moartea ne ia dar problema reala la nivel national este ca nu MOR cei din PARLAMENT :)))) care ne ucid prin MUNCA si ne iau banii !!! CE sa i facem TIRULUI asta e rolul lui sa UCIDA tot ce prinde pe drumuri !!
Postat 05 Iunie 2013, 14:58 de moartea salveaza RO
Dumnezeu so Ierte
Da ASA e BH,inca odata lipsa autstrazilor duce la asemenea acidente!:P Pacat ....
Postat 05 Iunie 2013, 13:16 de CTM
CONDOL
CENZURAT
Postat 05 Iunie 2013, 13:16 de COSTY
Dumnezeu s-o ierte !
Si cand iese cate un dobitoc cu TIR-ul si taie ambele sensuri de mers si nu se uita nici la stg nici la dreapta si tu vii cu suta (ca ai voie !) ? Da' politia si ARR n-au treaba, ei patruleaza dupa spagi !
Postat 05 Iunie 2013, 12:01 de bh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON