URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2012, 15:34

Accident mortal la Inand: o orădeancă şi-a pierdut viaţa după ce maşina i-a fost acroşată de un autocar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie în vârstă de 49 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier petrecut pe drumul naţional DN 79. Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Bihor, accidentul mortal s-a produs în jurul orei 14, pe raza localităţii Inand, în intersecţia cu drumul judeţean care duce spre Bicaciu.

"Din cercetările făcute la faţa locului reiese că şoferul unui autocar înmatriculat în judeţul Sibiu care se deplasa dinspre Oradea spre Arad a acroşat un autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie şi care vira spre stânga. În urma impactului, a rezultat decesul conducătoarei autoturismului, o orădeancă în vârstă de 49 de ani", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Femeia a murit pe loc, astfel încât intervenţia echipajelor de descarcerare ale ISU-SMURD a fost inutilă.

Se pare că responsabilitatea accidentului o poartă şoferul autocarului, în vârstă de 41 de ani, deoarece - potrivit ofiţerului - "s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule pe un sector de drum unde această manevră este interzisă prin indicator şi marcaj rutier".

"La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de prim ajutor calificat ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipajul de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi descarcerare. Echipajul de descarcerare a acţionat pentru scoaterea victimei dintre fiarele contorsionate. Pompierii au întreprins şi măsuri de asigurare a zonei pentru că au existat scurgeri de combustibil pe carosabil", a declarat şi purtătorul de cuvânt al ISU, locotenentul Camelia Roşca.

În autocar s-au aflat 35 de pasageri, dintre care doi au suferit leziuni minore şi au refuzat să fie transportate la spital, pentru acordarea unor îngrijiri medicale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
o bicaceana
Dumnezeu sa o ierte:(
Postat 15 Ianuarie 2013, 15:53 de Erika
Turism
Cum se numeste firma la care lucra taica-tau? N-as vrea sa mi se intample sa intarzii la destinatie.
Postat 09 Februarie 2012, 22:06 de Calator
Condoleante
Andrea, sincer imi pare rau pentru mama ta Marika, am cunoscut-o foarte bine fiindca am fost colege de serviciU la Romarta in centru civic in anii `90.Dumnezeu s-o odihneasca iar voua sa va daruiasca multa putere sa puteti merge inainte.
Postat 06 Februarie 2012, 17:36 de Dana
mama mea
voi vorbiti toti aici de mama mea ....nu stiti ce inseamna pt mine viata fara ea ,a fost jumatate din sufletul meu si neatentia cuiva a rapit-o de langa mine, culpa comuna ?toate discutiile aste nu mai au rost. mama nu mai e ....si nu va mai fi niciodata .nu ma intereseaza cat de minunat om e domnul sofer este un criminal si ii doresc sa nu treaca o zi din viata lui fara sa se gandeasca la mama mea
Postat 05 Februarie 2012, 22:48 de andea
luci@n0
Mah ala "nu intelegeti"cu cn dracu ai facut legislatie?din cate stiu eu autocarul a venit din spate cu viteza din spate si a depasit coloana care era oprita in spatele masinii femeii decedate fara sa incetineasca pt ca pe carosabil nu se vede niki o urma de franare din partea autocarului ci doar urmele cum a tarat masina. Si sa nu imi spui tu mie ca avea 50 km/h autocarul in momentul impactului pt ca at minti cu nerusinare,mai dute si invata legislatie si mai vb dupa aceea....pana at mai bn circula pe jos ca sa nu omori si uh pe cnv,ca la cate legislatie vad ca stii nu m`ar mira. Voi avea grija personal ca soferul sa infunde puscaria pe viata !!!
Postat 03 Februarie 2012, 11:35 de lucian
Nu o mai plangeti
CENZURAT
Postat 01 Februarie 2012, 12:47 de ioan
nesimtitule!
A semnat procesul verbal si moarta??! Te-ai inteles cu politaiu' si te-a scos basma curata! Mai lasa-ne!!!
Postat 31 Ianuarie 2012, 17:04 de un bicacean
:)))
Deci ma amuzatii de numa numa taceti naibi din gura:))'aiurel'si "un bicacean" sunteti tari....prosti.Eu va sugerez ceva Shhh.:))Aaa da daca vreti sa stit din rapoartele politiei a iesit culpa comuna asaca din nefericirea voastra!;)
Postat 31 Ianuarie 2012, 16:57 de eu
@un bicacean
RESPECT ! Scurt, clar...Felicitari pt. ultima postare ! Din pacate bipezii astia, soferul, neamurile si colegii lui, nu pot intelege nicicum CU CE A GRESIT ,,CONDUCATORUL AUTO'' cu peste 20 de ani de experienta, cu toate gradele, cu...Doamne fereste, daca sotul moartei s-ar urca la volan si ar trece peste copilul ucigasului cu vreo 50 de km/h, cat e limita in localitati, bipezii tot asa ar sari cu scuzele ?! Vreau-as sa vad ! @eu Esti tampit rau, l-as baga la parnaie si pe ala care ti-a dat permisul ! Tu habar n-ai de legislatia rutiera....In ultima postare, cand ,,descrii'' evenimentele, te-ai tradat, ti-ai aratat prostia si nestiinta ! Baiu-i ca mai sunt pe soselele patriei (si nu numai !) mii de ,,profesionisti'' ca tine, cu ,,toate categoriile'', adevarati membri al-Qaida, gata sa ucida cat mai multi, chiar cu pretul propriei lor vieti !
Postat 31 Ianuarie 2012, 06:44 de aiurel
mai taci
Maestre, disculpa-te in instanta, aici nu ai nicio scuza! In care cod rutier este permisa depasirea in intersectie, chiar si cu drum fara prioritate??? Ce culpa comuna? Ai batut palma cu politaiul si te-a scos culpa comuna sa nu infunzi puscaria. Inainte mai aveai linie continua si de la parcarea motelului, in total vreo 600 de m! Cum nu a fost impact din plin, ca ai scos nucul din radacina cu masina in bot!!! Daca nu cunosti drumul nu fii asa temerar! Macar taci naibii, ca femeia e oricum in groapa, singura ei vina era ca nu stia ca prioritate are cand i se acorda!
Postat 31 Ianuarie 2012, 00:04 de un bicacean
Nu intelegeti
DECI GATA Mi-o ajuns peste cap!!!Voi nu stiti nimica, si m-am gandit sa va spun cum stau lucrurile.1.soferului ii era drag sa ajunga acasa cat mai repede la copil si sotie!!.2Soferul nu a depasit unde era interzis si unde linie era DISCONTINUA avand in fata 3 masini.3.Vazand mica intersectie a incercat sa intre in coloana dar cele 2-3 masini nu l-au lasat astfel nerespectand distanta fata de vechicolul din fata4..Acea doamna vazand ca nu vine nimeni din fata a vorat spre stanga fara sa se mai asigure din spate.5.Soferul apucand sa vada masina a incercat sa mearga paralel cu dansa astfel autocarul a fost lovit in partea dreapta!6.Impactul nu a fost din plin fiindca daca soferul nu ar fi mers cat de cat pararel erau urmari mult mai GRAVE. Din toate acestea rezulta ca Soferul AUTOCARULUI nu este devina complet-> ceea ce a si iesit de la politi Culpla Comuna! Asadar acestea fiind spuse nu va mai treziti sa spuneti voi; credeti cs soferul nu sufera ?? i-a ganditiva!!!!
Postat 30 Ianuarie 2012, 15:41 de eu
@lucian
Sa_l inchida sapte ani, cat e maximul si sa arunce cheia ! Iar inauntru sa_l puna sa conduca numai roabe incarcate cu nisip, cu varf, ca la ciubuc, pana o sa fie numai maini si picioare, ca maimutele !
Postat 30 Ianuarie 2012, 08:30 de colindac
:(
Eu sunt din bicaciu si o cunosc pe femeia decedata,a fost o pers extraordinara si imi pare sincer rau ca a plecat dintre noi din cauza unui sofer inconstient care merita sa infunde puscaria pt ceea ce a facut. Degeaba vine cu scuze si cu nush ce pt ca orice ar spune nu o mai poate readuce inapoi pe biata femeie si sa stearga suferinta celor dragi,sotul ei se afla intr`o stare f grava pt ca imaginile vazute cu sotia lui moarta si pur si simplu zdrobita il vor urmari tot restul vietii. Nu doresc niki la cel mai mare dusman al meu sa treaca prin ce trece acest om....conduceti cu prudenta si respectati ceea ce scrie in legislatia rutiera pt ca altfel s`ar putea ca din cauza unui sofer inconstient sa platit dumneavoastra
Postat 30 Ianuarie 2012, 00:49 de lucian
inconstienti!
O mica observatie: In acea intersectie exista BANDA PENTRU VIRAT LA STANGA!!! E plina soseaua de profesionisti care sistematic conduc ca niste inconstienti dar au mereu noroc. De data aceasta nu a avut noroc, dar altcineva sufera!!!
Postat 28 Ianuarie 2012, 22:57 de un bicacean
de acord
Dupa mine da soferul autocarului a gresit ca a depasit da a depasit inainte de linia continua si de acord cu gabi fiindca aceea femeia nu s-a asigurat si din spate a vazut ca nu vine nimic din fata si cius!
Postat 28 Ianuarie 2012, 20:48 de eu
Din neatentie!
Nu cunosc nici o persoana implicata in acest accident tragic.Din 1990 zilnic trec prin zona unde s-a produs acest tragic accident!E clar ca vinovat se face soferul autocarului care nu a respectat nici linia continua si nici semnificatia indicatorului cu depasirea interzisa!,dar daca aceasta doamna cu golful era un pic mai atenta nu se intampla nimic!Siguranta circulatiei spune ca:La schimbarea directiei de mers trebuie sa ma asigur.dar nu spunde ca sa ma asigur numai din fata.Daca doamna cu golful se asigura si din spate,observa autocarul si schimba directia de mers doar dupa ce era depasita de autocar nu se intampla acest tragic accident!Dumnezeu sa o ierte si sa fie alaturi de cei apropiati in aceste momente!
Postat 28 Ianuarie 2012, 20:42 de Gabi
FITI TARE DOMN FERY
Sunt Stefan de la Gepiu cu care v_A facut cunostinta domnul vice . Va doresc putere si sanatate sa treceti peste aceste clipe grele. O sa va aute Dumnezeu sa treceti pentru ca sunteti cumsecade Pe nevasta dumneavoastra DUMNEZEU sa o odihneasca in pace!
Postat 28 Ianuarie 2012, 20:20 de STEFAN
Pt toti care comentati asa fara rost
ma oameni bun..il cunosc pe sofer si chiar e om deosebit...pt k i sa intamplat acest lucru nu mai sariti ma cu gura aia atat...lasati pe altii sa judece nu sariti voi repede cu gura ...taceti dracu din gura...nu mai veniti aici cu comentariile voastre penaleee!!! de vi s;ar intampla voua si ar comenta altii "ui criminaluu"ucigasuuu" va ti simti bine?? vede ti ca viata nu se sfarseste aici si poate patiti si voi asa! gura mica toti aia desteptii
Postat 28 Ianuarie 2012, 18:37 de Sibiu R
@aiurel
Bine zic fraierii aia chiar esti prost ! Tu n-auzi ca avea toate gradele : poate de coniac sau de votca....alea din permis nu i-au folosit la nimic. Pt. fraieri : nu va certati cu @aiurel, mergeti la familia moartei si spuneti-i ce tata/coleg bun, deosebit, etc, etc aveti ! Numai sa va ganditi si ce sa raspundeti cand va vor intreba : daca era atat de bun, de ce a ucis o fiinta nevinovata ?
Postat 28 Ianuarie 2012, 16:38 de .
aiurel tot un prost
Ba tu tot scri aicea da nu vezi ce prostii vb taci dracului din gura tu habar nai ca o avut toate gradele sau nu vb si tu habar nai ai si tu un pamflet de masina ca ai avut accidente deci esti si prost pe deasupra taci anibi din gura
Postat 28 Ianuarie 2012, 13:05 de eu
eu, ea, tu, noi...
"s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule pe un sector de drum unde această manevră este interzisă prin indicator şi marcaj rutier". Asta a facut un ,,sofer'' cu peste 20 de ani experienta (in ce ?! in a incalca legea ?!), un sofer cu categoria D !!! Ce tot il ridicati in slavi, e un asasin dupa comunicatul politiei rutiere ! El era smecher, depasea, citez : ,,...unde această manevră este interzisă prin indicator şi marcaj rutier", adica lui i se rupea de lege, de ceilalti participanti la trafic...i se rupea, culmea ! si de cei ce-l platisera sa-i duca la destinatie in siguranta !!! Pacat ca in loc de autoturism n-a fost un TIR cu containere de marfa ! Tiristii stiu la ce ma refer ! PS : am permis de 35 de ani, l-am luat la 18 ani am condus mult si am patit multe, dar de doua lucruri m-am ferit, sa conduc baut si depasesc prosteste. M-am intalnit de nenumarate ori cu dobitoci din categoria asasinului, mi-am facut masina praf, a trebuit sa ies de pe drum sa nu ma spulbere un ,,as'' din asta cu ,,peste 20 de ani'' de tampenii ! Recunosc, un alt sofer profesionist a mers dupa ala si i-a luat numarul si a venit si la militie ca martor. Sa nu uit : era in 1988, IN UNGARIA !
Postat 28 Ianuarie 2012, 13:02 de aiurel
AIUREL
in primul rand AIUREL vezi ti de treaba ta..in primul rand nu ai fost acolo sa judeci..si in al doilea rand nu te lua de tatal meu...ca oricarui sofer i se poate intampla sa faca accident...deci si tu poti fi in situatie...gandeste inainte sa scrii! Ca poate sa ti se intample si tie si dupa sa vezi ce urat e cand toti iti sar in cap! ASA CA GURA MICA!
Postat 28 Ianuarie 2012, 11:51 de o fata
Inca odata
Ba "aiurel" daca nu stii ce o fost acolo taci dracului din gura!Nu mai judeca dupa ce scriu astia daca nu ai fost la fata locului sa VEZI!Daca taceai filozof ramaneai!
Postat 28 Ianuarie 2012, 09:46 de Eu
@sibiu r
Daca taica-tu il admira pe ucigasul asta, e clar ! Spune-ti numele, cand citim despre alt tembel care a ras cateva vieti sa stim daca-i taica-tu ! ,,D-l crinu'' va trece cu bine ,,peste'', asta e legea in Romania, o porcarie....Cred ca cei care intra in depasire in ideea ca altii sa le faca loc si ciocnesc masinile si omoara oameni nevinovati, ar trebui acuzati de crima, sa stea dreaqului macar 10 ani la pripon !
Postat 28 Ianuarie 2012, 08:45 de aiurel
O fata
LASA O ADRESA DE NET
Postat 27 Ianuarie 2012, 17:01 de Sibiu R
Multumesc
De unde il stit pe tatala meu ? Adica cum va numiti?
Postat 27 Ianuarie 2012, 16:59 de Eu
O fata
Condoleante familiei intristate..! Domnul sofer..este un sofer exceptional si cu multi ani de soferie...Tatal meu este coleg cu dansul si a avut doar lucruri bune de zis despre el! Domnul Crinu o sa treceti cu bine peste! Dumnezeu sa va ajute
Postat 27 Ianuarie 2012, 16:57 de Sibiu R
sincere condoleante
Sincere condoleante familiei indoliate.multa putere pentru familie in aceste clipe grele.Dumnezeu sa o odihneasca in pace.e teribil modul in care a plecat dintre noi si totul din cauza unui om "prea grabit"fam Marciuc
Postat 27 Ianuarie 2012, 14:06 de iulia
condoleante
fogagyatok oszinte reszvetunket es a joisten agyon nagyon sok erot hogy att tugyatok veszelni eszt a nagy tragediat ami beneteket ert. nyugogyon bekebe .a turcut csalad
Postat 27 Ianuarie 2012, 13:06 de Tibi
@cristi
Stii cum se spune , ulciorul nu merge de multe ori la apa ! In cei 20 de ani de soferie, asta a fost prima incalcare a legislatiei rutiere ? De cate ori i-ai spus ca greseste ? Tu insa te uitai cu gura cascata, mut de admiratie, ce tata smecher ai ! Cum intrau fraierii cu dacii pana in sant sa-i faca lui loc, ca el se grabea si avea masina mare ! Las-o balta, e vinovat si stii ca te asteptai la o asa patanie. Pacat de moarta si de familia ei ! D-zeu s-o odihneasca !
Postat 27 Ianuarie 2012, 07:23 de .
@apolitic si alti tembeli
Sofatul face parte din categoria activitatilor in care raspunderea este strict personala ! Nici boagiu, nici basescu, nici PAPA (numai DUMNEZEU !) te poate opri sa nu intri in depasire, sau sa nu virezi la stanga, etc ! E vorba de liberul arbitru, cam cum e si in viata : ai aflat de cele zece porunci dar tu decizi daca le respecti sau nu ! Cred ca problema cu soferii profesionisti e in alta parte ! O posibila rezolvare : ai depasit timpul de condus cu X minute ti se anuleaza permisul si se confisca vehiculul ! Atunci sa vezi cum te suna patronul sa-ti spuna ca peste un sfert de ora trebuie sa tragi pe dreapta ! Acum te suna si te injura ca te misti ca melcul !
Postat 27 Ianuarie 2012, 07:15 de ionelas
pt cristi
Condoleante familiei indoliate! Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Tie Cristi(cat si familiei tale) va doresc sa aveti alaturi oameni care sa inteleaga ca si voi treceti printr-o tragedie. Sa fiti uniti si alaturi de tatal tau...
Postat 26 Ianuarie 2012, 23:04 de me
Multumesc
Din partea familiei soferului: mi si mi de scuze pt toti indoliati dar stiu ca cu scuzele nu o poate aduce nimeni in apoi.soferul este tatala meu si credetima cand v-o spun este sofer de mai bine de 20 de ani si pana astazi no avut niciun accident.Inca o data scuze!
Postat 26 Ianuarie 2012, 21:56 de Cristi
Pt domnul "MINCIUNI"
mai omule cum poti sa faci asemenea afirmatii cand e vorba despre un asemenea caz?! tot stau si ma intreb pana unde poate ajunge ipocrizia asta Doamne!!! te intrebi de ce fac aceste afirmatii si pe ce baza (cu toate ca ma indoiesc ca te ajuta mentalitatea), pai iti spun sa te lamuresc: azi am fost personal la fata locului, am vazut urmarile accidentului si din intamplare chiar cunosteam familia respectiva, asa ca te sfatuiesc ca pt viitor sa tii acest gen de comentarii pentru tine, daca se poate!
Postat 26 Ianuarie 2012, 21:27 de Anonim
MINCIUNI
Stirea asta este o minciuna afara e zapada aici nu e zapada ! MINCIUNI!!!!. jk
Postat 26 Ianuarie 2012, 21:05 de MINCIUNI
UNDE-I ARR-UL D-NA MINISTRU
Unde-i ARR-ul D-na Ministru ANCA BOAGIU ! L-ati DISTRUS si a ramas tara fara control rutier . ISCTR -ul este o STRUTOCAMILA data pe mana sindicalistilor din transporturi ( Insp.Sef Cucliciu Marius ) care da salarii de 2 luni la 300 de angajati dar legislatie de control inca nu are !? Ce bine o duc acuma transportatorii !!
Postat 26 Ianuarie 2012, 20:37 de APOLITIC
...
Din nefericire despre ea este vorba Dana. Condoleante familiei.
Postat 26 Ianuarie 2012, 20:22 de @dana
offf
E cumva vorba de Marika Mahaiduda?Imi spune si mie cineva!
Postat 26 Ianuarie 2012, 19:54 de dana
marcell
groaznic...orice accident mortal, care produce pierderi de vieti omenesti, produce alte distrugeri in famillie celor morti cat sa a celor care produc aceste dezastre...condoleante familiei.
Postat 26 Ianuarie 2012, 19:08 de marcell
Iliana
Nu se poate,am cunoscut-o bine.! Dumnezeu s-o ierte si sa-i intareasca familia.Sincere condoleante,fam.Lupse.
Postat 26 Ianuarie 2012, 19:00 de Lupse
condoleanta
Dumnezeu s-o ierte, era matusa mea si era o femeie extraordinara!
Postat 26 Ianuarie 2012, 16:42 de Timea
condoleante
Dumnezeu s-o ierte o veste incredibila . un om deosebit a fost si nu mai este Feri sa ai puterea de a trece peste aceasta tragedie
Postat 26 Ianuarie 2012, 16:15 de florica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON