URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2014, 10:30

Accident la Tinăud: Două TIR-uri s-au ciocnit frontal, zdrobind un BMW. Un şofer a murit (FOTO/VIDEO)

Accident cumplit, duminică dimineaţă, pe DN 1, în satul bihorean Tinăud. În jurul orei 8.45, două autotrenuri s-au ciocnit frontal, iar ambii şoferi au fost încarceraţi.

"Unul dintre şoferi a decedat, iar celălalt conducător auto şi un pasager au fost răniţi", a declarat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Unul dintre cele două TIR-uri, cel al cărui şofer a decedat, era înmatriculat în Botoşani, iar celălalt în Bihor, aparţinând firmei Cecconi şi având o remorcă cu număr de Italia.

Impact dezastruos

La faţa locului, imaginile au fost şocante. Din motive încă necunoscute (obosela sau neatenţia la volan), TIR-ul din Botoşani, care mergea spre Cluj, s-a lovit frontal de cel din Bihor. În urma autotrenului de Bihor au rămas urmele de frânare, însă în urma celui de Botoşani nu s-a văzut nici cea mai mică urmă de încetinire.

Impactul dintre cele două TIR-uri a fost devastator. Autotrenul din Botoşani s-a răsturnat, cabina ieşind de pe carosabil pe sensul lui de mers, iar remorca oprindu-se de-a curmezişul pe şosea. În impact, TIR-ul a zdrobit un BMW parcat pe marginea drumului, în care nu se afla nimeni, şi s-a oprit într-un gard şi o poartă, la distanţă foarte mică de o casă. Cabina TIR-ului înmatriculat în Bihor a fost parcă smulsă de remorcă, s-a răsturnat, iar remorca a intrat în autotrenul cu numere de Botoşani. Ambele cabine de TIR au fost complet distruse, rămânând din ele doar un mare morman de fiare şi plastic.

Locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a precizat BIHOREANULUI că dintre cei doi răniţi (ambii din TIR-ul cu numere de Bihor), unul este în comă, iar celălalt are multiple leziuni, ambii fiind transportaţi în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean.

TIR-ul de Botoşani era încărcat cu granule de plastic, care s-au împrăştiat rapid pe şosea. Autotrenul de Bihor transporta haine.

Întrucât drumul este blocat, poliţiştii au dirijat şoferii pe alte rute. O variantă de ocolire este pe drumul judeţean DJ746 Aleşd - Aştileu, DJ108I Aştileu - Vadu Crişului, DJ108O Vadu Crişului - Topa de Criş.

Mobilizare de urgenţă

Iniţial, se credea că unul dintre TIR-uri transporta azotat de amoniu şi astfel ar fi existat pericol de explozie.

"Dat fiind că apelantul la numărul de urgenţă 112 făcea referire la faptul că unul dintre TIR-uri era încărcat cu azotat de amoniu, s-a procedat la izolarea zonei pe 800 de metri, la evacuarea persoanelor din zona de pericol şi la blocarea circulaţiei pe ambele sensuri. În urma investigaţiilor efectuate de echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN) s-a constatat că nu există pericol de explozie, întrucât unul dintre TIR-uri era încărcat cu granule din plastic, nu cu substanţa indicată de apelant", a mai precizat Camelia Roşca.

Mobilizarea la faţa locului a fost masivă. Potrivit locotenentului Roşca, pe lângă echipajul CBRN, din cadrul ISU s-au depasat şi două echipaje de lucru cu apă şi spumă de la staţia Aleşd, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, un echipaj de prim ajutor calificat de la Aleşd şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Misiunea la faţa locului a fost coordonată de adjunctul şefului ISU, locotenent-colonelul Sorin Caba, alături de şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Dorin Sava, la locul accidentului ajungând şi subprefectul Cristian Bitea. De asemenea, s-au deplasat la locul accidentului şi angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

UPDATE:

Cu ajutorul unor utilaje de tractări şi unor macarale, aparţinând unor firme, cele două TIR-uri sunt tractate de pe şosea. Operaţiunea este, însă, una anevoioasă.

În paralel, pompierii au început să adune mormanele de fiare rămase din cabine. De asemenea, pompierii au început să spele şoseaua, pe care s-a revărsat combustibilul din ambele TIR-uri.

La ora 14.30, drumul era în continuare blocat. Operaţiunea de tractare a autotrenului cu numere de Botoşani a fost anevoioasă, întrucât fiarele sunt contorsionate.

Abia după şapte ore de la accident, în jurul orei 16, poliţiştii au reuşit să repornească traficul rutier în zonă.

UPDATE 2: 

Ulterior, după finalizarea cercetărilor de la faţa locului, poliţiştii au stabilit că vina accidentului o poartă, de fapt, şoferul TIR-ului înmatriculat în Bihor, un tânăr de 25 de ani din satul bihorean Beznea. El se află internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Pe de altă parte, pasagerul acestuia, un tânăr de 28 de ani, tot din Beznea, a murit duminică, la spital.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Răsturnare de situaţie în cazul accidentului de la Tinăud: Şoferul TIR-ului de Bihor a fost cel care intrat pe contrasens"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
MULTI SPUN VORBE IN VANT
De ce vorbiti fara sa vedeti ce a fost acolo,eu am fost la fata locului,am vazut ca soferul de Bihor a avut aproximativ 40-50m de frana dreapta pe sensul lui de mers,iar cel de Botosani deloc.La intrarea in localitatea Tinaud spre Cluj este o curba la stanga sensul de mers al soferului de Botosani si impactul s-a produs la aproximativ 100-150m din sensul curbei,iar din spusele vecinilor fiind posibil sa fi taiat curba si evitand 3 persoane cu un carucior,asa ca nu mai vorbiti prostii,ancheta o sa decida adevarul .D-zeu sa-i ierte pe cei morti si sa-l ajute pe cel in viata!!
Postat 11 Februarie 2014, 19:45 de Lucian
MULTI IL ACUZATI
multi dintre voi il acuzati.... ganditi-va cate accidente intre masini mici sunt.... banuiesc ca dupa parerea voastra tot un sofer de tir ii de vina... se intampa oricui sa aiba o clipa de neatentie , sa intampla unui sofer batran care are milioane de chilometrii condusi. ziceti ca la 25 de ani nu are suficienta experienta. un sofer de tir acumuleaza intr-un an cat voi in toata viata voastra. la 25 de ani poate avea experienta cat toata familia voastra si pana la urma urmei si tirul ii tot masinarie si ii mai greu de dirijat o masina la 40 de tone decat una la 1,3 tone..... poate am drepatate. nu stiti decat sa ne acuzati dar voi nici nu stiti sa mergeti bine cu bicicleta... sergiule sa fi tare si sa treci peste toate. Dumnezeu sa fie cu tine.
Postat 11 Februarie 2014, 09:33 de OLTEAN FLORIN
vorbe
Hai sa lasam acuzele si comentariile, ca nu isi mai au nici un prisos, sa zicem un ,,Dumnezeu sa-i ierte pe cei doi care si-au pierdut viata, foarte tineri si la toti care dispar dintre noi in accidente,,. Ca nu stim niciunul dintre noi cand ni se poate intampla....
Postat 10 Februarie 2014, 21:38 de flo
Farcas....grea e limba romana
Farcas Vasile Ilie, daca tu intelegi ceva din ce ai scris, bravo. Baiete, nici un sens nu are propozitia aia. Si de muuuulti ani, sinteti se scrie corect sunteti. Cand faci pauza la condus, mai pune mana pe o carte, nu strica banii pe curve :)
Postat 10 Februarie 2014, 21:18 de HTC
amatori vorbesc
nu comentati daca sinteti in necuostinte de cauza vorbe de la amatorio ca pescuitul
Postat 10 Februarie 2014, 18:29 de farcas vasile ilie
sunteti prosti
ba voi sunteti prosti , va luati de soferi ca de niste carpe , * voi nu stiti ce greu ii sa-ti castigi o paine pe tir, io stiu asta ,
Postat 10 Februarie 2014, 17:18 de Altu
soferi colegi
dumnezeu sal odihneasca am facut drumul impreuna pe ungaria lam ajutat sa-si aseze marfa
Postat 10 Februarie 2014, 16:14 de farcas vasile ilie
CONDOLEANTE
In Dorohoi a ramas un copil de 9 ani fara tata. Condoleante familiei si putere sa treaca peste aceste momente tragice.
Postat 10 Februarie 2014, 15:51 de DOROHOI
oameni fara caracter
normal ca soferii de camion le vor lua apararea, iar restu ii vor acuza. pacat ca acesti "profesionisti" nu sunt in stare sa isi recunoasca greselile. dar na, ce sa faci, majoritatea (nu toti), nu prea au multe scoli. sunt fara coloana vertebrala. si astfel nu pot sa isi recunoasca greslile. cauta mereu motive sa se acopere. ca programu, ca oboseala, ca...etc. Frate, daca nu esti n stare, lasa pe altii. si soferu asta avea 25 de ani, probabil nu ffff multa experienta. probabil i-a zis la cel care era cu el in cabina: fii atent ce tir am, fii atent ce merge, ii dau in gura. da o fi uitat ca nu prea se pricepe la condus. si in cazul de fata, sunt convins ca nu programul si oboseala au fost de vina, ci atitudinea lui. Macar atata demnitate aveti sa recunoasteti cand gresiti
Postat 10 Februarie 2014, 09:00 de HTC
eronim esti dus
eronim te-ai bagat aca musca-n-zama fara sa iti dai seama ce vorbesti. habar nu ai de condus,nici nu pun la socoteala un camion. ai si tu o masina mica pe care o conduci doar duminica si in louri neaglomerate. circulati cu conservele alea ziua fara faruri si noaptea cu PROIECTOARELE DE CEATA, drept ca urmare un sofer de camion care a condus o noapte intreaga, la sfarsitu programului e la pamant. acei soferi nu merg tare pentru ca au iesit si ei la plimbare si le place adrenalina, asta e serviciu care ii aduce painea pe masa. iar daca mergi cu 40 dupa unu ca tine, nu se va incadra nici o data in program. apropo amenzile la camioane incep undeva de la 4000 RON nu de la 160RON.
Postat 10 Februarie 2014, 01:27 de andrei
incredibil dar adevarat nu tevom uita florin
TOTI SUNTETI BUNI DE GURA CAND E VORBA DE ARUNCAT SI DE PUS VINA PE ALTI STOP ACIDENTELOR VIATA ARE PRIORITATE TREBUIE PUS PICORUL IN PRAG ODATA CA ASEA NU SEMAI POATE TRAI
Postat 09 Februarie 2014, 23:38 de soso
ROVINIETA
daca n-ar exista soferii de tir, ar ramane pietele si magazinele goale,iar unii dintre cei care comentati de rau la adresa soferilor de tir, sunteti acei care daca intrati intr-un oras gen cluj,arad,timisoara ,faceti apel la localnici sau la soferii de taxi sa va dirijeze pentru a nu va pierde,pe cand soferii de tir strabat toate tarile.In localitatea in care s-a petrecut acest accident nici trotuare nu exista ,toata lumea circula pe sosea cu vaca,calul,porcul,caruta etc.,problema cea mai mare este infrastructura.Dumnezeu sa-i ierte pe toti care isi pierd vietile pe soselele din Romania.
Postat 09 Februarie 2014, 22:44 de platitor rovinieta
Nenorocitiii
pentru toti oameni care le plac sa comenteze despre soferii de tir vedeti-va de treaba voastra ca habar nu aveti cu ce se mananca. si in plus de toate drumurile de la noi din tara sunt jalnice si restrictii peste restrictii si cu toate astea politia abia asteapta sa taxeseze soferii de tir. fratilor si eu sunt sofer de tir si stiu ce inseamna. asa ca lasati comentariile voi sunteti cu masini mici acasa la familiile voastre zilnic, noi ne chinuim pe afara sa aducem un ban la familie si ne riscam vietile. Dumnezeu sa il ierte pe soferul de botosani ca era cunoscut aici printre noi.
Postat 09 Februarie 2014, 21:39 de Gabriel
Fraieri
ati criticat ca niste fraieri un om care va pleca nevinovat in pamant fara sa aveti habar despre ce vorbiti
Postat 09 Februarie 2014, 20:50 de bmc
Se va tot muri pana cand nu vor fi autostrazi ! E clar ?z
Romania are cei mai multi morti pe sosele si cele mai putine autostrazi din Europa. Asta va spune ceva ? Independent de erorile sau prostia unor soferi, un lucru ramane cert : cat timp de la Oradea spre capitala se vor face 10-12 ore de mers, cu carute, cai, oboseala, drumuri praf, stres, vor muri in continuare oameni. In Germania cele mai multe accidente mortale au loc pe drumurile nationale si nu pe autostrazi. Spune si asta ceva ? Singurii care castiga sunt firmele de pompe funebre. Restu-s povesti sau realitati trunchiate.
Postat 09 Februarie 2014, 20:11 de Nelu
..
Daca exista autostrada chestia asta nu se intampla.
Postat 09 Februarie 2014, 20:05 de ?
nu criticati
nu mai criticati atata soferii de tir. stiti doar sa criticati, voi dormiti cand ei fac tot posibilul sa termine cursa si sa duca un ban acasa, credeti ca e placut sa nu-ti vezi familia si copiii crescand? va spun eu ca nu. tata e sofer, am fost cu el in toata europa si va garantez ca nu doar la noi se intampla chestii de genul asta, doar ca la noi sunt mult mai mediatizate decat peste granita si surpriza statistica arata ca atunci cand circula camioanele sunt mai putine accidente de cat atunci cand sunt restrictii, fapt care se vede in cifre.
Postat 09 Februarie 2014, 19:48 de claudiu
mai usor cu vorbele aiurea
pt toti astia care vorbesc de transporturi ..lua'ti o pauza baieti..habar nu aveti pe ce lume traiti..si apropo horga sau cum te cheama timpul zilnic de condus este de 9 ore..asa ca da-va in pana mea de idioti..asa-i romanu e bun de vorbe numai
Postat 09 Februarie 2014, 19:11 de adrian
Pacat de oriceare viata omeneasca!
Ar trebui pus piciorul in prag si dat niste amenzi usturatoare la patroni care si la ora actuala platesc soferii la km si cu asta obliga pe sofer daca vrea sa cistige bani mai multi sa faca multe smecherii.Nu comentezi care e de vina in accident nu am vazut numai din tv la stiri dar unul dintre ei a gresit ori pe moment ori cind s-a pus la volan obosit.Si referitor la alte comentarii de mai jos nici nu imaginati cite accidente se produc si din cauza masinilor mici care nu au rabdare sa mearga cu 80km la ora nu apreciaza viteza masini din contrasens se baga in depasire si soferul de camion sa evite face niste manevre bruste fie frina ,fie directi si daca se intimpla ceva masina mica scapat si pleaca si ramin ceilalti pe loc si vin comentariile ca SOFERUL DE TIR bla bla bla.Dumnezeu sa-l ierte!
Postat 09 Februarie 2014, 15:19 de Eu
ACCIDENTAT DE TIR
Pentru alina: Sa ştii ca eronim are dreptate,se cred şefii şoselelor şi nu numai atât,pentru că patronii lor sunt oameni cu bani şi influenţă se cred mai mult de atât. Tot in zona Alesdului am avut accident frontal cu un tir care a tăiat curba(eu fiind cu maşină mică) şi ghici cine a fost de vină?Eu!!! Poliţista a trecut in PV ca eu am acrosat tir-ul şi l-am împins in şanţ.Ştii de ce? Pentru ca tir-ul era al lui Hodisan membru in politică si acesta era prieten cu şeful de la circulaţie din Alesd care i-a dictat prin telefon PV-ul poliţistei din zona. Pe treaba asta am stat doi ani prin tribunal si am câştigat in cele din urmă. TRAGE TU SINGURA CONCLUZII!!!!
Postat 09 Februarie 2014, 14:51 de CABA CALIN
loc accident
nu cred ca au vreo legatura acele urme de frana cu faptul ca soferul tirului de la cecconi a vazut celalalt tir. din foto se observa ca in curba respectiva nu ai vizibilitate, urmele de frana sunt destul de lungi, deci nu cred ca motivul franarii este faptul ca l-a observat pe celalalt circuland pe contrasens.
Postat 09 Februarie 2014, 14:43 de me
pentru eronim
De ce criticati soferii de tir? Reiese din cuvintele care le-ati scris ca nu aveți nici o cunostinta despre soferii de tir. Din contra cei cu masini mici se cred patronii soselelor. Se vede ca nu esti informat nici de faptul cate accidente se intampla in lumea asta. Si nu doar cei cu camioane. Si de unde stii tu cum gandesc soferii de tir? Daca tu gandesti asa, asta nu inseamna ca toata lumea gândește la fel ca tine! Mai bine spune Dumnezeu sa-l ierte! Si inca ceva fii fericit ca nu erai tu prin zona si ca nu s-a intamplat asa ceva in familia ta!!! La urma urmei toti suntem oameni si nu trebuie sa judecam pe nimeni.Numai ei stiu ce s-a intamplat acolo, restul sunt doar presupuneri!
Postat 09 Februarie 2014, 14:31 de alina
ce trenuri...
peste tot in lume circula camioanele pe drum. problema e la noi, ca majoritatea soferilor de camion sunt cam nesimtiti, se cred stapanii drumurilor. pur si simplu ii sfideaza pe restul participantilor.. in cazul de fata, a avut ghinionul sa se ciocneasca cu un alt camion. probabil datorita oboselii, vitezei excesive....cine stie. sunt convins ca acel sofer de botosani, era ceva de genu: pot taia orice curba, doar sunt sus in cabina, daca vine fraieru cu masina mica, se da la o parte, ca altfel ma urc pe el. Asta e gandirea a 90% din soferii de camion din Romania. Au impresia ca se pot pisa pe soferii de masini mici. doar ca uneori din fata nu vine o masina mica, ci un alt camion.
Postat 09 Februarie 2014, 13:21 de eronim
masuri pt cfr marfa si transporturi
Daca se organiza cfr marfa ca toate tirurile ce tranziteaza Romania sa faca deplasarea cu vagoane cfr platforma pana la granita sau statie cfr cea mai aproape de destinatie nu ar fi circulatia asa agomerata si nici accidente cu tituri,care nu cam respecta reguli de depasire si viteza ,precum si timpii de condus de 8 ore.Ar avea de munca cei de la vagoane marfa si sar face rentabila cfr marfa. SA auzimde bine!
Postat 09 Februarie 2014, 11:57 de horga ioan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON