URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2018, 13:40

Accident la Stâna de Vale: Trei orădence au ajuns la spital direct de pe pista de tubbing

Accident la Stâna de Vale: Trei orădence au ajuns la spital direct de pe pista de tubbing foto generic, Facebook Ski Stana de Vale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenție, dacă aveți planuri de mers la zăpadă în acest sfârșit de săptămână! Trei orădence aflate într-o minivacanţă la Stâna de Vale au ajuns la spital, după ce s-au accidentat pe pârtia de tubbing, unde zăpada topită cu o zi mai devreme a îngheţat, transformând pista într-un veritabil patinoar.

„Noi ne-am dus miercuri, pe pistă, nu ne-am dat seama că e atât de alunecos, însă nici nu ne-a spus nimeni nimic”, a povestit, vineri, pentru BIHOREANUL, una dintre orădence, supărată că angajaţii firmei care administrează pârtia nu le-au atras atenţia că pista este periculoasă.

Cele trei femei au pornit în jos una după cealaltă. „Prima dintre noi a prins o viteză atât de mare, încât colacul a sărit peste marginea de zăpadă, iar ea a aterizat în cap. A leşinat pe loc”, a explicat femeia.

Între timp, de sus pornise cu colacul şi cea de-a doua orădeancă, iar soţul ei, de teamă să nu se lovească de prietena ei care zăcea inconștientă pe pârtie, a sărit să o oprească.

„A reuşit să intervină, însă, din cauza vitezei, ea a zburat de pe colac şi s-a lovit rău la spate. A rămas şi ea întinsă pe pistă”, a spus orădeanca.

Pornită în urma celor două, orădeanca a fost oprită la timp de soțul prietenei sale. „Vă daţi seama, dacă dădeam peste ele, ce s-ar fi întâmplat! Am avut noroc, am doar câteva contuzii la coaste, însă dor îngrozitor”, a mai povestit femeia.

Toate cele trei orădence au fost scoase de pe pistă de salvamontiştii aflaţi la baza pârtiei, iar ulterior preluate de echipaje ale SMURD Bihor și duse la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Județean. Primele două femei accidentate au și rămas internate, în vreme ce a treia a refuzat.

Contactat pe această temă, șeful UPU-SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea, a precizat că nici una dintre cele trei orădence nu va rămâne cu sechele de pe urma nefericitului accident.

Pe de altă parte, şeful Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul de pe pista de tubbing din Stâna de Vale a fost un caz singular. "În luna ianuarie, au fost în total 9 persoane accidentate în zona de agrement din Stâna de Vale. Alte 4 persoane au fost rănite pe pârtie, iar 3 în afara zonei de agrement", spune Pinter.

În aceeaşi perioadă, în Vârtop s-au produs 33 de accidente, dintre care 23 pe pârtia Piatra Grăitoare, iar 10 în apropierea ei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Statiune condusa de retarzi
Foarte tare. Ati avut si voi 3 turisti pe care i-ati si bagat in spital. Bine ca n-au murit. Acesta este 'turismul popular MANELIST romanesc', in anul 2018. Ultima data si probabil in veci altul, am fost la Stana de Vale acum vreo 5 ani, iarna. M-am cazat la Iadolina, conditii decente nimic de spus, doar ca toata noaptea mi-au URLAT in cap snowmobil-urile lui Victoras Micula si a catorva amici de-ai lui. Faceau curse la 3 noaptea taman prin parcarea hotelului, printre masinile turistilor. Pe cine sa suni? Pe cine sa anunti? Cui sa reclami pe acel copil ratat? Atunci am inteles ca toti de-acolo sunt slugile familiei Micula, toti sefii de institutii din zona.
Postat 02 Februarie 2018, 15:37 de User anonimizat
Saraca Stana de Vale...
Asa-i cand in loc de cap stau picioarele... administratorii de acolo sunt praf!!! Dupa modelul de organizare european drinks....din pacate...
Postat 02 Februarie 2018, 14:12 de cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON