URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2012, 11:50

Accident grav pe bulevardul Dacia: un vitezoman a spulberat două femei pe trecerea de pietoni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Dacia cu puţin timp înaintea orei 11.00. Potrivit martorilor oculari, dar şi agenţilor de Poliţie aflaţi la faţa locului, în dreptul trecerii de pietoni de lângă restaurantul Colors, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Decebal spre strada Transilvania, pe prima bandă de circulaţie a oprit, pentru a acorda prioritate unor pietoni, o autoutilitară model Dacia Logan.

Pe banda a doua, însă, se deplasa cu viteză un Passat argintiu metalizat, înmatriculat în Bihor (BH-11-LHD), al cărui şofer nu a schiţat nici cea mai mică intenţie de a opri înaintea zebrei. "A surprins din plin două femei, pensionare. Pe una a aruncat-o la 15 metri, pe cealaltă la 20. Când au venit cei de la SMURD, abia mai respirau. Priveliştea era groaznică. Uneia i se mişcau mâinile şi pieptul ca la găinile care au capul tăiat", a povestit unul dintre martorii oculari.

Cele două femei rănite, ambele din Oradea, au fost duse de urgenţă la Spitalul Judeţean, una dintre ele, în vârstă de 64 de ani, fiind în comă, iar cealaltă, de 61 de ani, conştientă, dar tot în stare gravă. "Cele două victime au suferit politraumatisme şi fracturi multiple, inclusiv la nivelul capului, mâinilor şi pieptului. Ele se află acum în investigaţii", a declarat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor.

Agenţii Poliţiei Rutiere au măsurat alcoolemia şoferului vinovat de producerea accidentului, stabilind că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Bărbatul, un orădean de circa 35 de ani, era singur în maşină, iar pe parcursul cercetărilor stătea în preajma locului accidentului însoţit de o femeie care părea a fi soţia sau prietena sa. Interpelat de jurnalişti, bărbatul a încercat să scape de întrebări susţinând că nu el a fost la volanul maşinii. Era calm, iar pe faţa sa nu tresărea nici un muşchi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
PT "UNU"
Referitor la comentariu ca "romanul stie doar sa critice"....intradevar ...pt un moment de neatentie poti ajunge sa platesti toata viata....is convins ca poate soferul are remuscari....dar sa presupunem ca in loc de femeile alea in varsta ar fi 2 copii...si sa presupunem ca ar fi copii tai....AI MAI GANDI LA FEL???
Postat 10 Iulie 2012, 08:07 de Andrei
romanul stie doar sa critice
Puneti`va si in locul lui cristian bradea.Credeti ca el a vrut sa le loveasca pe cele 2 doamne??Poate avea niste probleme urgente,de care voi restul care stiti doar sa va dati cu pararea habar nu aveti,asa ca nu mai judecati,ptr ca si eu mi-am pierdut un parinte in accident si nu judec pe nimeni.Doar Dumnezeu poate sa judece si nu voi !!!
Postat 09 Iulie 2012, 13:11 de unu
parpika si militienii
gamias pla in mata, mary, vedea o as pe mata zub rotile criminalului astuia si apoi sa ne povestesti de ginduri bune si rezonante, timortii ma tii de currrrrva proasta....
Postat 29 Iunie 2012, 01:42 de garcea
stop
Nu mai aruncati cu pietre !Raul produce rau !Ar fi bine sa ne rugam pt. acele femei sa le dea d-zeu sanatate.Rugaciunea si gandurile bune produc in univers o rezonanta care se revarsa asupra noastra.In schimb ura si gandurile negre, din oameni rai, ne vor face diavoli.Sunt momente in viata cand fiecare platim pentru ceva sau cineva si sa nu credeti ca acel tanar nu sufera pt. cele intamplate.Asta cred eu !Sa incercam sa fim mai buni .Iar daca acum ii cunoastem numele soferului, asta nu schimba cu nimic cele intamplate.
Postat 22 Iunie 2012, 12:06 de mary
Numele...
Numele inconstientului, nesimtitului si nemernicului este bradea cristian (am scris cu litere mici intrucat atat merita) Masina aceea se opreste de la 50 km/h la 0 in 9,6 m, iar de la 100 km/h la 0 in 37,6 m, iar masina aceea este oprita la mai bine de 30 m de trecerea de pietoni, asadar calculati si voi cam ce viteza avea acest imbecil. Dat fiind faptul ca avea de trecut de o trecere de pietoni (in fata cofetariei Perla), de un sens giratoriu si inca o trecere de pietoni! Sa nu uiti bradea cristian ca si tu vei fi candva pieton, in cazul in care nu te vei ocupa cum trebuie de cele doua doamne! Sunt convins ca nici nu au apucat sa il vada!
Postat 22 Iunie 2012, 09:49 de SCHEIN
Rr
Esti un nenorocit de sofer. Si mama era la fata locului, daca nu se intoarcea din drum sa raspunda la telefon atunci cu siguranta era si ea in aceeasi situatie. Inchisoare pe viata ii doresc!
Postat 22 Iunie 2012, 00:50 de Bb
orice
va raspunde cu ce?1 an cu suspendare????pariez orice ca mai mult decat un dosar penal amarat nu i va face,nu,nu se poate intampla oricui!!!!!!!cand faci un preinfart e altcv,nu compara gestul de a merge printr o intersectie care ii dotata si cu treceri de pietoni ca un bou parvenit ce esti....cu o actiune a corpului involuntara,cum ar fi un preinfart sau orice alta chestie de genul!!!datorita ratiunii s a intamplat ceea ce s-a intamplat!o zi buna!
Postat 21 Iunie 2012, 09:27 de adi
Nu judeca
Aveti grija cum conduceti si mai terminati odata !Cine sunteti sa tot judecati la nesfarsit ? Chiar credeti ca nu-i pare rau la aceasta persoana ? S-a intamplat si va raspunde pentru asta ! Se poate intampla oricui ; asa este. Poate se-ntampla sa adormi la volan sau ai alte probleme de sanatate, faci un preinfarct doamne fereste."Cunoaste-te pe tine insuti " Socrate. Stii ce inseamna a te cunoaste pe tine insuti este cea dintai cerinta pe care ne-o porunceste ratiunea;este temelia cunoasterii si a intelepciunii. O zi buna !
Postat 21 Iunie 2012, 08:30 de MARY
orice
orice s-ar intampla,soferul nu o sa faca arest,deoarece in cazul cel mai rau,daca o sa moara vreuna sau ambele...o sa primeasca cu suspendare,nimic cu executare(omor din culpa).In Romania faci arest doar in 3 cazuri:1 daca ai consumat bauturi alcoolice si ai omorat pe cineva,2 daca ai fugit de la locul faptei,3 dac nu-ti recunosti fapta,astea conform majoritatii proceselor dintre soferi si pietoni sau fosti pietoni!
Postat 21 Iunie 2012, 07:43 de adi
mai terminati
Asa enervent e cand auzi "i se putea intampla oricui" .... NU-I ADEVARAT. Mi se putea intampla doar daca eram pieton, dar la volan niciodata, pentru ca eu si multi alti soferi cu bun simt nu conducem ca niste maniaci.
Postat 20 Iunie 2012, 17:32 de gogu
un criminal
normal ca nu i s a miscat nici un muschi pe fata, e un criminal cu singe rece, care in loc de pistol s a folosit de masina si chiar din acest motiv va scapa nepedepsit.... Vai de noi si tara asta de cacao in care traim....
Postat 20 Iunie 2012, 15:47 de sp goe
pt. adrian cris
OK articolul pana la sfarsit cand a tasnit setea de sange caracteristica Romaniei de azi - ce ai fi vrut \" jurnalistule\"... sa primesti un interviu de la sofer despre cum a distrus 2 vieti si chiar pe a lui ? nici pe fatza ta tampa nu cred ca tresare vreun muschi cand scrii tampenii zi de zi si crezi ca o faci cu talent. Nu stim cine e soferul, nu cunoastem victimele, nu intelegem de ce viata poate fi si asa - insa TOT ce conteaza e sa invatam ceva din intamplarile astea nefericite. Stim cu totii ca e suficient o singura data sa gresim. Si cine nu greseste?
Postat 20 Iunie 2012, 10:30 de goe
ptr jigodii
andrei nu esti tu cumva gabor nu fratele tau rupea podurile cu bmw mort de beat politist si el de altfel ca daca esti tu fraiere si ai demnitatea sa recunosti tu esti un mare gunoi si ar fi bine sati tii gura dracului ca tu esti primul care nu respecti legea cum poti sa aperi un gunoi care nenoroceste 2 femei care traversau regulanentar mare **** esti.
Postat 20 Iunie 2012, 07:39 de ZUZU ZUZU
cel cu comentati aiurea
degeaba zici tu ca oricui i se poate intampla. daca respecti regulile de circulatie si nu gonesti ca un nebun cred k sansele sa faci accident sau sa lovesti pe cineva pe trecere sunt de un milion de ori mai mici decat dak conduci cum a condus dobitocu cu passatu'. Pt chestii de astea ar trebui confiscate masinile, data viitoare sa se invete sa nu mai apese pe accelereatie ca un DOBITOC
Postat 19 Iunie 2012, 23:17 de Blaxk
pedeaosa
Asteptam sa ne informati pe viitor, ce pedeapsa a primit cetateanul din imagine vinovat de producerea accidentului. OARE DE CE NU SCRIE PRESA CE PEDEAPSA PRIMESC VINOVATII IN ACCIDENTE RUTIERE ??
Postat 19 Iunie 2012, 22:59 de tot eu
asigurare
DESTEPTUL ARE ASIG.RCA LA EUROINS GREU VA PLATII DESPAGUBIRILE VICTIMELOR CSA A SANCTIONAT PE DIRECTORUL DIRECTIEI DAUNE EUROINS CU 10000 RON PT. PLATA CU INTIRZIERE A DAUNELOR PESTE TIMPUL PREVAZUT IN LEGEA ASIG.
Postat 19 Iunie 2012, 21:05 de lya
victime
politia rutiera de ce nu il aresteaza pt. vatamare dar nu din culpa ci cu intentie vrea sa spuna ca nu stia de trecerea de pietoni in zona unde se deplaseaza zi de zi.
Postat 19 Iunie 2012, 20:43 de doru
pt andrei
Andrei draga: nu e nevoie sa cunoastem un idiot care loveste 2 persoane pe trecerea de pietoni. Majoritatea sofam dar e o regula de aur: in preajma unei treceri de pietoni se reduce viteza pana la limita evitarii oricarui pericol, si legiuitorul a statuat asta tocmai pt situatiile in care nici pietonii nu se asigura cand vor sa traverseze strada. Asa ca lasa-ne cu morala ta de 2 lei ; n-ai mai vorbi asa daca un apropiat al tau ar fi in locul uneia din cele 2 femei.
Postat 19 Iunie 2012, 20:23 de luky
comentati aiurea
din pacate , voi cei care aruncati atat de usor cu pietre , ar trebui sa va priviti in oglinda. altfel nu ati spune astfel de lucruri denigratoare despre persoane pe care nu le cunoasteti. cuvintele pe care le folositi, tonul vostru , toate parerile voaste sunt dupa " un pahar de spritz". sa nu uitam ca majoritatea sofam deci ni se poate intampla si noua, oricand. cauzele le stabileste politia si nu voi. opriti va din " latrat".
Postat 19 Iunie 2012, 18:45 de andrei
semnalizare mai bună
se poate îmbunătăți modul de semnalizare a trecerii de pietoni respective cu indicatoare mai mari, presemnalizare, avertizare luminoasă interminentă. nu doar șoferii trebuie au de învățat din acest caz ci și cei responsabili cu infrastructura rutieră. dacă nu vrei să se întâmple un accident, îți iei toate măsurile să îl previi
Postat 19 Iunie 2012, 18:16 de 0mu
.....................
Doamne, bate-i si pe cretinii care pun avariile pe acolo, pe banda 1, si nu ai drum liber desi nu vrei sa faci secanta ci doar tangenta cu Giratoriul !!!!!!!!! Niste MARTZAFOI IMPUTZITZI !!!!!!!!! CARE ISI IAU O PIZZA DE LA DOR BOB !!!!!!!!!!!!!! SAU TZIGARI !!!!!!!!! Faceti cale libera, soferilor!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Iunie 2012, 16:55 de UNA
un taran prost
Imi place comentariul tau "sobi cehul ungur" ; cata dreptate ai. Da poate intr-o zi da si peste ma-sa un tir si atunci nu va mai sta asa relaxat. Freza aia de taran prost ... spune tot. Mortii ma-sii
Postat 19 Iunie 2012, 16:51 de monica
REGULI
Pentru ca o societate să poată funcţiona există legi, regulamente, reguli etc. Acestea au fost adoptate deoarece din cele mai vechi timpuri oamenii şi-au dat seama necesitatea existenţei acestora acestora. Regulile de circulaţie sunt unanim acceptate chiar la nivel mondial. Ca şofer NU AI NICIO SCUZĂ atunci când produci un asemenea eveniment mai ales că victimele se aflau pe trecerea de pietoni şi pe banda 1 era oprit deja un autoturism. Repet legile sunt făcute să fie respectate, dar presupusa lipsă de prevedere a victimelor nu poate fi evocată sau mai rău să scuze un "criminal". Poate dacă am gândi drept am fi mult mai departe şi mă refer la civilizaţie.
Postat 19 Iunie 2012, 16:22 de ALEXANDRU
durere
Sa ne fereasca D-zeu de ceasul cel rau.Vai cat de rau imi pare... Poate ca si acele femei nu s-au asigurat la trecere.Cine stie.. Pacat si de acest tanar si de acele femei .
Postat 19 Iunie 2012, 15:39 de MARY
fain
fatza lui,tricoul lacosti,passatul second din jermania(ca doar nu o caruta noua de pe la noi,e sub demnitatea lui)100%tdi,cu" aproape" toate rosii,"frumusetea"naturala a lu' pitzi,spun multe despre poporul asta,facem pariu ca pa listingul muzical al tdi-ului nu gasim concertele filarmonicii din viena dar 99%il gasim pa wonderboi(nu stevie wonder)sau gioniorufiom...
Postat 19 Iunie 2012, 15:20 de sobi cehul ungur
E un accident..Se intampla peste tot
Cel mai probabil, autorul accidentului se certa cu nevasta/amanta, iar femeile au trecut fara sa mai vada ca vine omu cu masina, preocupat sa urle la femeie. E un accident, nefericit cum sunt toate, da nu e nici primu, nici ultimu. Nimeni nu le provoaca constient, nimeni nu le premediteaza. Raman la parerea personala ca, Oradea are printre cei mai multi soferi alienati din Romania dar nici pietonii nu sunt departe. In Oradea, se traverseaza peste tot, prioritatea e socotita religie sau chiar Dumnezeu, dar nu e chiar asa. Poate ca ar fi bine, si o stipuleaza si legea, chiar de ar fi sa traversam pe trecere, sa ne asiguram, ca sa nu facem dupa aia ca si puii dupa taiat ! Un pic de prevedere, bun simt si in final grija pt viata noastra nu strica ! In final, nu respectarea legii ne salveaza in primul rand, ci mai degraba bunul simt !
Postat 19 Iunie 2012, 15:11 de sticks
titlu
@avem ADMINISTRATIA D: eu zic sa o lasi mai moale cu trasul de gaz din brichete pe nas mai baiatule. cu cat scrii mai mult, cu atat arat cat de cretin esti. si degeaba iti schimbi numele, stitul tau de copil oligofren este inconfundabil.
Postat 19 Iunie 2012, 14:46 de -_-
CRED
CRED CA SOFERUL ERA IN STARE DE SOC!!!!!!!! NU REALIZA CE I S-A INTAMPLAT ! O FRACTIUNE SI TI S-A DUS DRACULUI TOATA VIATA CU VIITORUL EI CU TOT !!!!!! SI ALEA 2 FEMEI, POATE VREUNA DIN ELE A PASIT INVOLUNTAR PE ZEBRA, BANDA 1 LE-A DAT PRIORITATE, CA NA, ITI IA POLITIA CARNETUL SI ALA DE PE 2 ... PAS !!!!!!!!!! IAC-ASA, DESTINE FRANTE !!!!!!!!!!
Postat 19 Iunie 2012, 14:22 de UNA
Bolo
Mai putine babe in lumea asta...
Postat 19 Iunie 2012, 14:20 de Bolo
LACOSTE !
POATE E UN INCREZUT SI UN IMBUIBAT, CARE SPERA SA SCAPE!!!!!!CA DOAR TRAIESTE IN ROMANIA SI MAI ALES IN ORADEA!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Iunie 2012, 14:16 de UNA
avem Primar
ce fac ca sa apere cetateni de moarte, nimic oligofern, de ce? ca doua babe au iesit din case pe caldura asta ? si mai mult faptul ca nu opresc la zebra inseamna pile si spaga unde trebuie, oligoferan esti tu ca nu te duce mintea decat la HORROR :)))) wwwooooowwww horrror la spaga!care opreste la trecere aproape nimeni si pe rosu trec dupa pietoni :))))NEBUNI fug de realitate :HOOOORRRRROOOORRR ia spaga si pilele din Primarie, politie !
Postat 19 Iunie 2012, 14:03 de avem ADMINISTRATIA D
vai s-amar!
multa sanatate victimelor si puşcărie gârlă nemernicului grabit. [birtul e Colors, numa' zic]
Postat 19 Iunie 2012, 13:21 de mosubibe
alcoolemie
Politia masoara alcoolemia dar de droguri le verefica ?... foarte multi conduc masinile drogati.... la magazinul de pe malul crisului vin masinile intromba aporape ca te calca ... vin isi trag portia de stupefiante si urca in masina si merg mai departe... odta nu am vazut politia sa'i opreasca sau sa ieie masuri... masuri ar trebui luate si la acel trecere de pieton .. anual mor oameni si ajung la spitale din cauza accidentelor de acolo... masuri domnii Politistii MASURI !!!!!
Postat 19 Iunie 2012, 13:06 de Gibort
titlu
@ce sa le faci: esti un oligofren!
Postat 19 Iunie 2012, 12:23 de -_-
dragele de ele nu au stat in BISERICA :)))
greu cu noi cu SATANA in biserica si pe sossea unde sa mai scapam de atata rau :)))) la varsta lor normal ca le a ZBURAT , articulatii terminate.
Postat 19 Iunie 2012, 12:15 de ce sa le faci!
etnobotanice
deci nu era baut,dar o explicatie logica exista?cum a observat jurnalistul ca individul nu schita nici un gest,am impresia ca genul asta de oameni fara remuscari sunt doar pshiopati si...drogati.Presupun doar,poate asa e firea lui,un lucru e clar din aspectul prezentat,a lovit doua persoane pe trecere de pietoni de asta e clar vinovat fara prezumtia de nevinovatie,circumstantele sper sa le stabilieasca ancheta,daca a consuma ceva stupefiante sa aiba carcera cat mai grea si de lunga durata.Asemenea oameni nu au ce cauta in societate.
Postat 19 Iunie 2012, 12:12 de curios
Vaii
Rahatii astia n-ar mai trebui sa conduca .Precis era GRABIT.Despagubiri mari despagubiri ar trebui sa le dea acum daca nu cumva vor muri.il stiu pe ratatul ala.Mare "smecher"
Postat 19 Iunie 2012, 12:07 de c-man
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON