URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2012, 11:06

Accident teribil în Episcopia: Un motociclist a murit călcat de o cisternă, după o depăşire prin dreapta (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un motociclist orădean în vârstă de 57 de ani a murit vineri dimineaţă, după ce a fost acroşat de o cisternă pe strada Matei Corvin. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, motociclistul a depăşit, "neregulamentar, prin partea dreaptă", o cisternă condusă pe banda întâi de un tânăr de 32 de ani din comuna Girişu de Criş.

La un moment dat, probabil din cauza vitezei, motociclistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, chiar în faţa maşinii, care l-a prins sub roţi.

"Întâmplător în zonă se afla un echipaj al Ambulanţei, cu asistentă, care se deplasa la o solicitare la Diosig, dar care a văzut întreaga scenă şi a oprit. Echipajul i-a acordat primul ajutor, iar în acelaşi timp a solicitat un echipaj specializat, de la SMURD. Pacientul a fost politraumatizat, era în stare foarte gravă. La solicitarea de la Diosig a fost trimisă o altă maşină", a declarat BIHOREANULUI dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.

În ciuda eforturilor medicilor de a-l resucita, motociclistul a decedat la scurt timp, din cauza numeroaselor răni suferite.

Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
eu
din pacate a murit un om nevinovat.nu s-a facur nici o depasire pe dreapta, din spusele soferului profesionist nu l-a vazut din cauza cabinei prea mari. si cum legile in romania sunt interpretabile soferul o sa scape basma curata. sa speram in dreptatea divina.
Postat 10 Aprilie 2012, 21:24 de eu
moto
deci nu imi vine sa cred ca cineva pe doua roti afacut in acel loc strimt depasire pe dreapta in curba si nici aceea nu pot sa cred ca cisterna a mers pe banda 1 ca acolo tot timpul sunt masini parcate.INTRABATII PE TOTI CEI PE 2 ROTI,BICICLISTI,SCUTERISTI MOTOCICLISTI CA CUM TRAG ASA ZISI PROFESIONISTI PE EI.EI NU INCETINESC MAI BINE TRAG PESTE CEL CU DOUA ROTI...CA ASA IS EI......
Postat 10 Aprilie 2012, 11:51 de pip
moto
eu nu stiu ce ii adevarat si ce nu dar va pot zice ce mia zis un vacin care cica a vazut tot accidentul.zic ce e adevarat si ce nu nu stiu.un scuterist si un motociclist venea dinspre oradea spre satu mare pe linga bordura(nici un dobitoc prost de motociclist sau scuterist sa fie el nu depaseste un camion de mare tonaj pe dreapta daca e pe banda 1 masina,asta pt cei care nu au moto sau scuter,iar daca era pe banda doi,dobitocul din camion ca toti soferii de pe marile masin,adica 98% ca 2 %au mototciclete ,nici in cicat nu ia masinile mai mici!!!!dara motocicletele???!!!a tras peste el si cum scria aici cineva si eu am curaj sa bag mina in foc ca a taiat curba )si cum veneau cei doi chiar in curba motociclistul a ocolit dintro data ceva,dar nu a iesit in banda a doua,PRECIZEZ INCA O DATA EU NU AM VAZUT PERSONAL DAR POT SA VA ZIC CA SI EU AM OCOLIT ACEL OBSTACOL NU O DATA...ESTE UN CAPAC DE CANAL...DAR NU AI CUM AJUNGE PE BANDA 2 DAR DACA TOT IN ACEL MOMENT TRECE O MASINA MARE SI TAIE CURBA,SAU NU SEUITA IN FATA SI CHIAR ATUNCI CINEVA SCHIBA DIRECTIA DE MERS PE STINGA IN CURBA CA E POSIBIL ATUNCI TRAGE PE BANDA 1 FARA SA SE ASIGURE,PT CA NUMAI ARE TIMP PT OPRIRE
Postat 10 Aprilie 2012, 11:41 de pip
alo?dl ministru.......
Politia bihor nu are cumva purtatoare de cuvant, care sa faca declaratii pt presa?Sau in cazul de fata purtatorul de cuvant este dl comisar Danciu Viorel?Domnilor mai nou cerceteaza politistul judiciarist "recomandat"fata locului si nu criminalistul? cred ca amandoi, atat dl comisar-sef cat si politistul judiciarist "recomandat"nu-si cunosc atributiile de serviciu.
Postat 09 Aprilie 2012, 09:28 de maricica
putina atentie
Nu stiu cati dintre cei care dau reply la mesaje au permis probabil nici unu. in primu rand poti sa depasesti prin dreapta o cisterna si daca nu incaleca banda, 2 motociclistu nu isi risca numai propria viata, ca daca el vine cu 180 tu cand iesi de pe un drum laturalnic nu il vezi, il omori si tu ajungi papusa in puscarie, 3 eu cred ca cele 99% procente sunt corect puse, dar asa cum ai zis aplicat celor fara permis. in romania a fi motociclist, scuterist sau mai stiu eu e egal donator de organe ar trebui data o lege semnezi pentru prelevare inainte sa primesti permisu
Postat 08 Aprilie 2012, 15:41 de mai sa fie
@moto
Da ! In Episcopia Bihor sunt 2 benzi de circulatie pe sens. Acolo nu se fac depasiri , se face dedublare . Cel ce schimba banda de mers are obligatia : 1- de a se asigura , 2 - semnalizeaza, 3 - trece pe cealalta banda de mers inainte. De vina este cel ce a schimbat banda fara a se asigura. Nu stiu care a schimbat banda dar acela care a schimbat banda de mers fara a se asigura, fara de a lua toate masurile sA o faca in siguranta fara a afecta ceilalti participanti la trafic de pe banzile de circulatie este VINOVAT !
Postat 07 Aprilie 2012, 11:07 de scortosul
moto
99 procente din cei care circula in trafic pe 2 roti fara permis (mopede si biciclete in special) trec prin dreapta celor de pe banda 1. adica depasesc neregulamentar. ma contrazice cineva??
Postat 07 Aprilie 2012, 09:15 de eu
oare?
Trec zilnic pe acolo. Se taie curba aia intr-o veselie de catre cei care circula pe banda 2 (masini mari sau mici, nu conteaza). Daca vii pe banda 1 regulamentar si incerci ca treci de ala de pe banda 2 care merge mai incet , risti sa se urce peste tine pentru ca majoritatea nu isi tin banda si tind sa taie curba.
Postat 07 Aprilie 2012, 07:57 de sofer
prejudecati
stai linistit ca si cu masina sunt destui smecheri care fac slalom, si pun in pericol viata celorlalti. Mai degraba ii condamn pe imbecilii pe 4 roti care merg imprudent, ca aia pot omori si alte persoane nevinovate, pe cand motociclistii isi risca doar propria viata.
Postat 06 Aprilie 2012, 18:41 de daniel
Unii smecheri cu motociclete!
Azi 06.04.2012, pe la ora 17.30 un idiot cu motocicleta facea slalom cu o viteza de peste 120 km/ora, printre masinile care circulau in sensuri opuse, pe banda a-2-a a soselei Oradea-Sanmartin.Oare de ce mai platim politistii de la Rutiera, ca oricum nu-si fac treaba!
Postat 06 Aprilie 2012, 18:36 de Liviu
Da
Acolo e sosea cu doua benzi. Dacă cisterna era pe banda doi si el a mers prin dreapta, nu se considera depasire, iar daca cistefna era pe 1 si nu intre benzi nu ar fi incaput prin dreapta, nu?! Deci cine minte aici?
Postat 06 Aprilie 2012, 12:37 de Eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON