URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2013, 09:20

Accident cu 7 victime în centrul Oradiei, după ce o şoferiţă de 20 de ani n-a dat prioritate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Şapte persoane au fost rănite, fiind şi transportate la spital, în urma unui accident rutier petrecut luni noaptea, în jurul orei 23.15, în centrul Oradiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei bihorene, subcomisarul Alina Dinu, o şoferiţă în vârstă de 20 de ani din Sânmartin, venind dinspre strada Independenţei, nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi nu a acordat prioritate de trecere.

Astfel, aflată la volanul unui Volkswagen, şoferiţa a intrat într-un Citroen condus regulamentar de un orădean de 26 de ani pe drumul cu prioritate din Piaţa Unirii, dinspre Biserica cu Lună spre podul Ferdinand. În urma impactului, Citroen-ul s-a răsturnat pe o parte, chiar lângă Biserica Sfântul Ladislau.

În urma impactului, toate şapte persoane din cele două maşini au fost rănite, însă nici una în stare gravă. "Nu a fost nicio persoană încarcerată şi nu au existat persoane inconştiente. Victimele au suferit multiple contuzii şi leziuni", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la spital de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, de cel de prim-ajutor calificat al Detaşamentului 2 din cadrul ISU Crişana şi de cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea exactă a condiţiilor în care s-a petrecut accidentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
semafoare 0
Si eu am patit-o in acelasi loc - intersectia nu e semnalizata corespunzator pe timp de noapte... nasol! De mentionat ca dupa ora 23.00 nu mai functioneaza semafoarele.
Postat 15 Mai 2013, 14:37 de dan
Q
de vina este cei ce dau permise acelor oameni care nu au nimic de a face cu sofatul dar cum coruptia este in floare nimic nu este surprinzator
Postat 15 Mai 2013, 08:18 de q
...
Dar oare de ce Municipalitatea le permite taximetristilor sa parcheze in fata pasajului ? Seara , vizibilitatea este zero daca vi dinspre Biserica cu Luna catre Teatru...despre asta de ce nu se scrie ??
Postat 14 Mai 2013, 20:49 de Nimeni
pt alin
alin..intersectia o fi in 90 grade insa se vede acolo pana la univesitate si mai departe...doua la mana daca acolo s-ar pune acele bandouri de care spui tu ziua cand functioneaza semafoarele cam cate masini ar trece la un verde tinand cont ca daca nu esti tembel nu poti trece cu mai mult de 10 km /h peste ele...cum spunea cineva mai jos...sunt niste table colorate cu un anumit scop puse acolo...
Postat 14 Mai 2013, 15:53 de clau
PRIORITATE
FEMEIE LA VOLAN PERICOL PUBLIC
Postat 14 Mai 2013, 15:48 de DORU
pt maximilian
draga copile...eu am 23 de ani de condus cu un singur accident minor , deci dute tu la mamica ta, care te-a crescut ,...putoiule! ,....comentariul era o remarca ,pt ca acolo se vor intampla multe accidente fiind unghi de 90
Postat 14 Mai 2013, 15:00 de alin
impozite si taxe
si totusi..... de ce nu pot functiona semafoarele in intersectiile mari noaptea? inteleg ca facem economie de curent si aprindem becurile mai tarziu si avem senme de circulatie in loc de semafoare, dar totusi... cand se intampla accidente si sunt raniti oameni, nu e de datoria noastra a tuturor (adica a reprezentantilor nostri) sa luam masuri?
Postat 14 Mai 2013, 14:10 de me2
Dobitocilor
deci nu conteaza daca sunt sau nu sunt marcaje pe drum daca iei permisu insemanna ca stii regulile daca nu dute'n mata ca ai dat bani pe el si asta deduce la accident ... CLAR !!!!
Postat 14 Mai 2013, 13:47 de maximilian
oradean
@alin....sunt acolo niste placi colorate care se numesc semne de circulatie...daca v-ati fi luat permisul pe bune si nu cu pile ati sti ce trebuie sa faceti la intrarea in intersectie, handicapatilor....iar fraierii cum zici tu, eu le zic criminali la volan, sa nu mai aiba dreptul de a conduce...pana nu invata sa respecte acele indicatoare care au fost puse acolo cu un scop....dar dupa mintea voastra ar trebui bariere la fiecare intersectie ca sa stiti si voi cine are prioritate daca nu merg semafoarele :))
Postat 14 Mai 2013, 11:06 de pieton
informare
De marcarea strazilor nu se ocupa"militzia"
Postat 14 Mai 2013, 11:00 de oarecare
alin
ordinariide militieni nu sunt in stare sa marcheze intersectia aia bine....sa puna dracului niste "bandouri " ca la trecerile de pietoni , ca fraierii care nu vad semnul de cedeaza sa simta ca trebuie sa cedeze trecerea
Postat 14 Mai 2013, 09:51 de alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON