URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2011, 16:12

Abonamentele OTL vor fi valabile doar din a doua zi după achiziţionare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Abonamentele OTL vor fi valabile doar începând cu ziua următoare celei în care au fost achiziţionate.

Conform unui comunicat al conducerii societăţii de transport local, începând cu data de 10 ianuarie, tichetele lunare se vor elibera cu valabilitate începând din ziua următoare achiziţionării lor.

Măsura a fost luată în vederea asigurării continuităţii acestora. Prevederea nu se va aplica însă în cazul abonamentelor de o zi şi al celor săptămânale, a căror valabilitate va începe, ca şi până acum, în momentul emiterii acestora.

Chestionat de BIHOREANUL pe această temă, managerul OTL, Csuzi Istvan, afirmă că măsura este una normală, fiind luată şi pentru a evita fraudele din partea călătorilor fără bilete. "Dacă aveţi asigurare la autovehicul, trebuie făcută cu o zi sau cu 48 de ore înainte de a folosi autovehiculul. La fel, dacă vreau serviciu de transport public, trebuie să fiu prevăzător şi să achiziţionez acest tichet lunar", a declarat managerul OTL.

Csuzi a susţinut că "sistemul nu este o problemă pentru călătorii cinstiţi", ci pentru cei care vor să fenteze şi să circule fără bilet. "Am avut cazuri, şi din păcate au ajuns şi în instanţă, când controlorul a găsit un călător fără abonament, iar călătorul a fugit repede la primul chioşc şi şi-a făcut abonament. Apoi a depus reclamaţie că a avut abonament şi a fost amendat. Actualul sistem este mai sigur: până a doua zi datele se introduc în sistem şi devin perfect verificabile", a afirmat directorul OTL.

Întrebat de reporter dacă totuşi, sistemul nu este în continuare vulnerabil, din moment ce călătorii indisciplinaţi au posibilitatea să îşi facă, în continuare abonamentele pe zi, sau săptămână, care sunt valabile din aceeaşi zi, iar mai mult, pe tichet nu este trecută ora la care a fost emis, Csuzi a recunoscut că este "o imperfecţiune". "Orice sistem are imperfecţiunile sale, însă prin deciziile luate, noi încercăm să le minimalizăm. Se poate cumpăra abonamentul în avans, nu este nicio problemă. Dacă din data de 15 îmi expiră abonamentul, nimeni nu mă opreşte să mi-l cumpăr din data de 5", a tranşat el problema.

Şeful OTL a mai zis că măsura luată este premergătoare sistemului de e-ticketing, unde nu vor mai fi probleme cu identificarea datei şi a orei la care a fost făcut un abonament, subliniind că cel mai probabil în luna februarie va urma depunerea ofertelor din partea firmelor care ar putea implementa sistemul de călătorie cu cartele electronice, după care cel târziu în toamnă orădenii vor putea beneficia de astfel de abonamente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Intrebare
Asi avea o intrebare .Daca abonamentele lunare sunt valabil din ziua urmatore dupa achizitionarea acestuia de ce nu este valabil pe aceiasi zi cand se expira.Deci eu cumpar un abonament lunar din ex. 07 octombrie iar este valabil numai din 08 oct, de ce nu mai este valabil in 07 noiembrie, daca la achizitionarea am piedut o zi?
Postat 05 Noiembrie 2011, 14:52 de Kinga
Hotul tot in castigat iese =))))
Argumentele legate de valabilitatea de a doua zi sunt de inteles, calatorul cinstit trebuie protejat. OK , bun .... dar atunci dece nu se aplica la toate tipurile de abonamente. Hotul care nu-si cumpara bilet este si acum in CASTIG , in momentul in care este prins fara bilet / abonament HOTUL poate achizitiona un abonament de 1 zi ....sau de 1 saptamana care intra la valabilitate in ziua achizitiei si face reclamatia ca defapt avea abonament ( exact ca inainte ). Niste idioti , nici macar nu-si dau seama ca incurajeaza incontinuare infractorii si mai dau declaratii in ziare ca sa se laude cu ce mare KKt au facut.
Postat 15 Ianuarie 2011, 14:13 de Adrian
jegodilor de la OTL
N-ar avea zile nici asti ade la OTL impreuna cu IStvan si controlori , bozgori dracului pun niste preturi mari de iti vine sa meri pe jos , numai unguri sunt la conducerea otl asha ceva nam vazut , murioar toti controlori
Postat 05 Ianuarie 2011, 13:43 de rad
Bataie de joc!
Si mai spun ca sunt in slujba cetateanului! E o bataie de joc ceea ce se face acum. Sper sa se revina asupra acestei decizii.
Postat 05 Ianuarie 2011, 08:01 de elena
Abonamentele OTL vor fi valabile doar de a doua zi
ALOOOOO.NESTIUTORILOR!!!!!!DACA SAR SCOATE BIROCRATIA DE LA NOI DIN TARA AR FII 2 MARI PROBLEME!!!!:prima!!:netrecind banii printre 50 de miini.....nu ar mai putea fura......al doilea!!!:CINE AR MAI LUCRA IN TARA ASTA!!!!80%IS BIROCRATI INTR-UN FEL SAU ALTU...OPS...AM UITAT DE AL TREILEA....ATUNCI RESTUL POPULATIEI AR PUTEA TRAI REGESTE INTR-O TATA...INCHIRIATA LA FMI.
Postat 04 Ianuarie 2011, 08:27 de pip
O mare porcarie!
Daca pana acum Istvan a facut cat de cat treaba buna la OTL, trebuie sa spun ca de data asta a facut o mare prostie. E evident ca aceasta masura s-a luat doar pentru a mai starce ceva banuti de bilete de pe urma celor care au nevoie de abonament, dar care din diferite motive nu au apucat sa il faca la trimp (fie sunt la primul abonament, fie au uitat ori nu au ajuns la timp la chiosc). Scuza cu continuitatea e penibila, mai bine n-o ziceau. Si sa n-o mai dam cu occidentul. In occident iti incarci fain-frumos abonamentul de pe card sau chiar folosesti iPhone-ul pe post de bilet. Acolo autoritatile gandesc in favoarea cetateanului, nu impotriva lui. Acolo, intr-adevar, tendinta e de a simplifica lucrurile, nu de a le complica si a da dureri inutile de cap.
Postat 04 Ianuarie 2011, 03:09 de Alex
prostie
Exemplu practic. Vreau sa circul de luni 10 ianuarie, trebuie sa ies duminica in oras, vrand nevrand ca sa imi cumpar abonament, pentru a fi valabil de luni. Nu inteleg logica cu "continuitatea". Cumparai abonamentul intr-o zi si era valabil pana in ziua dinaintea cumpararii din luna urmatoare. Ce era discontinuu? Poate liniile de tramvai...
Postat 04 Ianuarie 2011, 01:14 de noname
timpenie
Asta e o timpenie marca Csuzy. Un neavenit pus sa faca prostii.
Postat 03 Ianuarie 2011, 20:52 de mariana marculescu
memoria
Oare am reinnoit abonamentul in timp? Sau nu? Oare sunt constient de urmari? Oare mi-am achitat datoriile in timp? Pina cand nu avem constiinta NEAMTULUI, nici Europa nu ajunge la Oradea!!! Nu va plangeti, mai flacai!!!-, mai fentam cite o zi doua si astfel iesim bine si cu "ieftinirea" abonamentului ... Treziti-va la realitate oameni buni !!!
Postat 03 Ianuarie 2011, 20:25 de hmmm....
...
asta nu e prea bine. de ex, marti iti expira abonamentul. luni uiti sa iti faci dar te duci marti dimineata. ori acum trebuie sa faci marti dimineata abonament bun de miercuri, iar marti circuli cu bilet. desi, poate o sa fim mai responsabili. sau nu :)
Postat 03 Ianuarie 2011, 18:09 de ...
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON