URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2015, 13:30

Abandonate anul trecut de CCCF Timişoara, lucrările de reciclare a asfaltului pe DN 76 între Oradea şi Sînmartin au fost reluate de Drumuri Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii încearcă, din nou, să recicleze asfaltul existent pe cel mai prost tronson al DN 76, între Oradea şi Beiuş.

La trei zile după ce directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, şi şeful Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, au vizitat şantierul pe întreaga lui lungime, de la Deva până la Oradea, singurul constructor care s-a apucat de treabă este, pe lotul dintre Oradea şi Hidişelu de Sus, firma Drumuri Bihor. La fel ca vineri, muncitorii nu au putut însă nici sâmbătă decât să frezeze carosabilul la ieşirea din oraş spre Sînmartin, nu şi să-l amestece cu ingrediente noi şi a-l reaşterne, operaţiunea fiind împiedicată de vremea ploioasă.

Potrivit explicaţiilor date de constructori, pe durata ploilor aceştia se vor limita la frezare, urmând ca imediat ce umezeala se va diminua, iar temperaturile vor creşte, să pună în funcţiune şi utilajul care "culege" de pe carosabil resturile sparte ale asfaltului existent şi prepară asfaltul înnoit.

Reciclarea in situ (la faţa locului) a asfaltului existent a fost decisă pentru tronsonul de 50,73 km ai tronsonului Oradea – Beiuş încă din toamna anului trecut, din cauză că firma CCCF Timişoara, care a câştigat licitaţia pentru lucrările de reabilitare a acestui tronson, abia executase 7% din volumul lor.

De altfel, din acest motiv, în luna mai a acestui an tronsonul a fost împărţit în trei loturi a câte 15-17 km fiecare, lucrarea fiind relicitată şi atribuită către trei firme distincte, în speranţa că acestea vor termina până la sfârşitul anului repararea carosabilului.

Odată cu noua licitaţie, CNADNR a renunţat la cele 36 milioane euro din fonduri europene pentru reabilitarea ce includea şi fundaţia drumului, hotărând să aloce alte 9 milioane euro din fondurile proprii doar pentru reciclare.

Compania pregăteşte alte 2 milioane euro pentru a angaja anul viitor o firmă care să se ocupe şi de reabilitarea terasamentelor, lărgirea carosabilului de la 7 la 9 metri, refacerea sau realizarea, după caz, a sistemelor de drenaj a apelor etc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@TSD
Comentariul tau n-are nici o legatura cu subiectul articolului. Ma intereseaza foarte putin, spre deloc, legaturile liberalilor. De obicei firmele conduse de mafioti sunt transpartinice, adica cotizeaza la toate partidele. De ce PSD-ul tau a asteptat doi ani ca sa rezilieze un contract cu o firma care, devenise evident, nu avea nici cea mai mica intentie de a se apuca de lucru?
Postat 28 Septembrie 2015, 15:44 de User anonimizat
CITAT
"Horia Simu, Adrian Andrici, Gheorge Iaciu si Stelian Gheorghe se numără printre cei mai mari beneficiari ai unor drepturi litigioase din partea ANRP - Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.". Este un citat dintr-un articol de presă! Îl găsești pe net! Încă o dată, SIMU&ANDRICI (acționari CCCF Timișoara ). Andrici și Iaciu te las să ghicești unde-i regăsim! Vlad Moisescu ( PNL/ acum sub control judiciar! )era LIANTUL între CCCF Timișoara și leberali din Bihor!
Postat 28 Septembrie 2015, 13:58 de TDS
!!!!!
@anticomunist: Iar nu ai citit până la capăt ( sau corect ) comentariul meu! Eu am vorbit despre legăturile LIBERALE dintre CCCF Timișoara ( cu persoanele aferente )/firmă care s-a ocupat de DN 76 și Bolojan! Deci nu era vorba de o acuză adusă lui Bolojan ( pentru că într-adevăr nu el se ocupă de DN 76 ). Cu această ocazie îți recomand să accesezi în presa centrală ISTORIA GROFILOR. Județul Bihor. Azi portrete Bolojan și Domocoș
Postat 28 Septembrie 2015, 13:49 de TDS
@TSD
Cum naiba se face ca ai ajuns sa-l invinovatesti pe Bolojan, again, pentru mizeria asta de drum? Articolul e despre DF76 (DF=Drum Forestier) si despre neputinta PSD de a face ceva concret in trei ani. Personal, trebuie sa merg saptamanal pe acel drum, pe care mi-am distrus masina. Pur si simplu m-am saturat, nu mai suport! Tragedia este insa, ca prin aceasta asazisa reabilitare, se taie si orice posibilitate de reabilitare adevarata a drumului, pentru ca acesta va figura in acte ca fiind reabilitat, dar in fapt va fi un dezastru.Cat despre imbecilul de la CNADR, care le sugera celor care nu cred in aceasta reabilitare (fac vorbire despre inginerii drumari) sa-si dea foc la diplome. Poate ca ar trebui sa-si dea foc el, in piata publica, sa avem si noi, pulimea care ne rupem masinile pe acest asazis drum, o cat de mica satisfactie.
Postat 28 Septembrie 2015, 09:55 de User anonimizat
Demisia hotilor si incompetentilor!!!
..era cazul sa se retraga incompetentii de la CNADR, alaturi de cei care le tin spatele - guvernul mafiotilor PSD - printre ei ar arata bine si tipul care se da "inteliget" - Claudiu Pop si toti ceilalti din CJ care mananca painea lenevirii si a incompetentei. Rusine panaramelor fara coloana vertebrala. Nu sunteti capabili de nimic!! Cereti ajutor primarului ca altfel, plimbarile in mercedes prin Bucuresti , doar le vom deconta noi...insa nu uitati - se apropie 2016 - si sigur veti ajunge la sapa de lemn; oradenii vor judeca DUPA FAPTE!!!
Postat 28 Septembrie 2015, 06:54 de TC
Vita nostra brevis est,brevi finietur.
Asa n-o sa iasa nimic... Fara rugaciune,penitenta,post,slujbe,milostenie ,pelerinaj etc. nu se poate rezolva nimic. Nu vedeti ? Acuma chiar si vremea e impotriva noastra.Suntem foarte pacatosi,asta-i baiu' !
Postat 26 Septembrie 2015, 15:10 de User anonimizat
ERORI
Imi cer scuze fata de cei care citesc comentariile mele! Din cauza nervilor intinsi la maximum am mancat litere, am confundat litere! Oricum nu este vorba despre greseli gramaticale! Insa SILA te poate aduce la astfel de erori!
Postat 26 Septembrie 2015, 14:14 de TDS
SIMU ANDRICI 2
...Procesul " merge " mai departe! Dar lui Bolojan II ESTE FRICA sa apeleze la martori care ar putea transa problema in favoarea PMO CU PROBE CERTE! Asta in conditiile in care subsemnatul MA TOT CER de MARTOR de mai bine de un an! BOLOJAN NU VREA SA DEPUN MARTURIE IN FAVOAREA PMI! CU POBE! NU VREA DAR NICI NU-SI MOTIVEAZA JUSTIFICAT REFUZUL! NU VREA! NU VREA! NU VREA! NU VREA! NU VREA! OARE DE CE? AS STRICA " TOT MERSUK FACUT "! MERS PDL-isto- PNL-ist! AM DOCUMENTE, AM FOTOGRAFII, BOLOJAN NU MA VREA MARTOR IN FAVOAREA PMO! DNA NU VEDE NIMIC aici! OPRESCU moare in arest preventiv; la Oradea totul este OK! Doar la Bucuresti exista Mafia cimitirelor, la Oradea asa ceva nu exista! RUSINE! RUSINE! RUSINE!
Postat 26 Septembrie 2015, 14:09 de TDS
SIMU ANDRICI
Ce tot spun de mult: CCCF Tmisoara ( Podul Sovata ), Horia Simu Schiopu ( arestat preventiv! ), Adrian Andrici ( lista Alinei Bica/ANRP, retrocedari frauduloase, actionar semnificativ IMPACT SA ), Moisescu ( control judiciar )! Intr-un cuvant: PNL! Se mai mira cineva de ce a cazut Bolojan la pace cu IMPACT-ul? Chit ca s-a trecut peste ILEGALITATI CUMPLITE? Eu unul, NU! Mai exista un singur Dosar la T.B. de care Bolojan spera sa scape cu bine! Cel cu penalitatile datoraye de IMPACT Consiliului Local! Pe asta nu-l putea sari pentru ca la mijloc se afla Camera de Conturi Bihor! Asa ca
Postat 26 Septembrie 2015, 13:55 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON