URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2012, 22:35

A trecut DDD-ul: "Domnu' Dan" abia a strâns o treime din Sala Sporturilor şi l-a acuzat pe Bolojan că-i "mega-ciocoi" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezamăgire, dar şi fanatism. În aceste două cuvinte poate fi sintetizată percepţia orădenilor care, luni seară, l-au întâmpinat cu pupături pe Dan Diaconescu şi aghiotanţii săi, Florin Condurăţeanu şi Sorin Bălan, cunoscuţi din emisiunile OTV, dar l-au şi acuzat de trădare a poporului, învinuindu-l că este la râmdul său un "ciocoi", pentru că după ce alţii au organizat filiala Bihor, el a dat-o pe mâna unul fost şef al Finanţelor, cercetat penal pentru corupţie.

Accesul interzis

În timp ce la intrarea în Sala Sporturilor l-au aşteptat circa 150-200 dintre cei mai fanatici telespectatori ai OTV, şeful PPDD a ajuns cu o întârziere de aproape două ore, motivată de organizatori prin faptul că peste tot pe unde a fost în localităţile bihorene (duminică seara la Ţeţchea şi la Popeşti, iar luni în prima parte a zilei la Sânmartin), "bihorenii abia i-au dat drumul din băile de mulţime".

Tot la intrarea în Arena Antonio Alexe (unde calendarele cu PPDD s-au împărţit pe gratis, dar un tricou electoral era vândut cu 15 lei şi o cipilică cu 10 lei) au stat, fără însă a fi primiţi în incintă, iniţiatorii filialei PPDD Bihor, în frunte cu Florian Budea, care îl aştepta pe Diaconescu să-i spună că este un "trădător". De altfel, Budea avea şi o scrisoare pe care a împărţit-o jurnaliştilor, şi despre care a spus că i-o trimisese şi lui Diaconescu, fără a primi însă niciun răspuns.

În document, fondatorul (împreună cu Irina Mărieş) a PPDD Bihor îi reproşează lui "Domnu' Dan" că l-a pus şef peste organizaţie, împotriva voinţei oamenilor, pe fostul şef al Direcţiei Finanţelor Publice Bihor, Ioan Lascău, trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.

"Ne-ţi promis tuturor schimbarea şi aducerea unor oameni noi la conducere, dar de fapt Dvs nu sunteţi decât un regizor care ne-aţi indus în eroare. (...) Ne-aţi trimis un preferat al Dvs., cercetat penal şi grupurile lui de interese, dovedind că sunteţi insensibil la durerea şi suferinţa celor din jur, a poporului. (...) Oricum Bihorul nu va ierta trădarea şi deja nu mai vin oamenii cu adeziuni la PPDD. (...) Aţi indus în eroare toţi telespectatorii OTV care nici în prezent nu cunosc adevăratul motiv pentru care aţi fost respins. Acum bihorenii nu vă mai apreciază, domnul Dan Diaconescu. (...) Până mai ieri vă iubeam ca pe un frate, acum vă compătimesc şi nu mai urmăresc nicio emisiune a OTV", se arată în scrisoarea lui Florian Budea, pe care însă bodyguarzii nu l-au lăsat să se apropie de "Domnu' Dan".

Albul-ca-Zăpada şi "mega-ciocoii"

La sosirea în faţa Sălii Sporturilor, Dan Diaconescu a fost întâmpinat în delir de o mulţime de femei, care i-au adus flori şi s-au înghesuit să -l pupe pe şeful PPDD, care - după ce a scăpat de fani - a ţinut o conferinţă de presă fulger, în care, practic, a răspuns la o singură întrebare, în rest turuindu-şi monologul anticiocoi cu care şi-a obişnuit simpatizanţii, dar cu mult mai puţină vervă decât la OTV.

"Oradea este una din capitalele corupţiei din România, unde primarul Ilie Bolojan nu mai poate fi încadrat la categoria ciocoi, ci la mega-ciocoi, pentru că acea firmă care a câştigat toate lucrările în oraş vrea să cumpere pe toată lumea", a spus DDD despre Bolojan, cu aluzie la Selina. "Am înţeles că prin media a a circulat că patronul acelei firme va candida din partea noastră. Nimic mai fals!", a mai spus Diaconescu, ignorând că însuşi preşedintele PPDD Oradea, Călin Miron, a fost cel care, cu circa trei luni în urmă, i-a propus patronului firmei Selina, Beniamin Rus, să candideze la Primăria Oradea sub steagul PPDD.

După scurtul atac, Dan Diaconescu i-a lăudat pe candidaţii PPDD la Primărie şi la şefia CJ Bihor (Titi Frenţ, fost şef al CSM Oradea, şi Ioan Hulea, avocat), spunând că fiecare merită votat, pentru că "fiecare candidat al PPDD este un Dan Diaconescu local".

Acestea fiind zise, patronul OTV şi al partidului, însoţit de preşedintele formal Simona Man, de secretarul general Liviu Neagu, de liderul PPDD Bihor, Ioan Lascău, şi de candidaţi, şi-a făcut apariţia în sală, alături de cei circa 400 de orădeni care îl aşteptaseră. Primirea din partea acestora a fost entuziastă, dar nu pe măsura estimărilor organizatorilor, care au fost nevoiţi să "dicteze" ce anume să scandeze oamenii de fiecare dată: "Dan Dia-co-nescu! Dan Dia-cones-cu!".

DDD: Jos Bolojan! Orădenii: Jos Băsescu!

Neatenţia sau nivelul politic coborât al majorităţii celor prezenţi, dar şi fanatismul acestora şi neatenţia la ceea ce spunea guru-ul partidului, au creat şi câteva momente de umor involuntar. Astfel, Diaconescu a vorbit orădenilor despre necesitatea de a vota candidaţii PPDD şi de a "da de pământ" cu "ciocoii", dar în unele momente reacţia a fost "pe lângă". "Avem o ţară care trebuie recuperată de olteni, de bihoreni, o ţară pe care o putem recupera şi care poate deveni o mare putere în Europa şi în lume. Este momentul să vă recuperaţi oraşul şi judeţul, să daţi jos pe mega-ciocoiul primar Ilie Bolojan care a furat totul în acest oraş!", i-a îndemnat DDD pe oameni, iar o femeie exaltată, în loc să strige "Jos Bolojan!", a strigat "Jos Băsescu!".

"Vă cer să-l schimbaţi pe Ilie Bolojan, care cu firmele sale a furat aproape totul.Vă cer pe 10 iunie să vă prezentaţi la vot şi să-l votaţi pe Dan Diaconescu, pentru că fiecare candidat al PPDD este un Dan Diaconescu local, şi fiecare orădean este un Dan Diaconescu, mai bun, mai înalt, mai frumos sau mai gras decât Dan Diaconescu!".

În încheiere, şeful spiritual al PPDD şi-a amintit şi de Radu Ţîrle, despre care a spus că a furat excesiv de mult, cerându-le bihorenilor să-l "dea jos", semn ca patronul OTV habar nu avea că Ţîrle nu mai este preşedintele CJ Bihor. "Trebuie să-l daţi jos de urgenţă şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, care a furat foarte, foarte, foarte mult, şi să-l puneţi în locul lui pe domnul Hulea, care n-a făcut afaceri cu statul", a spus Dan Diaconescu, înainte de a-şi lua rămas bun.

În total, întâlnirea lui DDD cu "poporul" orădean a durat 12 minute, prelungite - ce-i drept - în spatele Sălii Sporturilor, unde s-a pozat alte circa două minute cu cei mai insistenţi fani. Apoi, în claxoane, un BMW l-a dus în trombă pe "Domnu' Dan" la Aeroport, probabil spre altă adunare populară unde să vitupereze împotriva "mini" şi "mega-ciocoilor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Mai gaditi-va,totusi...
Ia zi tu care din presedintii care au fost la putere in ultimii ani au mers in atatea judete,orase,sate etc.Mai intai i-a toti presedinti la rand Marcela si trage concluzia dupa.Totusi ce am avut acum 20 de ani si ce avem acum? Nu numai ca suntem pe minus la toate capitolele dar uita-te la tarile din jurul nostru si la alte tari de 20 de ani incoace,nu cred ca s-au dus chiar atat pe minus ca aceasta tara.Ce a lasat Ceausescu ori s-a distrus ori nu s-au construit prea multe de atunci,totusi sunt 20 de ani de atunci.Care a inteles ce am spus a inteles,ceilalti mai ganditi-va.
Postat 08 Iunie 2012, 18:15 de Vlad
:))
Doamne pazeste-ne sa ajunga asta presedinte!!!!!!
Postat 07 Iunie 2012, 18:09 de Marcela
:))
Doamne pazeste-ne sa ajunga asta presedinte!!!!!!
Postat 07 Iunie 2012, 18:03 de Marcela
ultraj contra bunelor moravuri
Nu m-am gandit nicodata ca suntem un popor de inapoiati ! Dan Diaconescu este la vedere in criza de personalitate si in plina depresie bipolara.Ne face poporul de ras.Cine naiba il lasa liber...ceea ce face el este atentat la siguranta nationala.Seamana haos.Nimeni nu intelege ce vrea cu obsesiile sale.Face zilnic instigare la discriminare in mod public pe temei de apartenenta politica.Ce mai asteptam ?Sa-l urmeze oamenii incolonati in turme !
Postat 17 Mai 2012, 18:18 de cetatean simplu
Halal
PENIBIL ...
Postat 12 Mai 2012, 14:18 de Marius
circul e bde-abia la inceput
titi frent primar,ba voi sunteti nebuni,voi stiti cine-i derbedeul ala?
Postat 11 Mai 2012, 15:31 de rambo
traiasca PPDD
Ce prostii cum sar postacii de serviciu a FSN-ului (PSD,PNL,PD-L ) cei care au nenorocit acesta tara timp de 22 de ani de zile ca sa critice un partid nou si de care acesti derbedei incep sa se teama ...nu veti scapa de mania poporului FSN-isti nenorociti.
Postat 09 Mai 2012, 17:23 de Dragos
400?
Or fi fost 400,dar sigur nu intregi.
Postat 09 Mai 2012, 13:03 de gyorgy tozser
asociatia vaporului
vai burtic apari si tu la DDD la cit ai furat din asociatie, cred ca sarbatoresti momentul cind vei pierde tot. burtic nu mai fura.
Postat 09 Mai 2012, 11:07 de vaporului
Ciocoismul local
Că în mod real Bolojan nu e mega, iar Ţîrle nu e foarte hoţ, nici nu contează. DD, în direct, a arătat că nu e cu toate acasă. Pe de altă parte, chiar are dreptate când spune că ar trebui să scăpăm de cei doi.
Postat 08 Mai 2012, 21:33 de Dihoreanul
Mare-i gradina ....
Doua lucruri se desprind de aici : ospiciile sunt mult prea putine in Romania pentru numarul ,,afectatilor" -faptul ca totusi iubaretii mascariciului Dany au drept de vot e un motiv sa ne incurajeze pentru schimbarea clasei politice pe care o dorim : ea va veni dupa ce noi ...nu vom mai fi ....
Postat 08 Mai 2012, 19:05 de cartita
Cetateni turmentati:)))
Mama, cati cetateni turmentati la oradea:)))) Daca este ceva ce imi pare rau ca nu am prins si eu o "repartitie" la un apartament:) de la ddtv...:)
Postat 08 Mai 2012, 16:28 de Oradeanul
ha ha
Toti stiti bancul asta ................Unde ajung toti mortii???La OTV.
Postat 08 Mai 2012, 15:51 de The Avenger
si ce te ajuta pe tine ca numai PDL fura !
cati barbati zac in INCHISOARE ca sa poata PDL fura, cate firme au fost inchise ca sa poata PDL zbengui in FONDURI NERAMBURSABILE, cati banii a folsosit GUVERNUL ungureanu in interesul PDL ului :))) FOOCUL sa va manace dar CAT MAI REPEDE.BOC plange dupa ciolanul PIERDUT nu se fereste sa nu l scoata in EVIDENTA :CIOLANUL :)))) ia sa fure si altii nu doar PDL .
Postat 08 Mai 2012, 12:19 de ha,ha, ha, ha, ha
si ce te ajuta pe tine ca numai PDL fura !
hai sa fim seriosi nu am stiut ce inseamna hotia daca PDL nu ne sufoca cu BOC, eram fericiti toti, nu muream de foame de cand BOC a strans banii sa semneze udrea cat mai mute CEC0uri, mie rau daca imi amintesc ce vremuri pline de umilinte am fost obligati sa traim, strangeti cureaua ca trece DECOLTATA :)))) ia MUUUUUU sa i dati deacum incolo PARVENITA , nu se compara atrocitatatile sociale comise de BOC sustinut de PDL cu ce a facut LASCAU
Postat 08 Mai 2012, 12:16 de ha,ha, ha, ha, ha
vai de noi
vai ...vai ne meritam soarta,ce specimene poti vedea in poze,acuzatii gratuite si oameni care s-ar vinde pt o bucata de paine. si ce sa mai zic Lascau care a luat spaga de la jumate din firmele din Bihor
Postat 08 Mai 2012, 10:23 de aa
chiar prea multi au fost
au fost chiar prea multi. Ingrijorator.
Postat 08 Mai 2012, 09:56 de Observer
Brrrrr
Brrrrr! Cum au putut sa astepte atata dupa el? Doamne ce lipsa de respect din partea lui sa intarzie atat. Si cum au putut asculta ineptiile debitate. Ma mir ca nu l-a dat inca nimeni in judecata. Nu cred ca presedintele Basescu a visat ca se va ajunge aici cand l-a promovat si s-a promovat la OTV.
Postat 08 Mai 2012, 09:44 de Daniela
Brrrrr
Brrrrr! Cum au putut sa astepte atata dupa el? Doamne ce lipsa de respect din partea lui sa intarzie atat. Si cum au putut asculta ineptiile debitate. Ma mir ca nu l-a dat inca nimeni in judecata. Nu cred ca presedintele Basescu a visat ca se va ajunge aici cand l-a promovat si s-a promovat la OTV.
Postat 08 Mai 2012, 09:44 de Daniela
O adunatura de prosti
Ia te uita cine vorbeste despre coruptie? Dan Diaconescu si Ioan Lascau, niste hoti care vor sa praduiasca mai departe tara asta in care oamenii tind sa creada tot ce le spune niste naparliti
Postat 08 Mai 2012, 09:38 de Oradeanul
1 e prea mult!
si daca e 1 singur zombie otevist, e deja prea mult! suntem ardeleni, nu mitici. mie mi-e rusine ca l-au lasat sa coboare din avion si sa puna copita jegoasa pe pamant ardelenesc. macar e bine ca in partiduletul lui s-au adunat scursurile gen lascau, mai ramane sa vina tzepesh doamne si sa dea foc si la puscarie si la casa de nebuni :)
Postat 07 Mai 2012, 23:16 de xfiles
ma bucur
eu ma bucur tare mult,ca in oradea au fost asa putini,ma asteptam sa aiba si oradea "OTeVisti" ei si chiar am fost curios cat sunt,nu sunt multi fata de cati sunt prin sudul tari,asa ca eu zic sa nu ne facem griji.
Postat 07 Mai 2012, 22:49 de el doradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON