URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2012, 11:37

A murit soţia fostului rector Teodor Maghiar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marioara Maghiar, soţia fostului rector al Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar, a fost internată de urgenţă în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 ianuarie, în jurul orei 16, la Spitalul privat Pelican, deţinut chiar de fiii săi, după ce a făcut un stop cardio-respirator.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, soţia fostului rector era în maşină când a suferit un infarct şi a intrat în comă. Transportată de urgenţă, femeia a decedat la spital, după ce nici măcar medicii angajaţi ai fiilor săi nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Marioara Maghiar a suferit, în primăvara anului trecut, la Cluj Napoca, o operaţie de by-pass coronarian în urma căreia nu şi-a revenit complet.

Aflată mereu în umbra soţului ei, fără a se remarca prin propria-i carieră (era casnică), Marioara Maghiar a intrat în atenţia opiniei publice în 2010, când BIHOREANUL a dezvăluit că, împreună cu Valeria Filip, soţia fostului primar PDL Petru Filip, dar şi cu alte persoane aflate în posturi-cheie din conducerea oraşului, a beneficiat de suprafeţe de teren din proprietatea oraşului la preţuri simbolice, prin intermediul fostului topograf al Primăriei, Marin Sterian, care a făcut în acest scop sute de acte false.

De altfel, atât Marioara Maghiar, cât şi Valeria Filip au fost cercetate penal, ca învinuite, dar după ani de tergiversări a anchetei, au fost scoase de sub învinuire şi transformate în simpli martori la procesul lui Sterian, care avea să fie condamnat la închisoare cu executare pentru faptele săvârşite în beneficiul lor.

Singurul inculpat a rămas fostul ofiţer de grăniceri, care între 1992-2001 activase ca topograf în Comisia funciară a Primăriei, măsluind acte pentru aproape 30 de hectare de teren, din care cea mai mare parte le-a direcţionat spre mai-marii oraşului.

Conform rechizitoriului, Sterian găsea sau îi erau găsite persoane cărora, deşi nu aveau dreptul la terenuri în baza Legii 18, le rezolva acte de proprietate cu ajutorul celorlalţi membri ai comisiei din cadrul Primăriei. Apoi, pe baza unor procuri legalizate în fals, topograful dădea mai departe terenurile, prin operaţiuni fictive de vânzare-cumpărare, pe sume nesemnificative sau chiar fără a încasa nici un leu, către alte persoane. În final acestea le revindeau, tot fictiv, astfel încât, în urma "spălătoriei de terenuri" - cum reţinea rechizitoriul - pământurile ajungeau la diverşi potentaţi.

Marin Sterian a decedat în 2010, însă instanţa a decis ca moştenitorii lui să achite oraşului o despăgubire de peste 9,5 milioane de lei. În plus, terenurile pe care Sterian le oferise "clientelei" la preţuri simbolice vor fi recuperate fie fizic, fie în echivalent bănesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
71 Comentarii
Unchiu
macar de ar plati pt cit au furat nesatuii, au furat cu nesimtire atitia ani de zile si parca vad ca or sa scape in frunte cu Unchiu, nu vor face nici o zi de puscarie iar averea nu li se va confisca, c asa i in tenis...
Postat 10 Ianuarie 2012, 23:18 de mar
FAPTELE INCEP SA SE RAZBUNE
Cu foarte mici exceptii se putea face o evaluare statistica a mediocrilor de Bihor, titrati, licentiati avansati si mentinuti pe functii inalte - evident pe sistemul pile si relatii -. A fost o mare ADUNATURA si-*atat! In rest , fiecare isi plange mortul cum vrea si cum simte, DAR fara SPECTACOL . Sant insa unii oameni care fac totul la scara mare, furturi, falsuri,abuzuri, si evident alte mizerii..... Hai sa le plangem de mila saracii de ei, cum s-au sacrificat sa ia in proprietatea lor atatea cladiri ale acestui oras sarac, care nu avea ce face cu ele ,iar Slobozeanul care a predat la Universitatea Stapanului Unches a gasit cui sa le dea...de pomana... Cred ca Sterian ala , vegheaza de sus asupra lor. Mie mi-ar fi frica de faptele care se intorc! Ce merite au astia? Ca s-au imbuibat din a altora si au fraudat cat au putut de mult! Neam de neamul lor sa plateasca!
Postat 10 Ianuarie 2012, 22:16 de Alcolicii Anonimi
Dintre cei care nu i s-au inchinat ATOTHOTARATORULUI si A-TOATEAMPARTITORULUI de Bihor
Omul este insotit de faptele lui..rele sau bune... Mare pacat este sa te crezi D-zeu....si mare lovitura sa realizezi ca de fapt esti un om ca oricare, chiar daca in viata ta te-ai socotit cel mai tare..... Cei care au fost umiliti sa se plece infata ta si sa te slaveasca, sigur nu iti impartasesc durerea...si pe cat de multi ai ajutat, inzecit de multi ai nedreptatit asigurand protectie celor care ti s-au inchinat si implicit oropsind si pedepsind oameni care nu au ajuns sa ti se inchine . Cat despre raposata, s-o ierte si s-o odihneasca D-zeu, asa ca pe toata lumea, ca nu este in fata lui D-zeu mai presus ca altii, si durerea suferita in asemenea imprejurari nu este mai mare pentru un demnitar-rector-decan-doctor-inginer-ilustru-preasfintit; decat a unui om simplu.... PS.Fotografia este nepotrivita imprejurarii.....
Postat 10 Ianuarie 2012, 22:02 de Mult mai multi......
unchiule
CENZURAT
Postat 09 Ianuarie 2012, 22:20 de levi
@apu, etc
:) iar fierbi ungure, fiarba ranza si ficatul in tine, magarule.
Postat 09 Ianuarie 2012, 22:00 de @istvan
CONDOLEANTE !
CONDOLEANTE !
Postat 09 Ianuarie 2012, 21:55 de msp
unchiu
sa i dea Dumnezeu unchesului ani de puscarie dupa cit a furat, si el si odraslele lui, nu i mai satura dracu' pe imbuibatii astia... ****
Postat 09 Ianuarie 2012, 21:45 de popa
spital
RUSINE BIHOREANUL , RUSINE , RUSINE , MACAR AZI SA TE FI ABTINUT , CONDOLEANTE FAMILIEI MAGHIAR ,
Postat 09 Ianuarie 2012, 15:58 de spital
de acord
@maria: da, ai pus punctul pe "i"mai ales in ceea ce priveste medicina. da, de-acolo vor iesi medici care nu vor sti sa puna un banal diagnostic! o greseala a unui inginer, economist sau jurist se mai poate indrepta dar a unui medic aproape niciodata.
Postat 09 Ianuarie 2012, 12:02 de dante
o parere..
Sincer, ma doare'n 14 de Universitatea Oradea ! mi-am facut studiile in Timisoara, copilul meu la fel... Dar, dincolo de asta, batranul Maghiar a avut curajul sa transforme un "institut de 3 ani" intr-o universitate cu zeci de mii de copii care n-au bani de Timisoara, Cluj sau Bucuresti ! E drept ca scartaie rau la calitate, dar aici e buba : nu intereseaza pe nimeni sa o creasca, sa-i adauge valoare... nici macar nu se duc profesorii la cursuri, sunt prea ocupati cu alte functii, cabinete etc... Aici e pierderea grea, ca ar putea sa mearga inainte , dar a invatat mersul racului.... Ca ies juristi, economisti sau chiar ingineri care nu stiu nimic, e grav! Dar cand stii ca la medicina nici macar nu merg profesorii la ore, ca au tarife accesibile, asa incat nimeni nu invata, toata lumea cotizeaza ca sa ia examenul.... mi se pare dezastruos.... Cat despre Maghiar, spunea cineva ca a avut mare talent organizatoric, chiar daca nu a fost o somitate in stiinte; se pare ca cele mai bune vremuri ale fostului IREC au fost pe vremea cand el conducea institutia. In rest, D-zeu s-o ierte pe raposata !
Postat 09 Ianuarie 2012, 11:56 de maria
condoleante
condoleante fam Maghiar si sa le dea D-zeu putere sa treaca peste nenorocirea asta!D-zeu sa te odihneasca in pace!
Postat 09 Ianuarie 2012, 11:32 de om
o cheama dana
@dana: esti o REA! cum zici tu ca U.O. are cadre didactice slabe? bolos, filip, groza, sidonia,bodog sunt slabi? dar draga mea, sunt de cea mai inalta tinuta morala si academica! zau asa! si nu am exemplificat decat cu cateva nume! dar sunt puzderie! unul si unul!
Postat 09 Ianuarie 2012, 11:00 de TDS
comunisti
Dumnezeu sa o ierte pe dna Maghiar, poate era cazul sa se faca 2 articole, unul in care sa anuntati moartea si altul dupa inmormantare cu dezvaluiri...din respect pt durerea familiei...insa trebuie sa vedem si partile reale si neplacute ale acestei familii...dl Maghiar NU a facut universitatea pe banii lui de acasa, asa ca cei care tot o dau pe aici ca el a facut si a dres sa ia o pauza de aer...Univesitatea s-a facut pe banii statului roman, de un grup condus de un betiv notoriu, e stiut ca era mereu beat la serviciu....Maghiar a delapidat din banii universitatii si a creat un sistem profesoral bazat pe nulitati (rude si cunostinte) fapt ce a adus MARI PREJUDICII universitatii, tragand-o in jos calitativ...plus spatiile de pe centru insusite fraudulos...daca il durea la basca de oras angaja profesori de calitate si impunea un sistem care sa ridice universitatea nu o sa o aduca la nivel de tara; plus recenta izgonire a agentie cfr din spatiul in care functiona de 60 de ani, un simbol al orasului, asa ca i se rupe clanului maghiar de oras, e bun orasul sa suga bani...iar taranii care fara universitatea asta de slaba calitate unde predau alti tarani si neamuri nu ar fi intrat in veci
Postat 09 Ianuarie 2012, 10:33 de dana
CONDOLEANTE
Condoleante familiei MAGHIAR Mai oamenilor da mai taceti odata din gura aia ca omul asta nu are nimik cu voi ce va merge fleanca aia atata, sau acuma invatati sa scrieti si voi pe net, ca doar a murit un om macar aveti atata decenta si taceti odata pentru totdeauna daca era mama voastra, matusa, bunica, vecina,. ruda voastra,etc; tot asa vorbeati, e si el un suflet de om care a incetat din viata, cata rautate exista in acei oameni care arunca cu noroi intr-un singur om, mai bine v-ati uiat in gradina voastra sau in ochiul vostru sa vedeti mizeria si murdaria , rautatea va iese pe urechi. Condoleante familiei si D-zeu s-o aiba in paza lui si pe cei ramasi sa-i mngaie cu bunatatea lui ca doar suntem un popor de crestini si asa tre sa fim solidari cu cei de langa noi si numai tot scrieti atatea tampenii agramatilor
Postat 09 Ianuarie 2012, 09:05 de craciun
unde?
@.: nu eu am lansat ideea asa ca nu vad unde este infumurarea?!
Postat 09 Ianuarie 2012, 07:47 de dante
@dante
Eu zic ca esti nitel mai bun decat adrian cris. Doar nitel ! Si o intrebare : cum vezi afirmatia asta, ca pe o injuratura sau ca pe un compliment ?! Cretin infumurat....auzi, el ''are scriitura'' !!!
Postat 09 Ianuarie 2012, 07:08 de .
Condoleante
Condoleante familiei indurerate!
Postat 09 Ianuarie 2012, 01:38 de Anamaria
ziare...
celor care nu au facut-o deja le recomand rubrica de condoleante din ziarul local! este incredibil ce veti gasi acolo! TOTI, dar TOTI ii scriu unchiului TOATE FUNCTIILE POSBILE SI IMPOSIBILE, TOTI SORBONEII SEMNEAZA CU TOATE TITLURILE. Asta trebuie sa scrii intr-un mesaj de condoleante? functia avuta la un moment dat de sotul supravietuitor sau functia ta, a celui care semneaza? SERVILISM RIDICAT LA RANG DE ARTA! din lista se poate observa si cine sunt apropiatii CLANULUI!
Postat 09 Ianuarie 2012, 00:37 de dante
!!!!!!!!!!!!!!!!
@Filimon: daca tu crezi ca as fi Adrian Cris, consider ca imi faci un compliment(in sensul ca am o oarecare scriitura de ziarist). Multumesc!
Postat 09 Ianuarie 2012, 00:14 de dante
ULTIMUL CUVANT
ISTORIA SE SCRIE DE AZI. CE-AI FACUT? CINE AI FOST? NU CONTEAZA. CE-I DE AZI NE TRIMIT IN SOMAJ, NE TAIE PENSIILE, NE IA SI PANA AERUL. CE URMEAZA??? CEEA CE A FACUT DOAMNA MARIOARA MAGHIAR, TOTI O VOM URMA, FITI IN CEL DE-AL 12-LEA CEAS, AVETI RESPECT, INTELEPCIUNE, INGADUINTA SI SA ZICETI SA-I FIE TARANA USOARA SI D-ZEU S-O IERTE. TOTI SUNTEM MURITORI
Postat 08 Ianuarie 2012, 23:36 de ORADEAN
Justitie
Pe bietul Sterian l-au folosit ca pe-o unealta.Apoi l-au abandonat ca pe-un lucru inutil. Si de unde aceasta fatarnicie?Nu e cazul sa amintim ce-a facut , nu e cazul sa se spuna ca e vorba de o familie de hoti si impostori.Cand sa se mai aminteasca cateceva din "binefacerile " clanului Maghiar. Vor dona orasului macar terenurile care nu le-au apartinut si acum sunt in proprietatea lor??? Deci: pentru oras NU a facut nimic Maghiar > Universitatea oricum trebuia infiintata. Maghiar si ai lui au fost la locul potrivit .Cei care-l lauda ori au luat o diploma "ei stiu cum" ori un post pt care nu aveau competenta!
Postat 08 Ianuarie 2012, 23:36 de p.pop
va urma
Sper sa citesc si despre batranii Cacuci acelasi lucru. Ei conduc Pelicanul, nu Maghiar. Condoleante.
Postat 08 Ianuarie 2012, 23:35 de indiferent
CONDOLEANTE FAMILIEI
Am citit, am stat si am analizat si va intreb? voi sunteti SOTI, COPII si ORADENI, stati un minut sa va ganditi si APOI INCEPETI sa SCRIETI. TOTI SUNTETI MURITORI!!!. PENTRU TOTI EXISTA UN DUMNEZEU. Pentru familia MAGHIAR ii dorim putere, credinta, tarie sa treaca peste aceste momente grele. D-ZEU SA O IERTE PE D-NA MARIOARA MAGHIAR SI PE CEI RAMASI SA-I MANGAIE CU ALINAREA SA
Postat 08 Ianuarie 2012, 23:10 de DAN
mecena maghiar
a facut multe pt oras, au delapidat zeci de milioane de euro la universitate, au reusit sa si faca clinica privata in Oradea si una in Cluj, valoare: vreo 50 de milioane de euro, iar daca li se numara proprietatile pe care le au furat taticu de a lungul mai aduna inca atit. Nesatuii astia au jecmanit orasul cu citeva sute de milioane de euro si tot noi sintem rautaciosi
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:54 de vlad
cine urmeaza ?
urmeaza 1Q !
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:51 de xfiles
rautaciosilor
rusine sa va fie a murit un om totusi si va gasiti voi cu comentarii, daca sunteti asa destepti de ce nu v-ati facut toti directori si rectori, ca sa vorbim si de voi tot asa sau mai rau. apropo de acest om a facut multe lucruri pentru acest oras sau sunteti invidiosi, voi nu faceati ca el sunt sigura de asta la cat de rautaciosi suntetti se vede dupa comentarii si e vorba de o persoana care totusi atatea zile a avut k na atatea ia dat d-zeu pe acest pamant sau vreti k si firul vietii omului sa-l dirijati voi.inainte de a vorbi toti vedeti-va fiecare de ce sunteti in stare si apoi sa denigrati persoana cuiva.
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:38 de ghyussi
Filimoane
slugile lui maghiar tre sa si apere stapinul altfel nu mai primesc nici un os de ros nu i asa? Clan de mafioti, sper sa umpleti puscaria sau sa dati ortu popii.
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:28 de apu
Filimoane..
te-ai apucat sa-i discreditezi la rand pe toti cei care ti-au criticat stapanul?
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:16 de Cristi
@dante
dante alias Adrian Cris, am vrut de mult timp sa-ti sugerez ca ar fi bine sa scrii cu numele tau , nu dante, oricum cred ca multi cititori si-au dat seama cine esti.
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:04 de Filimon
hm
istvan, bastian, fd, mda, aref, dd, a, :esti una si aceeasi persoana. De ce nu te semnezi sub acelasi pseudonim? Ti-e rusine ?Sa-ti spun de unde am aflat? De la faptul ca esti un agramat si nu stii ortografia limbii romane. Crezi ca daca scrii sub alt pseudonim nu stiu cei care citesc ca esti tot tu? Numai un om care n-a terminat nici o facultate din Universitatea Oradea sau din alta parte, poate scrie atat de multe prostii.Ma intreb, ce ti-a facut tie fam. Maghiar de esti atat de inversunat impotriva lor?
Postat 08 Ianuarie 2012, 22:00 de Filimon
maghiar?
pizddddeleno cum adica nu e momentul sa se scrie despre afacerile murdare ale mafiotilor din clanul megahiar? Asta inseamna ca se denigreaza un hot ordinar care a furat cit nu a putut duce, pina a crapat? Dumnezeu sa i trazneasca pt cit au furat, sa crape unul dupa altul....
Postat 08 Ianuarie 2012, 21:53 de avrigel
Rusine pentru acest ziar
Rusine pentru acest ziar nu este momentul sa scrieti despre asa ceva, a murit un om nu e voie sa denigrezi un om care a murit RUSINE!!!!!! pentru acest ziar de ce amestecati plecarea unui om in lumea cea de veci cu afacerile????Dumnezeu s-o odihneasca in pace!
Postat 08 Ianuarie 2012, 21:28 de Elena
maghiar
sper sa ajunga sa plateasca macar un Maghiar pt cit au furat, din pacate nu exista justitie in tara asta, inafara de justitia divina care a hotarit sa le rareasca numarul, asa ca toti hotii care au furat indeajuns de mult au ajuns membri repsectabili ai societatii.... pacat ca nu a murit si sotu sau, dar nu i tirziu
Postat 08 Ianuarie 2012, 20:25 de istvan
maghiarii
da ma P.S. (P*la Scurta) Dumnezeu sa le plateasca pe hotilor din clanul maghiar in viata pe care o traiesc acum pentru cit au furat nennnnorocitii, sa ajunga la puscarie si sa le fie confiscata toata averea pe care au facut o furind cu nerusinare. Asa sa le ajute DUMNEZEU! Sa l pregateasca Satana un loc caldut linga cazanu cu smoala mafiotilor din clanul maghiar....
Postat 08 Ianuarie 2012, 20:09 de bastian
o balena
CENZURAT
Postat 08 Ianuarie 2012, 19:59 de ank
Sa va fie rusine la toti!
Condoleante FAMILIEI! Dumnezeu sa o odihneasca. Iar voua celor care comentati aici sa va fie rusine! Si celor care au scris acest articol, care au lasat si lasa in continueare sa comenteze acesti nesimtiti fara a modera macar limbajul folosit. Dumnezeu sa va plateasca pe toti cei care ati comentat aici inca in viata pe care o traiti acum pentru meritele voastre si pentru gandurile voastre! Asa sa va ajute DUMNEZEU!
Postat 08 Ianuarie 2012, 19:56 de P.S
magarii
a murit ****, mare pierdere, nici daca ar crapa tot clanul asta de hoti ordinari n ar fi nci o paguba, sper sa putrezeasca in iad impreuna cu sotu sau
Postat 08 Ianuarie 2012, 19:51 de fd
Ce ti-e si viata....
Muierea care si-a pus numele sub laturile de mai sus, un asa-zis articol (nu cred ca l-a scris, ar depasi-o cerintele !), precis ca s-a ,,titrat'' la vreo facultate din ctitoria D-lui Maghiar....Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita .....mare adevar !
Postat 08 Ianuarie 2012, 19:09 de aiurel
durere
Sincere condoleante familiei indoliate!Bunul Dumnezeu sa o aseze in imparatia Sa. Fiti solidari mai oameni, macar la durerea celor de langa noi.Toti avem parinti si...
Postat 08 Ianuarie 2012, 18:11 de om
explicatii
La Universitate s-a arborat drapelul negru. poate ne explica cineva din conducerea U.O.(sau Sorbonica_cum doriti!)ce legatura exista intre decedata si aceasta institutie? ca banuiesc ca pentru ea a fost arborat!
Postat 08 Ianuarie 2012, 18:08 de dante
Requiestam in pacem
Bunul Dumnezeu sa o primeasca in imparatia Sa. Sincere condoleanta familiei Maghiar. Cat de perversi trebuie sa fie cei care comenteaza pe acest forum atacand memoria unei persoane decedate? Sa nu se mire apoi cand soarta le va intoarce serviciul...
Postat 08 Ianuarie 2012, 16:51 de Montesquieu
familie respectabila cica
auzi la el imbecilul, bai immmmmpoootentule astia ti se par tie o familie respectabila? Tu ai habar cite miliarde au furat astia? O familie respectabila de hoti poate, in orice alta tara astia ajungeau toti de la mama la fiu in puscarie pe viata pt cit au furat.....
Postat 08 Ianuarie 2012, 16:35 de mda
crapa r ati
CENZURAT
Postat 08 Ianuarie 2012, 16:32 de aref
@Ioana
@Ioana, unde am criticat eu pe oricine are puterea? Eu am spus doar ca rusinea care e pe ei nu trebuie sa se opreasca aici, in momentul in care ei mor. De ce sa arati compasiune? Cati au murit oare in Oradea in ultimii 20 de ani, doar pentru simplul motiv ca niste lucruri nu au putut fi modernizate (spitalele sunt cel mai elocvent exemplu) din lipsa banilor. Iar banii au lipsit si pentru ca i-au furat unii! Si problema nu-i ca iau furat, dar s-ar parea ca au furat intr-un mod grosolan, fara sa se mai opreasca (nu si-au facut o casa, si-au facut zeci!) Iar daca Bolojan a furat ca si ei (da-mi voie sa ma indoiesc), atunci la fel ca ei sa ajunga si el: cu averile sechestrate, cu condamnarile care bat la usa, si neplansi de oameni chiar si-n astfel de momente, tragice pentru ei.
Postat 08 Ianuarie 2012, 16:26 de Cristi
oare, de ce?
Condoleante familiei indoliate! Pentru cel(cea) care a scris articolul: sa-i fie rusine!
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:31 de eu
@magiarilor
Vai si amar, nici nu stii scrie, si iti permiti sa ponegresti o familie respectabila. Jegule ! Scz. , pentru cei care inteleg. Multumesc ! Condoleante !
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:26 de @@dd
rusine voua hotilor
tuvangura de nennnorociti, fara RUSINE ati furat voi, clanul maghiar, ati pus mina pe milioane de euro din banii publici, iar acum faceti pe sfintii in loc sa infundati puscaria si sa vi se confiste toata averea........ ati avut voi vreo urma de RUSINE la cit ati furat? Borfasi ordinari? *********** Mafioti nennnorociti
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:22 de @IOANA
magharilor
crap ar ati toti nesatuilor in frunte cu rectoru puscarias, ati furat cit nu puteti duce dat tot nu va mai satura Dumnezeu...
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:19 de dd
@clanul mafia
DUMNEZEU SA TE IERTE! AMIN! altfel: RUSINE, RUSINE, RUSINE. MARE RUSINE.
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:16 de @@IOANA
LA FEL
PENTRU CEI CARE NU STIU ! SI BOLOJAN FACE PENTRU ORADEA CE A FACUT D-NUL MAGHIAR PENTRU UNIVERSITATE, FACE ORICE CHIAR SI ...... NUMAI SA ADUCA BANI, SI SA FACA CEVA, SA LASE CEVA IN URMA SA. ASA CA NU-L MAI FACETI PE D-NUL MAGHIAR IN FEL SI CHIP CI VEDETI BARNA DIN OCHIUL LUI BOLOJAN SI APOI PAIUL DIN OCHIUL D-NULUI MAGHIAR. NUMAI CA ACEASTA BARNA SE VA VEDEA ATUNCI CAND EL VA IESI DIN POLITICA , CA SI LA D-NUL MAGHIAR. PANA ATUNCI : CONDOLEANTE SI ODIHNA VESNICA D-NEI MARIOARA.
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:13 de CARMEN
clanul mafia
CENZURAT
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:07 de @Ioana
TOTI SUNTEM MURITORI
Condoleante familiei indoliate. Bunul DUMNEZEU sa o odihneasca in pace !
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:05 de ANA
rusine din nou Bihoreanul
@Cristi daca e un moment banal pt tine si oricum nu conteaza ca a murit un om,pe care oricum nu l-ai cunoscut,de ce iti permiti sa faci asemenea afirmatii?daca esti nemultumit de toti cei care au putere in orasul asta si dupa parerea ta nu fac nimic constructiv,de ce nu faci tu????nu tin partea nimanui,politica nu e pasiunea mea,dar aici vorbim de umanitate si durere,nu de afaceri,greseli si alte porcarii care se intampla in jurul nostru!
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:02 de Ioana
clanul mafia
Dumnezeu sa le dea pedeapsa pt cit au furat, cu virf si indesat, tuturor mafiotilor din clanul maghiar... sa ajunga sa crape toti, in anul asta si in spitalul pe care il patroneaza...
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:00 de a
sa nu furi...
@Ioana: ce-ti spune "porunca" din titlu? ca Dumnezeu a zis ceva de genul: Pana va judec EU, totusi sa nu exgerati pe Pamant! sa nu furati, sa nu prea..., etc.! Si V-am lasat si justitia, sa se pronunta atunci cand furati la alegeri sau cand va inhaitati cu (foste)neveste de primari portocalii. asta, asa, pe scurt!
Postat 08 Ianuarie 2012, 15:00 de dante
o vaca
incet, incet crapa tot clanul maghiarilor.... urneaza sa crape mafiotu de sot, sa vedem cite miliarde duc cu ei pe lumea cealalta nesatuii........
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:57 de a
zici tu?
@Ioana: ba, o cam cunoastem! ca despre asta e vorba! altfel....am tacea!
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:57 de dante
rusine din nou Bihoreanul
sincer,comentarile voastre rautacioase nu-si au rostul!in momentul acesta vorbim despre o familie indurerata,pe care multi dintre cei care-si dau cu parerea nu o cunosc!daca sunteti atat de corecti cu totii,lasati-l pe D-zeu sa o judece si respectati momentul de durere prin care trece fam!inainte sa aruncati cu noroi,faceti o analiza a faptelor voastre,si sunt curioasa care dintre voi a trecut prin aceasta viata fara pacat,fara sa faca rau altora....cand te bucuri de necazul altuia,indiferent ca e vinovat sau nu,(numai D-zeu poate decide asta,nu noi oamenii)dati-mi voie sa ma indoiesc de caracterul si corectitudinea voastra!
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:55 de Ioana
De ce "inadmisibil"?
De ce e inadmisibil sa se scrie ce s-a scris? Rusinea familiei Maghiar trebuie sa mearga cu ei acolo in pamant. Ea nu trebuie sa se opreasca nici in astfel de moment, pentru ca nu i-a pus nimeni sa faca ce-au facut ei! Dumnezeu sa o ierte, daca o vrea... dar asta nu inseamna ca si eu sunt obligat sa fac la fel. Pentru mine e un moment banal, la fel cum sunt si alte morti din orasul asta (nu e un om care sa fi ridicat in vreun fel calitatea orasului astuia, ba din contra as zice!). Nu cred ca s-au oprit ei din facut magarii cand am avut eu decesele din familia mea (in semn de solidaritate).
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:15 de Cristi
corect
@obiectiv: sunt intru totul de acord cu ceea ce ai scris! pana la urma moartea unui om nu e prilej de bucurie(desi am eu o lista portocalie pe care mi-ar placea sa o vad implinita, drept pentru care as topai de-a dreptul)dar sa pastram limitele! daca bine imi aduc aminte, doamna care a parasit aceasta lume era de fata atunci cand unchiu' a bagat sapte buletine de vot in urna si a tacut malc! basca afacerile cu terenuri! asta e, lumea din cand in cand mai si moare. sigur pentru familie este o pierdere dar nu si pentru ceilalti!
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:10 de dante
iertare
Dumnezeu s-o ierte pe Marioara Maghiar, si o sa cam dureze asta, la cate a facut si ea si Unchiu, ca nu se saturau de bani... Pe de alta parte, se vede inca o data ce cadre bine pregatite la Pelicanul clanului Maghiar, daca nu au reusit sa o tina in viata nici pe mama celor doi patroni...
Postat 08 Ianuarie 2012, 14:06 de unul
niste pupincuristi
mama, ce smeriti ati devenit cu totii, pupincuristii lui maghiar... "Inadmisibil", "revoltator", ce sa zic... un mare caaacaat! Adica ziarele care scriu de magariile unor parveniti ca doamna de fata is de vina ca scriu, nu faptasii care se imbogatesc bine mersi pe spatele nostru si fac smecherii cat incape ca nu-i satura dumnezeu de averi. Numai in Romania pot avea oamenii mentalitatea asta, ca daca moare unu - despre el numai de bine. Daca vreti sa vedeti numai de bine despre morti,lecturati rubrica Decese de la Crisana, poate acolo va veti simti cu adevarat impliniti si satui. S-o ierte Dumnezeu pe Maghiar, dar cum ramane cu porcariile pe care le-a facut cat timp era bine mersi in viata?
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:57 de obiectiv
show
@Ioana: cine vezi tu ca denigreaza pe cineva? personal nu ma bucur dar nici nu mau cu capul de pereti(ca n-am de ce). Doamne iarta-ma, a fost vreo personalitate(chiar si controversata)a orasului? anticipez insa ca va fi un show pe cinste la cimitir(daca va fi la o ora potrivita am sa ma duc!)! toata universitatea va fi prezenta sa pupe poala fostului rector! nu m-ar mira ca in soborul de preoti(clar sobor, basca si sofronie)sa fie prezent si nea marcelica! boboteaza s-a incheiat, apa a sfintit-o asa ca?
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:54 de dante
Dumnezeu sa-i dea odihna !
Sincere condoleante sotuluyi si fiilor ! Pe d-l Maghiar il asigur de intreaga mea gratitudine ! A facut pt. orasul asta de kknari cat nu vor face urmatorii primari intr-o suta de ani. Rusine acestor simbriasi adunati in spelunca pompos numita si impropriu r,,edactia'' ebihoranul ! Sta-v-ar blidul de linte in gat !
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:51 de .
rusine din nou Bihoreanul
vai si amar de tine reporterito!!!!!!!!!!e vorba despre moartea unui om si tu il denigrezi si acum!!!!rusine!!!!!!!!!!!!!!nu ai constiinta,nu ai urma de umanitate in tine!!!!!!!! condoleante fam Maghiar si sa le dea D-zeu putere sa treaca peste nenorocirea asta!D-zeu sa te odihneasca in pace!
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:50 de Ioana
TOTI
ATENTIE! TOTI SUNTEM MURITORI! degeaba am furat terenuri, degeaba am creat univeristati aberante,degeaba am facut clinici, degeaba facem pe popii, degeaba....degeaba....
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:43 de dante
Rest in peace
UN ARTICOL INADMISIBIL, ORIBIL. ESTE TOTUSI VIATA UNUI OM. CAT TIMP VA MAI CULMINA ACEASTA RAUTATE OMNEASCA IN ROMANIA?
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:42 de xx
x
UN ZIAR DE R....T,ESTE VORBA DESPRE O VIATA DE OM.
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:26 de x
Dumnezeu sa o ierte
Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca ... De ce mai trebuia sa amestecati afacerile cu terenuri si politica intr-un asemenea eveniment tragic ... Condoleante familiei Maghiar ...
Postat 08 Ianuarie 2012, 13:21 de Sandu
Articol inoportun.
Rautatea omeneasca nu are margini. Dumnezeu s-o odihneasca in pace! Sa nu ne dea Dumnezeu cate putem duce!
Postat 08 Ianuarie 2012, 12:46 de SAFE
comentariu
condoleante fam Maghiar .
Postat 08 Ianuarie 2012, 12:16 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON