URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2010, 14:00

A murit celebrul Turcuş Pişti!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Celebrul interlop Turcuş Pişti a murit, luni seara, la sala de box din Velenţa, unde făcea ce ştia mai bine de o viaţă: îi învăţa pe cei mici să se bată. În timp ce antrena o grupă de tineri, lui Turcuş i s-a făcut rău şi a căzut, scuipând sânge.

I s-a făcut dintr-o dată rău

"Am înţeles de la colegii mei că seara, după ora 20, s-au întâlnit cu Pişti, care venise la antrenament. S-au salutat, totul părea bine, pe la 20:15 ei au plecat, iar Pişti a intrat în sală cu băieţii", a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul emerit Mihai Micloş.

Apoi, bărbatul în vârstă de 55 de ani şi-a întrerupt antrenamentul brusc. "Din câte am înţeles i s-a făcut dintr-o dată rău şi copiii l-au scos pe trepte în faţa sălii, la aer. Îi ieşirea sânge pe gură şi pe nas şi, până când a venit Salvarea, a rămas fără puls", spune antrenorul.

Doctorul Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a declarat că salvarea a fost solicitată la ora 20:56 şi a ajuns la faţa locului în câteva minute. "Ştefan Turcuş a fost găsit în stop cardio respirator. Echipajul medical a făcut resuscitarea avansată, cu intubaţie şi defibrilare, dar fără niciun rezultat".

Boţcău a mai spus că martorii au relatat că victima scuipa sânge, iar în timpul intubaţiei medicul de la ambulanţă a descoperit că avea sânge în nas şi laringe. "Nu ştim cauza morţii, dar cert este faptul că victima avea probleme pulmonare cronice", a spus Boţcău. Trupul bărbatului a fost transportat la Medicina Legală.

Oferea fetiţe pe meniu

În ultimii ani, pe fondul problemelor de sănătate, Turcuş devenise o umbră a personajului înspăimântător şi totodată fermecător de odinioară. Fost campion naţional la junori şi component al lotului naţional de box în anii 70, Turcuş a fost implicat în numeroase scandaluri, devenind în timp membru recunoscut al lumii interlope locale.

Dacă înainte de 1990 a suferit o condamnare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după revoluţie s-a remarcat mai degrabă ca proxenet, fiind prezentat de Poliţie ca fiind coordonator al celei mai mari reţele de prostituţie locale.

La finele anilor 90 a fost arestat sub acuzaţiile de proxenetism, deţinere ilegală de arme şi muniţie şi evaziune fiscală, după o amplă acţiune poliţienească. La barul său, No Name, poliţiştii au descoperit că traficul de carne vie era organizat după toate regulile unei afaceri de succes. Clienţii aveau chiar posibilitatea să aleagă fetele de companie din lista de meniu, unde figurau, pe lângă băuturi la preţuri piperate, cu poze.

La domiciliul lui Turcuş, poliţiştii au mai descoperit atunci alte două prostituate de lux, dar şi două arme de foc de fabricaţie germană, calibrul 9 mm, precum şi muniţie: 50 de proiectile letale şi cam tot atâtea cu gaz lacrimogen, toxic şi paralizant. Interlopul a fost condamnat la închisoare cu executare, şi-a ispăşit pedeapsa vreme de câţiva ani, iar de când s-a eliberat nu a mai fost implicat în scandaluri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
OMG
mai lasa balta lo lasat si pe fiu sa si pe fata sa in balta nici nu so mai ocupat de el!!
Postat 26 Septembrie 2011, 15:33 de asd
dumnezeu sa`l odihneasca :((
... Cum zic si ceilaltzi era un om de milioane si asa si va ramane ... :X mereu va fii in sufletele noastre si in inimile noastre un maestru a boxu`lui ... iar totzi care cred ca era interlop nici macar sa nu deie fatza cu mine sau cu altzi care tzineau la el... sa va fie rusine pt ziaristii oradiei pt nu au scris nimik adevarat despre el.... :-j R.I.P maestre :X :(( :(( :(( :(( Apropo bha Adolf.. cand te prind prin oras iti rup piciarele... hai jet omule ;) ... X(
Postat 06 August 2010, 16:14 de boxiera maestrului
Maestru........
o veste trista!foarte trista! UN ANTRENOR SI UN OM SPECIAL!DUMNEZEU SA L IERTE!
Postat 30 Iulie 2010, 09:32 de man choi
om de miliarde
de zece ori trebuie sa va nasteti si tot nu ajungeti ca el.sa va fie rusine.scarbosilor.si apropo domnul adolf tu ar trebui sa ajungi langa el
Postat 23 Iulie 2010, 01:36 de edit
Pfff
Apropo bha Adolf.. cand te prind prin oras iti rup piciarele... siti dau un NV vorba Maestrului
Postat 22 Iulie 2010, 00:33 de Unul dintre pustii
Om de milioane
O LEGENDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 21 Iulie 2010, 23:38 de Sergiu
Om de milioane
Maestru.. este cuvantul care-l caracteriza.....Onoare..este cuvantul care-l avea....Restect iti impunea.. doar prin simpla prezenta. Dumnezeu sa-l odihneasca. (de ce acesti ziaristi... care .. au tupeul sa spune despre un asemenea om si sa-i dea o fatada.. pe care no avea. De ce nu ati avut tupeul sa scrietu lucrurile din ultimul fragment cand Maestru.. fie iertat.. traia..pentru ca nu aveti onoare..).
Postat 21 Iulie 2010, 23:37 de Sergiu
...
Un om de milioane .. a plecat.... sub acelasi mister cu care era cunoscut si in oras.. A murit unde a vrut .. cred ca in ultimi ani dupa asa zisa ,,retragere,, pt el totul a insemnat doar box.. Oul le-a murit in brate pustilor pe care ii antrena .. poate pentru ca nu mai avea pe nimeni aproape si poate pentru ca el ne-a invatat ceea ce nu stiam .. ,,Nu exista nu pot.. Ci Tre sa vreau..''...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Postat 21 Iulie 2010, 10:19 de Unul dintre pustii
Who gives a * about it?
Cui naiba ii pasa de toata tiganimea din Oradea, chiar e cazul sa mediatizati toti interlopii si batausii din Oradea? Ok, a murit, D-zeu sa-l ierte, dar e cazul de un articol pentru orice (fost) infractor?
Postat 21 Iulie 2010, 09:52 de Adolf
vsm
mai lasti-o balta cu interlopii astia. ne-am saturat.
Postat 21 Iulie 2010, 01:09 de kore
mai rar asa om :((
dumnezeu sa il odihneasca! a fost un adevarat prieten si un om minunat pt cei care l-au cunoscut in adevaratul sens al cuvantului
Postat 20 Iulie 2010, 21:26 de bela
odihneascase`n pace
doamne iartal .. o fost un om adevarat cum putini mai sunt in orasu asta.. ma scuturat cand am aflat vestea despre domnu pista.. :( ii vom aduce toti un ultim omagiu joi la orele 15:00 la inmormantare :( odihneascase`n pace. iar voi ziaristilor.. a murit un om bun o stea a boxului si sportului iar voi iar catalogati interlop si chestii... sa va fie rusine ! fiecare cu ale lui
Postat 20 Iulie 2010, 19:58 de C.R
frumooos
interlopul ciucas scrie despre interlopul turcus.
Postat 20 Iulie 2010, 18:26 de cunoscator
dumnezeu sa-l ierte
sanatatea cred ca i-a fost distrusa de ruleta...jupan omu dar la terminat ruleta...aviz amatorilor
Postat 20 Iulie 2010, 18:18 de diablo
dumnezeu sa il ierte
dumnezeu sa il ierte .a fost un om respectuos si un smecher adevarat cum nu prea mai exista in orasul asta.a murit in locul lui preferat pentru care sia daruit ultimele zile din viata lui.pacat ca sa stins asa repede..
Postat 20 Iulie 2010, 17:45 de un oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON