URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2012, 18:54

A mai picat un protector de-al lui Govoreanu: un comisar al Gărzii Financiare Vâlcea, trimis în judecată pentru măsluirea unor controale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După comisarul Gărzii Financiare Bihor, Florenţiu Nuţu Simionescu, prins că a încasat 15.000 euro ca să protejeze o firmă din caruselul evazionist al omului de afaceri Ion Govoreanu, un alt comisar, de data asta al Gărzii Financiare Vâlcea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea pentru aceeaşi faptă. 

Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus trimiterea în judecată a unui comisar superior din cadrul Gărzii Financiare Vâlcea, pentru luare de mită în formă continuată.

Ilie Grecu este acuzat că, în decembrie 2009 şi ianuarie 2010, în calitate de comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare Vâlcea, a încasat 1.000 euro de la Constantin Mitu, unul din apropiaţii omului de afaceri orădean Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, pentru a proteja 4 firme folosite de omul de afaceri orădean în caruselul evazionist prin care a eludat plata a peste 225 milioane de euro, constând în TVA pentru tranzacţiile intracomunitare efectuate.

"În schimbul banilor, comisarul s-a angajat să nu efectueze controale amănunţite care ar fi putut scoate la iveală activităţile de evaziune fiscală desfăşurate prin intermediul a acestor societăţi şi pentru a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate", se specifică în comunicatul DNA.

Beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat de firmele lui Mitu cu 18.123.261 lei.

Comisarul vâlcean a fost denunţat chiar de administratorul firmei protejate şi a fost anchetat în stare de libertate. Dosarul său penal a fost disjuns din cel în care omul de afaceri Ion Govoreanu şi complicii săi au fost reţinuţi într-o primă fază şi trimişi în judecată pentru evaziune fiscală.

Comisarul Ilie Grecu va fi judecat la Tribunalul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CE LE MAI INFLORITI
Orice om care acces la internet poate da o cautare pe site-ul DNA si acolo apar toate comunicatele de presa.Dar voi sunteti JALNICI SI PENIBILI......cei care va citesc ziarul online pot sa cerceteze cele spuse de mine si sa vedem care sunt cei MINCINOSI SI MANCATORI DE RAHAT??????
Postat 03 August 2012, 14:47 de FLORICA
CE LE MAI INFLORITI
VOI DE LA EBIHOREANUL DACA NU LE INFLORITI NU SUNTETI SANATOSI......ORICUM NU VA CUMPARA NICI NAIBA ZIARUL DE ACEEA BAGATI DIN BURTICA INFORMATII FALSE CA DOAR DE ACEEA SUNTETI PRESA. UITATI COMUNICATUL DE PRESA DNA: COMUNICAT Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GRECU ILIE, în prezent comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Vâlcea, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010, inculpatul Grecu Ilie, în calitatea sa de comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Vâlcea (funcţie de conducere) a primit, în două rânduri, de la un denunţător, suma totală de 1.000 euro, pentru a proteja firmele administrate de acesta, cu ocazia controalelor efectuate de inculpat ori de alţi comisari din cadrul Gărzii Financiare Vâlcea aflaţi în subordinea directă a acestuia. Concret, în schimbul banilor, inculpatul Grecu Ilie s-a angajat ca, la firmele administrate de denunţător, să nu efectueze controale amănunţite care ar fi putut scoate la iveală activităţile de evaziune fiscală desfăşurate prin intermediul acestor societăţi şi pentru a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.
Postat 03 August 2012, 14:44 de FLORICA
intrebare
dna...mai scotociti ca sigur mai gasiti cativa de la oradea.si nu numai din garda
Postat 02 August 2012, 10:17 de ioi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON