URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2015, 08:31

A început votarea: în Oradea şi Sînmartin s-au deschis secţiile de votare ale referendumului de unificare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toate cele 143 secţii de votare din Oradea şi cele 8 din Sînmartin, aceleaşi ca la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, au fost deschise duminică dimineaţa la ora 7.00, cu punctualitate de ceasornic, şi fără ca vreunul dintre membrii Birourilor secţiilor să întârzie ori să lipsească, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Municipal Oradea şi Biroului Electoral Local din Sînmartin.

În Oradea, numărul total al alegătorilor care figurează pe listele electorale permanente, adică al celor care au domiciliul în municipiu, şi care sunt aşteptaţi să se pronunţe cu privire la unificarea cu Sînmartinul, este de 189.190 persoane. Vor putea vota, însă, şi cetăţenii care au reşedinţa (flotantul) în Oradea, dacă au înregistrat o cerere în acest sens până joi, 7 mai, la Primărie.

În Sînmartin sunt 8.183 cetăţeni cu drept de vot, înscrişi pe listele electorale permanente, şi – la fel ca în Oradea – pot vota şi "flotanţii" cu aceeaşi condiţie existentă şi în cazul celor din oraş.

La acest scrutin se votează pe baza cărţii de identitate, iar programul secţiilor de votare este cuprins între orele 7.00 şi 23.00.

Dată fiind importanţa referendumului, Primăria din Oradea a decis şi organizarea unui eşantion privind prezenţa la vot în toate secţiile de votare, astfel încât periodic acest indicator va fi făcut public, la fel ca la alegerile prezidenţiale.

Pentru ca referendumul din 10 Mai să fie valabil, trebuie să participe la vot 30% din numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale permanente atât în Oradea, cât şi în Sînmartin, iar minimum 25% din voturile cetăţenilor înscrişi în listele lectorale permanente trebuie să fie valabil exprimate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nefiind inscrise pe listele permanente si neinaintand cereri in acest sens, s-a fraudat referendumul la Sectia nr. 123 de catre niste asa zisi oradeni ...
... adica sectia din cadrul Penitenciarului unde, sute de buletine de vot in plus pentru unificare, au fost bagate in urne in mod nelegal ... au inceput bine ziua prin falsificarea votului!
Postat 10 Mai 2015, 14:40 de WinDos
@CristiOradea
Despre care mii de Oradeni vorbesti, da-mi un singur exemplu in care Bolojan a ascultat de cererile oradenilor si a facut ceva contrar intentiei lui initiale. A calcat in picioare pe toata lumea si nu i-a pasat de nimic. A mers pe drumul lui, iar oradenii astazi, il vor lasa sa mearga singur.
Postat 10 Mai 2015, 11:41 de vasyion
ERATA
"SA-I FACI UN BINE"
Postat 10 Mai 2015, 11:36 de TDS
NU AUDE, NU VEDE
@vasylon: Bolojan e surd pana si atunci cand vrei sa-i faci un mine. De cel putin un an de zile ma rog de el sa ma propuna martor intr-un proces al Consiliului Local contra unui dezvoltator in favoarea CLO! REFUZA CU INDARJIRE! Oare de ce? Suspiciunea mea este ca as strica BLAT-ul! CLO se preface ca se lupta iar in final va pierde! Dupa care va urma punerea in aplicare a sentintei(acum ce sa facem, suntem stat de drept, aplicam ceea ce a decis Instanta!). Si e vorba de o suma frumusica-1.500.000 E(suma constatata pe bune de Camera de Conturi a judetului BIHOR! BRAVO!). Deci ce sa tina cont de cererile oradenilor?
Postat 10 Mai 2015, 11:30 de TDS
@vasyIon
Sunt mii de oradeni care ti-ar spune exact contrariul dar chiar de ar fi adevarat ceea ce spui tu, referendumul asta si unificare nu e de dragul lui Bolojan sau a oricarui alt politician. Nu trebuie mers la vot pentru ca iti place sau nu unul sau altul, ci pentru ca ideea in sine e una necesara si buna.
Postat 10 Mai 2015, 11:27 de CristiOradea
NU MERG LA VOT
Bolojan a ramas surd la orice cerere a oradenilor, l-a durut in c... de orie solicitare pertinenta a celor care l-au ales. Acum Bolojan care e mult mai destept decat noi toti la un loc, sa mearga la vot si sa voteze in locul a 180.000 oradeni, sau cat mai suntem.
Postat 10 Mai 2015, 09:59 de vasyion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON