URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2010, 18:19

9.000 de orădeni cu venituri mici şi-au ridicat ajutoarele alimentare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai bine de jumătate dintre orădenii beneficiari ai HG 600 din 2009, ce stabileşte categoriile de persoane cu venituri mici care beneficiază de ajutoare alimentare, şi-au ridicat deja de la Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) făina de grâu, făina de mălai, zahărul, biscuiţii şi pastele făinoase la care au dreptul.

Din cei 15.620 de orădeni trecuţi în evidenţele Consiliului Judeţean că se încadrează legal între beneficiari, 8.945, reprezentând 57% din total, au intrat în posesia alimentelor în perioada 25 august - 2 noiembrie.

Pe lista celor care au dreptul la ajutoare alimentare se numără familii şi persoane singure beneficiare ale Legii 416 privind venitul minim garantat, şomerii, pensionarii cu pensii sub 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi cele cu handicap accentuat. Acestea au dreptul la 14 kilograme de făină, 1 kilogram de zahăr, 3,2 kilograme de mălai, 1,3 kilograme biscuiţi, greutatea totală a "pachetului" pe care îl ridică de la Primărie ajungând la nu mai puţin la 27 de kilograme de alimente.

"Distribuirea acestor alimente este un proces destul de greoi. Este dificil pentru persoanele cu handicap sau pentru pensionari să care acasă pachete de 27 kilograme", a declarat viceprimarul Rozalia Biro, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viceprimarul a mai spus că pe viitor procesul de distribuire a alimentelor ar trebui regândit în favoarea beneficiarilor de ajutoare alimentare. "Nu înţeleg de ce nu s-au dat bonuri valorice, că poate omul nu vrea 1,3 kilograme de biscuiţi, ci are nevoie de 1 kilogram de zahăr în plus", a afirmat Biro, constatând că, dacă aveau bonuri valorice, beneficiarii ar fi putut să îşi cumpere alimentele în mai multe tranşe, fără să se cocoşeze sub sacoşe.

ASCO a distribuit în ultimele două luni către populaţie 118.930 kilograme de făină, 59.465 kilograme mălai, 27.184 kilograme paste făinoase, 11.043 kilograme biscuiţi şi 5.015 kilograme zahăr.

Distribuirea alimentelor se face în continuare de la fosta cantină a municipalităţii din strada Primăriei nr. 3, pe baza cărţii de identitate a beneficiarului şi a persoanei care ridică alimentele, iar în cazul minorilor a certificatului de naştere în original şi a cărţii de identitate a întreţinătorului legal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON