URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2017, 14:55

7 milioane euro! Consiliul Judeţean anunţă că va construi bazine de înot în 9 oraşe şi municipii din Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele nouă oraşe şi municipii membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, mai precis Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni, Marghita, Aleşd, Vaşcău, Nucet şi Ştei, vor avea bazine de înot pe banii Consiliului Judeţean, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei.

În cadrul unei şedinei Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, desfăşurată pe 1 februarie, au fost prezentate studiile de fezabilitate pe baza cărora se vor ridica proiectele.

"Edilii au două variante: bazin de înot cu toate facilităţile aferente în valoare de 760.659 euro, plus TVA, respectiv un bazin didactic şi unul pentru copii cu toate facilităţile, valoarea celor două ridicându-se la 953.432 euro, plus TVA", se arată în informarea transmisă de biroul de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit acesteia, edilii din Salonta, Beiuş, Valea lui Mihai, Săcuieni şi Marghita au anunţat că optează pentru varianta care include două bazine, în timp ce cei din Aleşd, Vaşcău şi Nucet au ales proiectul cu un singur bazin. Oraşul Ştei se va decide în perioada următoare.

"Consiliul Judeţean Bihor şi-a asumat rolul de coordonator al acestui proiect major. Vom susţine finanţarea pentru prima variantă (n.r. – cea cu un singur bazin), primăriile urmând să contribuie cu diferenţa de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcţia în cel puţin două localităţi", a transmis preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Asta înseamnă că instituţia pe care o conduce şi-a asumat să investează, începând de anul acesta, aproape 7 milioane de euro, fără TVA, în ridicarea acestor bazine de înot. "Intenţia noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condiţiilor pentru a practica înotul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiţii sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă", argumenta, la lansarea proiectelor, Pásztor Sándor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@moderator
Va dau o idee de articol. Expuneti cate sate sau comune din bh nu au apa si/sau canalizare. Nu mai vorbesc de drumuri asfaltate. Poate asa le mai vin idei tampitilor de la cjb. Bazinele de inot sunt bune, dar poate ar trebui prioritizate alte investitii, care la valorile respective ar aduce cu mult mai multa plus-valoare.
Postat 02 Februarie 2017, 15:40 de Kid
La scaldat
Ok, bine ca nu v-o tunat sa faceti de ex heliporturi in absolut toate orasele judetului , de banii aia , pentru parapantisti, . Altora poate le tuna o asemenea idee.
Postat 02 Februarie 2017, 15:17 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON