URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2012, 18:50

500 de bihoreni rămân fără locuri de muncă. Peste jumătate sunt angajaţi ai fraţilor Micula

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Doru Drăghici, a anunţat joi că 482 de persoane au fost propuse spre concediere de 9 firme care desfăşoară activităţi în Bihor. 328 de angajaţi provin de la companii deţinute de fraţii Ioan şi Viorel Micula.

Pe luna martie, din cele 7 firme care au anunţat concedieri colective, 5 sunt patronate de cei doi magnaţi bihoreni: Original Prod SRL Ştei, care dă afară 20 din cei 68 de angajaţi, Multipack Păntăşeşti - 30 din 147, Starmill Păntăşeşti - 12 din 30 de angajaţi, Transilvania Security - 60 din 404, şi European Food SA - 150 din cei 1150 de angajaţi.

Şi coreenii de Hanil Electronics au anunţat că vor concedia 56 din cei 825 de angajaţi din Biharia, iar Sucursala de Transport Feroviar de Călători Cluj disponibilizează 13 bihoreni din cei 1.911 de angajaţi. Şi-au mai prezentat intenţia de concediere colectivă, pentru luna trecută, firmele de confecţii Maxim SA - 41 din 91 de angajaţi - şi Albatex SRL Beiuş - pentru 100 din cei 230 de angajaţi.

Aceasta nu înseamnă, însă, că cei 482 de bihoreni îşi vor pierde în mod sigur locurile de muncă, deoarece angajatorii se pot răzgândi.

Situaţia nu e tragică, crede directorul AJOFM, deoarece piaţa muncii începe să îşi revină. "Se pare că firmele încep să îşi dezvolte din nou activitatea. Creşte numărul locurilor de muncă ofertate, deci firmele au depăşit un moment dificil sau sunt mai bine pregătite", a spus Drăghici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Previzibil
Caderea in liber a consortiului patronat de cei doi frati era previzibila. Buni manuitori de relatii, nu se pricep la strategii de dezvoltare a unei afaceri. Situatie concretizata cu dezvoltarea peste limite a capacitatii de productie-ce aduce costuri suplimentare, neacoperita printr-o extindere reala a pietii.......ca si in fabula cu broasca ce dorea sa devina bou.
Postat 25 Martie 2012, 10:50 de Demolarii
Vai de noi !
"Aceasta nu înseamnă, însă, că cei 482 de bihoreni îşi vor pierde în mod sigur locurile de muncă, deoarece angajatorii se pot răzgândi. " (!!?!) Cu alte cuvinte daca sefutzii se trezesc maine dimineata bine dispusi, ar putea sa se razgandeasca si sa ne pastreze in firmulitele lor (pe plantatia lor !!), dar daca n-au dormit bine va fi vai de noi ! Si plebea asteapta cu sufletul la gura ziua de maine, sa afle daca mai au loc de munca sau nu ! Vai de noi in ce lume am ajuns sa traim ! Cat despre cei de la AJOFM... mai bine tac !
Postat 24 Martie 2012, 10:40 de Bubu
votati
Tot ei sant in spatele alesdanului credeti ca Popa e orfan sint bani multi in spate si nu a lor........
Postat 24 Martie 2012, 04:13 de soso
eiei
Asa sa le ajute...cat rau dublu intors.....ne stim binnnnnnne..mai vrei popi micula? avemmmmmm..dar nu ei platesc.....crezi ca daca faci biserici te iarta cineva...
Postat 24 Martie 2012, 03:45 de stamate
Uite unde sunt banii somerilor !
Daca ar fi executati silit chimistii din Cacaceni pt. datoriile pe care le au fata de Statul Roman ar putea sta acasa 5000 de oameni cativa ani ! Eu si altul daca datoram 10 lei ne trimite plic cu somatie, ( inca 10 lei !), un dobitoc de lemn-tanase, ceva sefut pe la economicul primariei....
Postat 23 Martie 2012, 13:52 de .
Botis(i) de Bihor. Ep. Alte raportări mărețe.
1. ”Situaţia nu e tragică, crede directorul AJOFM." - Draghici Doru. Asta o fi părerea şi celor care îşi vor pierde efectiv locurile de muncă? 2. Care este numărul real de persoane fără un loc de muncă, aflate în căutare activă a unui loc de muncă, în Bihor dle Drăghici? Câte dintre acestea au depășit vârsta de 45 ani şi perioada de şomaj indemnizat şi care datorită admirabilei ”amabilităţi” a unora de la AJOFM Bihor nu figurează ca șomer neindemnizat? 3. Câţi şomeri indemnizaţi, sau nu, contactați pe zi pentru a le oferi un loc de muncă, dintre cele afişate la sediul AJOFM Bihor, dle Drăghici&co? P.S. AJOFM ≠ DRAOV!
Postat 23 Martie 2012, 06:44 de șomer neindemnizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON